هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در دانشگاهها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را در برگرفت و حائز اهمیت بود.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاهها منتشر شد، برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم.
دانشگاه شهید بهشتی در اطلاعیه اعلام کرد: به دلیل شیوع ویروس کرونا از پذیرش دانشجویان در خوابگاه خودداری میشود.
در این اطلاعیه آمده است، بنابر تصمیم هیئت رئیسه محترم دانشگاه مقرر شد وضعیت خوابگاههای دانشگاه به شرح زیر باشد؛ لذا در صورت تغییر شرایط متعاقبا هر گونه تصمیم جدید اعلام خواهد .
مصطفی عظیمی، مسئول گروه جهادی راهیان شهادت گفت: در این دوره جهادی با حضور ۱۲ روزه در بخش جلگه چاه هاشم شهرستان دلگان و در محرومترین نقطه کشور فعالیتهای عمرانی از قبیل اجرای دو مدرسه اصولی و استاندارد یکی در منطقه چگردک با شش کلاس درس و یکی در روستای حسین اباد دلگان با چهار کلاس درس و مجموعا با زیر بنای ۶۰۰ متر مربع را با پیشرفت فیزیکی ۴۰ درصد انجام گرفت همچنین مدرسه ۳ کلاسه روستای گلنبات بخش جلگه چاه هاشم را ترمیم و بازسازی شد.
وی افزود از دیگر فعالیتهای عمرانی گروه جهادی راهیان شهادت ساخت دو باب سرویس بهداشتی برای مسجد حضرت ابوالفضل (ع) چگردک و کمک به ساخت یک باب منزل مسکونی برای خانواده نیازمند و بی سرپرست از جمله فعالیتهای عمرانی در این دوره جهادی بود.
مصطفی عظیمی ادامه داد: گروه جهادی راهیان شهادت در بخش بانوان فعالیتهای فرهنگی وهنری اعم از کار با کودک اموزش دروس درسی اموزش احکام و اخلاق اسلامی و اموزش میائل پزشکی ویژه بانوان و... و همچنین در حوزه اشتغالزایی با اموزش تخصصهایی از قبیل شبه قالی، نمد دوزی و خیاطی با توانمند کردن بانوان روستاهای باغباغون و چگردک این بانوان مستعد و خود ساخته را به بازار کار متصل و نزدیکتر کردند همچنین بانوان گروه جهادی راهیان شهادت با نقش تسحیل گری در زمینه تخصصی سوزن دوزی خود بانوان روستایی که سرپرست خانواده هستند محصولات صنایع دستی این بانوان را با حذف دلال به دست خریدار واقعی خواهند رساند.
معاونت دانشجویی دانشگاه علامه طی اطلاعیهای شرایط اسکان موقت دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی دارای پایان نامه را اعلام کرد.
بر اساس این گزارش، در این اطلاعیه آمده است دانشجویان تحصیلات تکمیلی متقاضی اسکان موقت خوابگاهی و دارای سنوات مجاز در مقطع ارشد (ورودی ۹۷) و دکتری (ورودیهای ۹۵، ۹۶ و ۹۷) که پروپوزال خود را تصویب نموده اند، میرساند که ایشان میتوانند حداکثر در یک از بازههای زمانی ۲۰ روزه ذیل که به تایید استاد راهنما و آموزش دانشکده رسیده باشد از خوابگاههای دانشجویی استفاده نمایند.
جبارعلی ذاکری، رئیس دانشگاه علم وصنعت ، در خصوص نحوه توزیع غذای دانشجویی در خوابگاه ها و فعالیت سلف های دانشگاه گفت: سلف های دانشجویی در دانشگاه تعطیل است و در خوابگاه ها نیز مجوزی برای فعالیت سلف های غذاخوری داده نشده است.
ذاکری افزود: یک سری امکانات سلف مکمل به عنوان بیرون بر و آن هم صرفا در خوابگاه ها فعال است و تسهیلاتی هم برای دانشجویانی که از این سلف ها استفاده می کنند، هماهنگ شده و مانند مابقی دانشگاه ها مساعدت هایی درنظر گرفته شده که می توانند برای تامین غذا از آن استفاده کنند.
جشنواره واگویههای نوشتاری و تصویری دفاع مقدس ویژه جامعه دانشگاهی از سوی معاونت فرهنگی دانشگاه الزهرا (س) برگزار میشود.
بر اساس این گزارش، موضوعات فراخوان شامل مضامین خاطرات و عکسها باید مرتبط با هشت سال دفاع مقدس از قبیل: بدرقه و اعزام، پشتیبانی از خط مقدم، زندگی در جبهه، معنویت و عبادت رزمنده ها، شوخ طبعیها در جبهه و جنگ، شبهای عملیات، خاطرات عملیات ها، اسارت و آزادگی، لحظههای ایثار و شهادت، بمباران شهرها، و … است و آثار ارسال شده باید درقالب عکس و خاطره ارسال شود.
لازم به ذکر است، ارسال آثار از امروز ۱۲ مهرماه آغاز شده و تا ۳۰ آذرادامه دارد.
صندوق رفاه دانشجویان در راستای یکپارچه سازی اطلاعات و دریافت آمار دانشجویان برای بهره مندی از خدمات خوابگاهی وهمچنین به منظوربرنامه ریزی و تصمیم گیری دقیق اقدام به راه اندازی وب سرویس خوابگاهها نموده است.
بر اساس این گزارش، از این پس توزیع کمکها و هرگونه خدمات رفاهی به دانشگاهها از طریق این سامانه و دانشگاهها تا ۲۰ مهرماه مهلت دارند با ارسال اطلاعات خود به این سامانه متصل شوند.
محمد مهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد دو با اشاره به تحولات آموزشی در این دانشگاه گفت: حرکتی که در گام دوم دانشگاه آزاد برداشته دانشجویان میبینند که تحولات در حال انجام است، هم در زمینه کیفیت بخشی و هم در زمینه کمیت قابل مشاهده است.
وی افزود:در زمینه شفافیت گام جدی برداشته شد، در ۴۵۰ نقطه سامانه آموزشی راه اندازی شد مشکلاتی ایجاد شد و در حال حاضر ۴۹۴ هزار نفر در این سامانه ثبت نام کردند.
طهرانچی اضافه کرد:بعد از دو هفته از انتخاب واحد به ثبات رسیدند و در هفته آینده که حذف و اضافه انجام میشود و امیدواریم انتخاب واحد همه دانشجویان بتوانند انتخاب واحد کنند.
وی درخصوص آموزش مجازی گفت:آموزش مجازی در دانشگاه آزاد در همه مقاطع صورت گرفته و فقط دانشجویانی که کارگاه دارند با تقسیم بندی دانشجویان در دانشگاه حضور پیدا میکنند.
رئیس دانشگاه آزاد در ادامه با اشاره به طرح مهارت آموزی دانشجویان گفت:دانشگاهها باید نسل دوگانه تربیت کنند و از سال جدید تحصیلی در دوره کارشناسی ۸ واحد کارورزی به صورت پایلوت در استان اصفهان آغاز شده که دانشجو در کنار تحصیل مهارت آموزی هم داشته باشد. در استانهای یزد و آذربایجان شرقی نیز این طرح اجرایی شده و دانشجویی که رشته تحصیلی خود را مشخص میکند در واقع شغل خود را نیز انتخاب میکند. این طرح با عنوان طرح پویش صنعت آغاز شده که به زودی در تمامی شهرهای کشور گسترش خواهد یافت.
سال تحصیلی جدید دانشگاهها با همه فراز و نشیبها و مشکلاتی که در شرایط کرونا داشت، با برنامه ریزی خاص مسئولان دانشگاهی روند کاری خود را آغاز کرد.
رویه مسئولین این امر این است که با وجود بیماری کرونا، فعالیت آموزشی دانشگاهها نباید متوقف شود و به همین دلیل این آموزشها به صورت مجازی در حال انجام است. در سال تحصیلی جدید این شیوه به صورت ترکیبی حضوری و مجازی است.
اما یکی از مسائلی که دانشجویان همواره به دنبال خبرهای جدید و امیدوارکننده از آن هستند و روند اجرای آن حتی با مجازی شدن آموزش دانشگاهها متوقف نشده، وامهای دانشجویی است که با وجود تعطیلی دانشگاهها روند پرداخت وامهای دانشجویی از سوی صندوق رفاه دانشجویان متوقف نشده است.