کد خبر:۸۷۹۳۹۵
در گفتگو با دانشجو مطرح شد؛

خوش‌چشم: آمریکا استراتژی چماق و هویج را ناشیانه اجرا کرد / ترامپ راهبرد واحدی در قبال ایران ندارد

یک کارشناس مسائل بین الملل گفت: ترامپ برای اینکه در حوزه سیاست خارجی و در مقابل رقبا و دشمنان آمریکا دست خالی است سعی می‌کند از حربه‌های تبلیغاتی حداکثر استفاده را ببرد، لذا سعی می‌کند طوری نمایش دهد که این سیاست‌ها شکست نخورده است.

سیدمصطفی خوش چشم، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، درباره طرح ترامپ برای تحریم کل نظام مالی ایران با محوریت ۱۴ بانک جمهوری اسلامی که تا به حال مشمول محدودیت‌های آمریکا نبودند، گفت: این اتفاق در میدان عمل تاثیر چندانی نخواهد داشت، چون تقریبا در تمام حوزه‌های اقتصادی چه بخش‌های خصوصی و چه بخش‌های دولتی بازیگران اقتصادی حقیقی و حقوقی تحریم هستند و اساسا حوزه مشخصی برای تحریم جدید وجود ندارد.

وی با بیان اینکه نظام بانکی جمهوری اسلامی به بهانه‌های مختلف تحریم شده است و آمریکا تمام تلاش خود را کرده است که تعاملات بانکی ایران با سایر کشور‌ها را به حداقل برساند، گفت: بر این اساس اقدام جدید ترامپ مشکل تازه‌ای نیست، چون آمریکا هر آنچه می‌توانسته از پیش انجام داده و امروز هم دست به اقداماتی می‌زند که جنبه تبلیغاتی دارد.

خوش‌چشم ادامه داد: هر چند، چند شعبه بانکی ایران باقی مانده که هنوز تحریم نشده و آمریکا به دنبال این است که آن‌ها را هم تحریم کند، اما ارتباطات مالی و بانکی ما تاکنون با وجود شرایط تحریم بوده است و ایران از طریق دور زدن تحریم‌ها در حال مبادلات بانکی و اقتصادی بوده با این حساب به نظر نمی‌رسد تحریم این چند شعبه بانکی ایرانی تاثیر چندانی در روند مشکلات اقتصادی ایران داشته باشد.

این کارشناس مسائل بین الملل تصریح کرد: گذشته از همه این‌ها کارزار فشار اقتصادی ترامپ علیه ایران در اردیبهشت ماه به انتهای زمانی که می‌توانست بیشترین فشار را علیه ما وارد کند، رسید و از آن تاریخ به بعد شاهد کم اثرتر شدن تحریم‌ها هستیم.

ترامپ به دنبال القای عدم شکست سیاست‌های ضد ایرانی است
وی افزود: معضلات موجود از اردیبهشت ماه در حوزه‌های مختلف کشور بیشتر شد، اما ایجاد این مشکلات به دلیل شیوع کرونا و مسائل دیگر هم بود. آنچه مسلم است ترامپ برای اینکه در حوزه سیاست خارجی و در مقابل رقبا و دشمنان آمریکا دست خالی است سعی می‌کند از حربه‌های تبلیغاتی حداکثر استفاده را ببرد به ویژه اینکه در حوزه چین، ایران و روسیه هیچ پیروزی از سیاست‌های کم اعتبار او به دست نیامده؛ لذا سعی می‌کند طوری نمایش دهد که این سیاست‌ها شکست نخورده و تقابل من با ایران و سایر کشور‌ها به پایان نرسیده است.

خوش‌چشم تصریح کرد: با این حساب ترامپ اگر مجددا انتخاب شود عنوان می‌کند که سیاست‌های او ادامه دارد و نتیجه خواهد داد براساس این راهبرد رئیس جمهور آمریکا به شدت به دنبال مخفی کردن عدم نتیجه بخشی استراتژی فشار حداکثری در قبال ایران است تا بعدا اگر نیاز به تغییر سیاستی بود بعد از برگزاری انتخابات انجام شود تا به این ترتیب ترامپ مدعی شود که هنوز به پایان کار در قبال ایران نرسیده است.
 
این کارشناس مسائل بین الملل تاکید کرد: بر این اساس تحریم‌های جدید ترامپ در حوزه بانکی برای نشان دادن این است که آمریکا به آخر خط نرسیده و هنوز در صندوقچه فشاری برای اعمال به ایران وجود دارد. در حالی که چنین چیزی واقعیت ندارد و اگر وجود داشت وی این اقدامات را ماه‌ها پیش از انتخابات آمریکا و در همان اردیبهشت عملیاتی می‌کرد.

تعویض هوک به معنی پایان ابزار سیاست‌های حداکثری ترامپ علیه ایران است
وی شاهد این مدعا را تعویض آقای هوک در سیاست خارجی آمریکا دانست و خاطرنشان کرد: تعویض هوک حکایت از به بن بست رسیدن سیاست حداکثری ترامپ در قبال ایران دارد و رئیس جمهور آمریکا از آوردن نفر جدید در امور مربوط به ایران به دنبال آن است که نشان دهد راهکار‌ها و افکار جدیدی در راستای فشار حداکثری از فرد جدیدی دریافت خواهد کرد در حالی که آبرامز (جانشین هوک) قابل مقایسه با هوک به لحاظ آشنایی با حوزه‌های تحریمی ایران نیست  و از این حیث در سطح بسیار پایین‌تری در قبال هوک قرار دارد و بعید به نظر می‌رسد که بتواند راهکار خاصی در قبال استراتژی فشار حداکثری ترامپ علیه ایران ارائه دهد.

خوش‌چشم در پاسخ به این سوال که اساسا به نظر می‌رسد ترامپ راهبرد واحدی در قبال ایران ندارد، گاهی می‌گوید در صورت مذاکره همه تحریم‌ها را به صورت یک جا لغو خواهد کرد و گاهی حرف از کارزار فشار حداکثری می‌زند و از این سیاست به دنبال چه هدفی است؟ گفت: این روند در حقیقت همان سیاستی است که اوباما نیز آن را دنبال می‌کرد سیاستی موسوم به چماق و هویج که در راستای این سیاست شما فشار حداکثری به یک کشور وارد می‌کنید و در مقابل چراغ سبز برای مذاکره به آن نشان می‌دهید و این باعث خواهد شد که کشور مقابل بر اثر فشار‌های حداکثری به سمت مذاکره تمایل پیدا کند.
 
ایران بعد از مذاکره با اوباما قواعد بازی را به خوبی یاد گرفت
این کارشناس مسائل بین الملل در پایان تصریح کرد: البته ترامپ استراتژی چماق و هویج را با بی خردی و بسیار ناشیانه اجرا کرد . گذشته از این اقدامات لازم را در جای مناسب انجام نداد و تقاضا‌های او حداکثری بود. مهم‌تر از همه این‌ها جمهوری اسلامی نیز بعد از یک دور بازی مذاکره با اوباما قواعد این بازی را به خوبی فراگرفت و لذا دست ترامپ در این عرصه و اجرای سیاست چماق و هویج خالی مانده است  و آنچه امروز انجام می‌دهد این است که بتواند دستاوردی ولو در حد یک عکس، یک دیدار یا حتی یک تماس تلفنی در قبال ایران برای خود مهیا کند.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار