آخرین اخبار:
کد خبر:۸۸۰۴۳۶
صالحی در گفتگو با دانشجو:

کولبران کردستان را با بازگشایی بازارچه‌های مرزی دریابید

فعال دانشجویی کردستانی گفت: هر سال شاهد کشته شدن یا سرمازدگی کولبران هستیم و لازم است که دولت به فکر معابر کولبری باشد و بجای شلیک به کولبران اقدام به بازگشایی بازارچه‌های مرزی کند.

آکام صالحی، فعال دانشجویی کردستانی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به کشته شدن یک کولبر جوان دیگر در مرز هنگه ژال بانه گفت: زندگی مردم لای چرخ‌دنده‌های نظم و سازماندهی و مدیریتی لیبرایسم سرمایه‌داری له شده است. سوالی که در ذهن ایجاد می‌شود، این است که در گام دوم انقلاب و فناوری و تکنولوژی، در دنیای تنوع روزافزون صنعت حمل و نقل و ترابری کشورمان، کولبری دیگر چه پدیده‌ای است؟

دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی آزاد تهران اضافه کرد: بعد از ظهور و وفور و رواج شغل‌های حیرت‌انگیز و شگفت‌آوری مثل کولبری، کلیه فروشی، استخوان فروشی، جنین فروشی، فروش قرنیه چشم و نوزادفروشی، نوبت ظهور چه پدیده دیگری است؟ آقای روحانی درست می‌گوید از زمانی که ایشان سر کار آمده‌اند مردم به سر کار و اشتغال روی آوردند و حتی نیازی به دست گذاشتن در جیب دولت ندارند؛ از خودشان و فروش اعضای بدنشان مایه می‌گذارن و امرار معاش می‌کنند.

وی ادامه داد: در سراسر استان کردستان به ویژه در مناطق مرزی که مستعد سرمایه‌گذاری هستند، کارخانه‌های صنایع تبدیلی وجود ندارد و با ایجاد محدودیت‌های سرمایه‌گذاری، مانع از ایجاد کارخانه‌ها شده‌اند. آقای رئیس جمهور چگونه انتظار دارید این شهرستان‌های مرزی با جمعیت بیش از ۸۰۰ هزار نفر بدون ایجاد اشتغال پایدار به کولبری روی نیاورند.

وی گفت: با چه زبانی به دولت بگوییم که به فکر معابر کولبری باشید؛ دولت باید بازارچه‌های مرزی را بازگشایی کند. لازم است که رئیس جمهور برای کم کاری و تصمیم‌های نسنجیده که باعث تعطیلی معابر کولبری شده، در دادگاه مردمی پاسخگو باشد، چرا که در برابر هر خانواده بی‌سرپرست کولبر علیرغم تاکیدات مقام معظم رهبری و همچنین بیانات ارزشمند ایشان و تاکیدات رئیس قوه قضائیه در خصوص رأفت اسلامی، برخورد درست و صحیحی با کولبران نشده است.

این فعال دانشجویی کردستانی با بیان اینکه هر سال شاهد کشته شدن یا سرمازدگی کولبران هستیم، اضافه کرد: متاسفانه هر وقت به مطالبه حقوقی کولبران و شلیک به کولبران وارد شده‌ایم، فورا به اکثر آن‌ها، انگ‌های امنیتی و وابسته به گروه‌های معاند می‌زنند که دور از شأن مسئولان هنگ مرزی و انتظامی است.

وی گفت: کولبری که اکثرا بار آن‌ها پوشاک و تلویزیون است و میانگین درآمد آنان حداکثر ۲۰۰ هزار تومان است، چه میزان از حجم قاچاق کشور را تشکیل می‌دهد؟ به بهانه مبارزه با قاچاق یا تروریسم گلوله‌هایتان را سمت کولبران بی گناه نگیرید. مقام معظم رهبری هم چند بار در فرمایش‌هایشان فرمودند که مبارزه با قاچاق، مبارزه با کولبر نیست. با قاچاق و واردات بی رویه کانتینری بنادر برخورد کنید.
 

رئیس جمهور بایستی در خصوص اشتغال پایدار در مرز‌ها کاری انجام دهد

این فعال دانشجویی اظهار کرد: کولبری که برای پیدا کردن نان و غذا بیش از ۱۰ کیومتر، بار را روی کول می‌برد و به آن شلیک شود و نیرو‌های انتظامی توجیه کاملا قانونی نداشته باشند، شهید محسوب می‌شود. کولبران می‌گویند اگر ماهانه یک میلیون تومان حقوق داشتیم، خطر کولبری را به جان نمی‌خریدیم.

وی ادامه داد: شلیک گلوله به هر کولبر، شکستن اعتماد مردم نسبت به تمام ارکان نظام است، زیرا خانواده‌ای که بدون پدر یا مادر (کولبر) که توسط نیرو‌های انتظامی مورد شلیک قرار گرفته، مصدومیت شدید پیدا کرده یا فوت شده، آن خانواده وضعیت خود را نشان از اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی می‌بینند. اشتباه یک سرباز وظیفه یا نیرو‌های انتظامی باعث بی‌اعتمادی و ایجاد نفرت به نظام مقدس جمهوری اسلامی خواهد شد.

صالحی گفت: بی تدبیری دولت جای تاسف دارد، رئیس جمهور بایستی در خصوص اشتغال پایدار در مرز‌ها کاری انجام دهد. دولت نه تنها در خصوص کسب و کار پایدار، صنایع تبدیلی، مناطق آزاد و ویژه و کسب و کار برای کولبران تدبیری نیاندیشیده، بلکه با تصمیم نسنجیده در خصوص بستن و انسداد کامل مرز‌ها و تعطیلی بازارچه‌های مرزی مناطق کولبری در چهار استان کشور، باعث بروز مشکلات عدیده معیشتی برای مردم محروم شده است. مگر مردم این استان در طول ۸ سال دفاع مقدس دینشان را به نظام ادا نکردند؟ آیا مرزنشینان بخصوص غرب کشور شایسته این برخورد هستند؟ شخص رئیس جمهور باید در دادگاه مردمی برای این کم‌کاری‌ها و تصمیمات خلق‌الساعه پاسخگو باشد و حتی محاکمه شود.

وی افزود: علیرغم مخالفت شدید نمایندگان مرزی و تذکرات آن‌ها، این معابر کولبری تعطیل شده و بازارچه‌های مرزی بازگشایی نمی‌شوند. دولت بعد از این همه مرگ و میر حداقل قدمی بردارد و مرز‌ها را بازگشایی کند. نمایندگان ولی فقیه در کنار مردم و خانواده کولبران باشند. بیشترین مطالبه‌ای که مردم مناطق محروم از نمایندگان رهبری می‌خواهند این است که در کنار مردم بوده و برای احقاق حقوق قشر مستضعف جامعه تمام تلاش خود را بکنند.

این دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی آزاد تهران ابراز کرد: حجت‌الاسلام پورذهبی، نماینده جدید مقام معظم رهبری در استان کردستان به تازگی منصوب شده و ایشان فردی روشنفکر، اندیشمند و مردمی هستند. از او استدعا دارم نسبت به شلیک به کولبران واکنش و اقدام‌های لازم را نشان دهند تا در آینده، ضدانقلاب نتواند از اینگونه مسائل برای منافع پلیدشان استفاده روانی کند و اشتباهات یک یا چند نفر را پای کل نظام اسلامی نشان دهند.

وی گفت: طبق گزارش‌های میدانی که از طرف مردم شهر بانه به ما رسیده، برخورد مردمی و خوب مجموعه فرماندهی انتظامی شهرستان بانه با فرماندهی سرهنگ رسول کرمی چگینی، باعث شده است که سرهنگ چگینی جزو افراد محبوب مردم شهرستان بانه قرار گیرد. مردم منطقه مرزی بانه انتظار دارند سرهنگ خسروی، فرمانده هنگ مرزی بانه هم در بین مردم باشند و فقط در ستاد فرماندهی نباشند؛ امنیت منطقه غرب کشور فقط با همکاری مردم امکان پذیر است.

صالحی خاطرنشان کرد: در اواخر فعالیت مجلس یازدهم در دی ماه ۹۸ طرحی دو فوریتی برای ممنوعیت شلیک به کولبران وارد مجلس شد و به تصویب هم رسید، اما متاسفانه از نتیجه نهایی آن هیچ اطلاعی نیست و با توجه به اینکه نمایندگان مجلس یازدهم نقش کلیدی دارند، به عنوان وکیل مردم باید در برابر وضعیت اسف باری که هر هفته شاهد شلیک به کولبران در مناطق غرب کشور هستیم واکنش لازم و اقدام‌های لازم را اتخاذ کنند.

وی بیان کرد: نماینده حوزه انتخابیه پیرانشهر، سردشت، مهاباد، مریوان، سروآباد، بانه و سقز، که عزم خود را برای مقابله با شلیک به کولبران جزم کرده بودند و استفاده از ظرفیت‌های دیگر را به جای کولبری در دستور کار خود در مجلس شورای اسلامی عنوان کرده بودند، مردم منتظر تلاش‌های نمایندگان انقلابیشان در مجلس شورای اسلامی هستند.

صالحی یادآور شد: کولبری که دیروز در بانه در مرز هنگه ژال بانه کشته شد، بی شک بهزاد رحیمی، نماینده مردم سقز و بانه را بسیار ناراحت و متاسف کرده است چرا که شاهد تلاش‌های بی وقفه این نماینده مردم در مورد بحث وضعیت کولبران در آن مناطق بودیم و از نماینده حوزه انتخابیه سقز و بانه استدعا دارم، آنچه لازم است برای ایجاد بازارچه مرزی یا طرحی برای جایگزینی به جای کولبری اقدام کنند، زیرا ماه‌های آتی فصل سرما و احتمال سقوط بهمن و سرمازدگی کولبران است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار