کد خبر:۸۷۷۸۹۹
گزارش/

شرکت‌های دانش بنیان زیر چرخ‌های دولت / چرا بیماران دیالیز باید هزینه‌های هنگفت بدهند؟

صنعت دیالیز کشور طی سال‌های گذشته با چالش‌های زیادی روبرو بوده است و مسائل ارزی و تحریم مهمترین چالش پیش روی تولید کنندگان این حوزه بوده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، صنعت دیالیز کشور طی سال‌های گذشته با چالش‌های زیادی روبرو بوده است و مسائل ارزی و تحریم مهمترین چالش پیش روی تولید کنندگان این حوزه بوده است. یکی از مهمترین مواد استراتژیک در درمان بیماران دیالیزی پس از صافی دیالیز، پودر بیکربنات سدیم می‌باشد که تنها ۳ شرکت اروپایی دانش فنی تولید آن را داشته و در شرایط سخت تحریم با سختی و مشقت فرآوان واردکشور میشود و مشکلات دیگری از قبیل هزینه‌های حمل سنگین شرایط را برای تولید کنندگان تجهیزات پزشکی با مشکلات همراه کرده است.
 
شرکت نوا فارمد کیمیا به عنوان یک شرکت دانش بنیان از سال ۱۳۹۳ دست به کار بزرگی زد و پروژه تولید بیکربنات سدیم گرید دیالیز و دارو را با تکیه بر متخصصین ایرانی و سرمایه گذاری بخش خصوصی به عنوان یک پروژه ملی آغاز کرد و موفق شد اولین خط تولید بیکربنات سدیم گرید همودیالیز مطابق با استاندارد‌های روز دنیا طراحی و پیاده سازی کرده و در سال ۱۳۹۸ به بهره برداری برساند.. این خط تولید که دانش فنی آن تا پیش از این در اختیار شرکت‌های اروپایی بوده است قادر به تولید با ظرفیت اسمی ۵۰۰۰ تن بیکربنات سدیم دارویی در دو گرید دیالیز و دارویی می‌باشد که نه تنها نیاز کشور را ۱۰۰% برطرف نموده بلکه صرفه جویی ارزی بیش از ۴ میلیون یورو در پی خواهد داشت و کشور را از واردات این ماده بی نیاز خواهد کرد. لازم به ذکر است بیش از ۸۰% پودر بیکربنات سدیم دارویی وارد شده به کشور جهت بیماران دیالیزی می‌باشد و ۲۰% در تولید انواع دارو‌ها و قرص‌ها به عنوان یک جز اصلی استفاده می‌شود.

محصول این شرکت با توجه به فقدان کارخانه مشابه در کشور‌های خاورمیانه، پتانسیل صادرات به کشور‌های همسایه را داشته و می‌تواند برای کشور ارز آوری بهمراه داشته باشد.
 
شرکت نوا فارمد کیمیا موفق به اخذ گواهی‌ها و مجوز‌های مربوطه از سازمان صنعت معدن تجارت و سازمان غذا و دارو شده است و توانایی تامین این ماده را باکیفیت استاندارد‌های جهانی اروپا و آمریکا کاملا دارا میباشد. این محصول تمام تست‌های فیزیکی، شیمیایی و میکروبی و عملکردی را با موفقیت گذرانده است و از طرفی در تولید این محصول تمام مواد اولیه داخلی بوده و هیچگونه بار ارزی ندارد.
 
با راه اندازی این خط تولید ۴۰ نفر بطور مستقیم مشغول بکار شده اند. لازم به ذکر است این خط تولید بصورت پیوسته و تمام اتوماتیک طراحی شده است.
 
همچنین این شرکت موفق به اخذ نشان ایزو ۹۰۰۱ و گواهی مدیریت ریسک از DQS آلمان شده است.

شرکت نوا فارمد کیمیا پس از ۵ سال تلاش بی وقفه با استفاده از دانش فنی بومی سازی شده با تکیه بر جوانان متخصص موفق به طراحی، ساخت و راه اندازی نخستین خط تولید بیکربنات سدیم دارویی و همودیالیز گردید. این خط تولید که دانش فنی آن تا پیش از این در اختیار شرکت‌های اروپایی بوده است قادر به تولید با ظرفیت اسمی ۵۰۰۰ تن بیکربنات سدیم دارویی گرید همودیالیز بوده که نه تنها نیاز کشور را ۱۰۰% برطرف نموده بلکه صرفه جویی ارزی بیش از ۴ میلیون یورو در پی خواهد داشت و کشور را از واردات این ماده بی نیاز خواهد کرد. شرکت نوافارمد کیمیا موفق به اخذ گواهی‌ها و مجوز‌های مربوطه از سازمان صنعت معدن تجارت و سازمان غذا و دارو شده است و توانایی تامین این ماده را باکیفیت استاندارد‌های جهانی اروپا و آمریکا کاملا دارا میباشد. این محصول تمام تست‌های فیزیکی، شیمیایی و میکروبی و عملکردی را با موفقیت گذرانده است و از طرفی در تولید این محصول تمام مواد اولیه داخلی بوده و هیچگونه بار ارزی ندارد.

این طرح علی الرغم همه ویژگی‌های خاص خود مورد تایید برای دانش بنیان از طرف معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری قرار نگرفته است که جای تاسف دارد از طرفی متاسفانه ارزیابی دانش بنیان اصلا توسط معاونت علمی فناوری انجام نمیشود و توسط یک سری شرکت به ظاهر غیر دولتی انجام میشود در واقع یک درآمدی احتمالا از دولت به جیب این شرکت‌ها می‌رود جهت ارزیابی. این شرکت‌ها هم با یک تیم به ظاهر متخصص جهت ارزیابی آمده و اطلاعات فنی و محرمانه شرکت‌ها را به بهانه ارزیابی بدون هیچ ضمانتی مبنی بر محرمانه بودن دانش فنی درخواست می‌کنند. در همه جای دنیا برای اینکار‌ها اول باید یک قرارداد محرمانه confidential agreement منعقد شود، ولی خوب اینجا اینگونه نیست.
 
دلیل رد کردن شرکت ما را هم عدم تحقیق و توسعه بودن طرح دانستند.
 
چگونه ممکن است طرحی که از سال ۹۲ فاز مطالعاتی آن آغاز شده است، دو پایلوت تحقیقاتی برای آن ساخته شده است، شرکت‌های اروپایی مشابه که تنها دارندگان پتنت این طرح بوده اند بررسی و مطالعه و تحلیل و بازدید شده اند، ثبت اختراع برای متفاوت بودن فرآیند ما با شرکت‌های اروپایی اخذ شده است، ۳ سال طراحی بیسیک و دیتیل فرآیند توسط مهندسین رشته‌های مختلف پس از ریوایز کردن ۶۰ نقشه دیتیل فرآیندی کار شده است و یک فرآیند تمام اتوماتیک توسط مهندسین ایرانی اتوماسیون شده است و این فرآیند از ایده به عمل تبدیل شده و محصول با استاندارد‌های روز دنیا تولید شده و مجوز‌های داخلی و خارجی از سازمان‌های مختلف اخذ شده است و توسط مشتریان و شرکت‌های داروسازی و تجهیزات پزشکی مورد استفاده قرار گرفته و تایید شده است، اما همه این‌ها از نظر عزیزان در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حاصل هیچگونه کار تحقیقاتی نبوده.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار