بر اساس تصمیمات شورای آموزشی دانشگاه شیراز، با توجه به پیش بینیهای مسئولان بهداشتی در خصوص ویروس کرونا شیوه نامه آموزشی سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ دانشگاه اعلام شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بر اساس سیاستهای ابلاغی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین تصمیمات شورای آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شیراز، با توجه به پیش بینیهای مسئولین بهداشتی کشور در خصوص تداوم روند همه گیری ویروس کرونا در پاییز و با آگاهی از مسئولیتهای خطیر دانشگاه، به منظور ایجاد وحدت رویه و افزایش سطح مشارکت و بازدهی امور آموزشی، شیوه نامه آموزشی سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ دانشگاه ارائه شد.
گفتنی است، شروع نیمسال تحصیلی برای دانشجویان کلیه مقاطع تحصیلی قبل از سال ۱۳۹۹، ۲۲ شهریور ماه بوده است و برای ورودیهای جدید در کلیه مقاطع تحصیلی پس از اعلام نتایج توسط سازمان سنجش اطلاع رسانی خواهد شد.
کلیه دروس نظری و عملی به صورت الکترونیکی ارائه خواهد گردید. بر این اساس با توجه به ارتقای زیر ساختها و امکانات سخت افزاری و نرم افزاری، کلیه فعالیتهای آموزشی صرفا از مسیر سامانه اتوماسیون آموزشی و نرم افزار Adobe connect انجام خواهد شد.
تاکید میشود که ابزارهایی مانند پیام رسانهای مجاز برای اطلاع رسانی و هماهنگی مورد استفاده قرار گیرد و به هیچ عنوان نباید برای تدریس و یا اخذ آزمون از آنها استفاده شود.
ارایه کلاسهای دروس عملی و کارگاهی و بخش عملی دروس عملی-نظری که با تایید شورای بخش امکان اجرای الکترونیکی ندارند، منوط به ارایه شیوه نامه اجرایی از طرف بخش و رعایت دستورالعملهای بهداشتی قابل بررسی میباشد. برنامه و شیوه ارائه این دروس باید از طرف معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشکده حداکثر تا پایان هفته اول سال تحصیلی به حوزهی معاونت آموزشی اعلام شده باشد.
با توجه به تاخیر در برگزاری کنکور و اعلام نتایج، برای دانشجویان مقطع کارشناسی ورودی جدید، تعداد واحدهای درسی نیمسال اول حداقل ۱۲ و حداکثر ۱۵ واحد درسی است.
اساتید پیش بینی و برنامه ریزی لازم برای ارزشیابی دانشجویان به صورت مستمر در طول نیمسال و کاهش سهم نمره آزمون پایان نیمسال در تعیین نمره نهایی را داشته باشند.
لازم است در برنامه ریزی انجام شده، تعداد و نوع ارزشیابیهای به همراه سهم هر نوع ارزشیابی از نمره کل، کاملاً مشخص و در شروع کلاسها به اطلاع همه دانشجویانِ درس رسانیده شود. تاکید میگردد سهم امتحان پایان ترم حداکثر ۳۰ درصد نمره کل درنظر گرفته شود.
به منظور ارائه موثرتر فعالیتهای مشاورهای و راهنمایی دانشجویان، حضور حداقل دو روز غیر متوالی (در هفته)، اعضای هیئت علمی در محل کار خود الزامی است.
طبق شیوه نامه مشاوره الکترونیکی استادان و اختصاص اتاق مشاوره الکترونیکی به هریک از همکاران لازم است هریک از اعضای هیئت علمی در برنامه هفتگی خود، حداقل ۳ ساعت را به صورت مشخص به ارائه مشاوره دانشجویی برخط اختصاص دهند.
روسای بخشها موظف اند ساعات مشاوره همکاران را به همراه برنامه هفتگی، به نحو موثر به اطلاع کلیه دانشجویان برسانند.
با توجه به بازدهی بیشتر کلاسهای برخط (on line) در مقایسه با کلاسهای برون خط (off line)، به منظور ایجاد تعامل بهتر با دانشجویان و برای جلوگیری از ایجاد وقفه در امور آموزشی، لازم است تمامی دروس بر بستر کلاسهای الکترونیکی، به صورت برخط و در ساعت مقرر و اعلام شده، طبق برنامهی درسی برگزار شود.
بازه شروع و پایان کلاسها و امتحانات سال تحصیلی برای کلیه دروس در تمام مقاطع، مطابق تقویم آموزشی خواهد بود. حضور مستمر دانشجویان در کلاسهای درس الزامی و غیبت بیش از حد مجاز، مشمول اعمال مقررات آموزشی خواهد شد.
شرایط حذف نهایی و اضطراری برای دانشجویان کلیه مقاطع، طبق مقررات آموزشی دانشگاه خواهد بود.
سقف تعداد دروس نظری قابل ارائه در مقطع کارشناسی و دکتری عمومی دامپزشکی از طریق «معرفی به استاد» طبق مقررات آموزشی تا دو درس امکانپذیر است. شرایط دروس مشمول ارائه بهصورت معرفی به استاد، همچنان به روال قبل و مطابق مقررات آموزشی دانشگاه است.
جهت پایش دقیقتر و موثر مسائل آموزشی دانشجویان، روسای بخشها و اساتید بر اجرای به موقع طرح استاد مشاور تحصیلی اهتمام جدی کنند. لازم است حتماً فایل تخصیص دانشجو به استادان مشاور، تهیه و به حوزه معاونت آموزشی اعلام شود.
دانشجویان دورههای آموزش الکترونیـکی با توجه به ماهیت این دورهها، بهجز نحوه برگزاری آزمون میان ترم و پایان ترم، تابع مقررات قبلی خود است.
اجرای سایر موارد آموزشی اعلام نشده در این شیوه نامه، مطابق مقررات آموزشی دانشگاه خواهد بود.