افزایش شمار مبتلایان به کرونا و گذشتن آن از مرز ۳۵ میلیون نفر، شهرهای بزرگ جهان را با بازگشت دوباره به قرنطینه مواجه کرده است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از روزنامه گاردین، دانشگاه جان هاپکینز تایید کرده که در جهان تاکنون بیش از ۳۵ میلیون نفر به کووید-۱۹ مبتلا شده اند.
تاکنون یک میلیون و سی و پنج هزار و ۲۰۸ نفر نیز به دلیل ابتلا به ویروس جان باخته اند.
بیم و هراسها از کرونا هنوز تمام نشده که دونالد ترامپ با وجود ابتلا به این ویروس و بستری شدن در بیمارستان، با خودرو به جمع هوادارانش آمده است؛ اقدامی که با واکنش یکی از پزشکان در مرکز پزشکی والتر رید مواجه شد.
دکتر جیمز فیلیپس در توئیتی نوشت: هر فردی که در خودروی رئیس جمهور بوده اکنون ۱۴ روز باید قرنطینه شود. آنها ممکن است به بیماری مبتلا شوند و حتی بمیرند. به خاطر یک نمایش سیاسی. به دستور ترامپ که جان آنها را به خاطر چنین نمایشی به خطر میاندازد. این بی عقلی است.
وی در توئیت دیگری نوشت، «این مسئولیت ناپذیری ترامپ حیرت انگیز است».
اما اهمال ترامپ در حالی ادامه دارد که کرونا در سایه نامعلوم بودن ساخت واکسن و دارویی موثر، بار دیگر اوج گرفته و شهرها را مجبور به بازگرداندن قرنطینه کرده است.
نیویورک، پاریس و مادرید مقررات رفت و آمد را تشدید کرده اند. بیل بلازیو شهردار نیویورک روز یکشنبه گفت قصد دارد مقررات را در ۹ منطقه این شهر اعمال کند.
این پیشنهاد باید توسط فرماندار نیویورک تایید شود که در این صورت بزرگترین شکست برای شهری خواهد بود که در ماه مارس (اسفند) بشدت درگیری کرونا بود. در این شهر تاکتون ۲۴ هزار نفر به خاطر ابتلا به ویروس جان باخته اند.
بلازیو اعلام کرده از صاحبان مشاغل غیر ضروری درخواست خواهد کرد که تعطیل کنند و همه مدارس در ۹ منطقه همجوار بروکلین و کوینز تعطیل خواهند بود.
پاریس در بالاترین سطح هوشیاری در مبارزه با ویروس به سر میبرد. رستورانها اجازه فعالیت دارند، اما کافهها احتمالا طبق مقررات جدیدی که از امروز تا ۱۵ روز آینده اعمال میشوند، بسته خواهند بود.
فرانسه فقط در روز یکشنبه (دیروز) تقریبا ۱۷ هزار مورد مبتلای جدید را گزارش داد که بالاترین رقم براساس آمار روزانه از زمان آغاز تست سراسری در این کشور است.
در مادرید پایتخت اسپانیا پلیس بر قرنطینه نسبی در این کشور را که از روز جمعه اعمال میشود زیرنظر دارد. در مادرید از هر ۱۰۰ هزار نفر ۷۳۰ مورد ابتلا به ثبت رسیده که در مقایسه با فقط ۳۰۰ نفر از هر ۱۰۰ هزار نفر در سراسر اسپانیا بیشتر است و این رقم به خودی خود بالاترین رقم در سطح اتحادیه اروپا به شمار میآید.
ساکنان پایتخت و ۹ شهر نزدیک به آن در اسپانیا نمیتوانند به جز برای کار، مدرسه یا مراجعات پزشکی تا ۱۴ روز آینده محدودیتهای شهری اعمال شده را نقض کنند.
در ایرلند مقامات بهداشتی روز یکشنبه به دولت توصیه کردند قرنطینه سراسری را برای چهار هفته دیگر اعمال کند. امروز کابینه در این زمینه تصمیم گیری خواهد کرد. مقامات بهداشتی همچنین خواستار مقررات سختگیرانهتر در شهرهای دوبلین و دانیگول هستند.
بریتانیا تاکنون افزایش شمار مبتلایان را شاهد بوده است و موارد قطعی ابتلا از ۵۰۰ هزار نفر گذشته است.
گزارشها درباره قرنطینه جدید روز یکشنبه از سوی روزنامه گاردین منتشر شد و به نقل اسناد درز شده دولتی فاش کرد که در صورت شکست دولت در کنترل موارد ابتلا، اقدامات سختگیرانه تری در سطح محلی و ملی اعمال خواهد شد.