شرکت پرومتین گارتیکلس در حال توسعه چارچوبهای آلی فلزی است که ظرفیت جذب این گاز را داشته باشد و میزان گاز دیاکسید کربن در اتمسفر را کاهش دهد.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، شرکت پرومتین پارتیکلس (Promethean Particles) یکی از شرکتهای بریتانیایی فعال در حوزه فناوری نانوذرات است. این شرکت در حال توسعه چارچوبهای آلی فلزی (MOF) است تا بتواند جذب کربن را به صورت کارآمد و مقرون به صرفه انجام دهد.
تحقیقات مستمر این شرکت بخشی از یک اقدام بزرگتر برای کاهش انتشار گاز دیاکسید کربن است که در آن از چارچوبهای آلی فلزی یا نانولولههای کربنی برای جذب دیاکسید کربن استفاده میشود.
شرکت پرومتین در این پروژه که به CARMOF شهرت دارد، یکی از پانزده شرکتی است که از ۹ کشور جهان برای حل مشکل جذب دیاکسید کربن با هم همکاری میکنند. آنها به دنبال روشهای مقرون به صرفه برای جذب دیاکسید کربن هستند.
سلینا امبورسو، مدیر فنی شرکت پرومتین گفت: «پروژه CARMOF یک برنامه فوقالعاده هیجانانگیز است که رهبران اندیشه و دانشمندان، آن را برای حل چالشهای ناشی از تغییر اقلیمی تعریف کردهاند. در دسامبر سال گذشته، ما جلسهای با اعضای پروژه در محل تولید خود در ناتینگهام برگزار کردیم تا در مورد روند کارآمد تولید گسترده چارچوبهای آلی فلزی به منظور جذب گاز بحث کنیم.»
وی افزود: «در حال حاضر، نیروگاههایی که دیاکسید کربن را جذب میکنند از فرآیندهای قدیمی استفاده میکنند. در این فرآیندها گاز از میان آمینهای آلی موجود در آب عبور کرده و دیاکسید کربن را به آمین متصل میکند.»
امبورسواظهار کرد: «متاسفانه این فرآیند، کارایی بالایی نداشته و در حدود ۳۰ درصد از انرژی تولید شده را مصرف میکند. با همکاری اعضای این پروژه ما امیدواریم که بتوانیم چارچوبهای آلی فلزی طراحی کنیم که بهصورت سهبعدی روی غشای چاپشده و در واحدهای بزرگ برای جذب دیاکسید کربن استفاده میشود.»
لازم به ذکر است؛ این کار به شرکای پروژه کمک میکند تا میزان انتشار گاز دیاکسید کربن اتحادیه اروپا را در سال ۲۰۵۰ به میزان از پیش تعیین شده برساند.