کد خبر:۸۷۶۴۱۸
یادداشت دانشجویی |

امتیازگیری ترامپ از تحریم ایران برای انتخابات در آمریکا

ترامپ به دنبال امتیازگیری و برگ برنده برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست و به همین جهت می‌گوید اگر در انتخابات پیروز شوم، با ایران به توافق خواهم رسید.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، زکیه صالحی؛ * ترامپ موفق به چکاندن ماشه برجام نخواهد شد. آمریکا که ایران را به نقض برجام متهم کرده و به سبب آن درخواست خود را برای فعال‌سازی مکانیسم ماشه و بازگشت خودکار تحریم‌ها به شورای امنیت و سازمان ملل ارائه داده، مسلما باید دلایل محکم و متقنی برای این کار داشته باشد؛ چرا که بهانه‌های واهی نمیتواند دلیل درست و منطقی برای متهم کردن ایران قلمداد شود. اما همانطور که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بار‌ها اعلام کرده ایران همواره به تعهداتش در قالب برجام عمل کرده و هیچگاه عملی را مرتکب نشده که از آن تحت عنوان نقض برجام یاد شود.

از طرفی این خود آمریکا بود که با ترک برجام و بازگرداندن تحریم‌های یک جانبه این توافقنامه را نقض کرد. پس علتی وجود ندارد که آمریکا بخواهد با دستاویز قراردادن آن مکانیسم ماشه را علیه ایران فعال کند. در حال حاضر ایران به واسطه تحریم‌های سنگین و یک جانبه‌ای که از سوی آمریکا متحمل شده وضعیت اقتصادی خوبی ندارد و همین موضوع سندی برای نقض برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت از سوی آمریکاییهاست، اما آن‌ها با فرافکنی ایران را ناقض برجام معرفی میکنند.

آنچه مسلم است ترامپ به دنبال امتیازگیری و برگ برنده برای انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکاست و می‌خواهد با بازی با کارت ایران و اعمال برخی مسائل از ایران امتیاز بگیرد تا آن را در انتخابات برای خود وجهه همتی قرار دهد. به همین جهت است که چندی است میگوید اگر در انتخابات پیروز شدم طی چند هفته با ایران به توافق خواهم رسید. البته اقدامات اخیر ترامپ به حدی غیرکارشناسانه و عدم احترام به قوانین بین‌المللی بوده که حتی در ماجرای رای گیری شورای امنیت برای پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران نیز نزدیکترین متحدان آمریکا یعنی اروپایی‌ها بدان رای ممتنع دادند؛ لذا اینکه بازهم می‌خواهد به این کار‌ها ادامه دهد و از فعال‌سازی مکانیسم ماشه سخن می‌گوید نشان از این دارد که چندان نباید به اظهاراتش توجه کرد چرا که از نظر بین‌المللی پایه و اساس حقوقی و قانونی ندارد. اما اگر بخواهد خودش مستقلا تصمیم بگیرد، دست به ماشه شود و به ایران حمله کند مرتکب جنایت شده و مسلما ایران نیز متقابلا پاسخ قاطع و لازم را به او خواهد داد. چون برای این کار هم باید دلایل متقن و کافی ذکر شود که به چه دلیلی می‌خواهد دست به ماشه شود. این در حالی است که ایران به سبب تحریم‌های آمریکا در شرایط سخت اقتصادی روزگار میگذراند.

از طرفی همانطور که گفته شد ترامپ، چون می‌خواهد برای انتخابات هم دستاوردی داشته باشد به هر ترفندی شده می‌خواهد یک امتیاز به‌دست آورد. البته در این ماجرا باید به نگاه طرف‌های دیگر برجام در شورای امنیت نیز توجه داشته باشیم. اتحادیه اروپا و به‌خصوص تروئیکای اروپایی که از این مساله اصلا استقبال نکرده‌اند و موضع خود را چه در رای گیری شورای امنیت درباره تحریم تسلیحاتی و چه پس از آن در مورد فعال‌سازی مکانیسم ماشه اعلام کرده‌اند. چین و روسیه هم که اساسا جدای از اینکه هم‌پیمان کشورمان هستند؛ فروشنده تسلیحات به ایران هستند و دلیلی بر ممنوعیت فروش نمی‌بینند و از سوی دیگر نقض برجامی هم از سوی ایران مشاهده نکرده‌اند که به واسطه آن موافق آمریکا برای فعال‌سازی مکانیسم ماشه باشند. بنابراین بعید به نظر می‌رسد که بحث مکانیسم ماشه دوباره در شورای امنیت مطرح شود و با موافقت کشور‌ها همراه شود.

زکیه صالحی- مسوول سیاسی حوزه خواهران دانشگاه بیرجند
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار