آخرین اخبار:
کد خبر:۸۴۴۰۶۰
کاهش مصرف برق و انرژی؛

خنک کردن ساختمان‌ها با پوشش رنگی جدید / کولر‌ها به تاریخ می‌پیوندند

دانشمندان با لایه‌ای از پلیمر رنگی را اختراع کرده‌اند که نور مادون قرمز را منعکس می‌کند و باعث سرد شدن اشیاء می‌شود.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، محققان دانشگاه کلمبیا در آمریکا یک رمگ دو لایه ساخته‌اند که نور مادون قرمز را منعکس می‌کند و در حالی که رنگ خود را به خوبی حفظ می‌کند، موجب می‌شود ساختمان‌ها و حتی وسایل نقلیه در زیر آفتاب گرم خنک شوند. این ام می‌تواند به کاهش انرژی مورد نیاز در خنک کننده‌ها مانند تهویه هوا کمک کند.

این روکش جالب از دو لایه تشکیل شده است؛ یک لایه بالایی که رنگ تجاری معمولی است و رنگ زیرین که از یک پلیمر مشابه تفلون ساخته شده و نور مادون قرمز را منعکس می‌کند.

محققان می‌گویند: نور خورشید دارای نور مرئی و مادون قرمز است، اما مادون قرمز بیشترین انرژی خورشیدی را به خود اختصاص می‌دهد. زمانی که نور خورشید روی جسم پوشیده از این رنگ می‌تابد، لایه بالایی بسته به رنگ، طول موج خاصی از نور را جذب می‌کند. در حالی که لایه زیرین نور مادون قرمز را منعکس می‌کند و مانع گرم شدن جسم می‌شود.

به گفته محققان، رنگ‌های سفید یا آینه‌ای فلزی اثر خنک‌کنندگی مشابهی دارند، اما مزیت این رنگ جدید آن است که می‌تواند به هر رنگ دلخواهی باشد.

معمولا رنگ مشکی گرما را جذب می‌کند، اما نقاشی یک جسم با نسخه سیاه این پوشش جدید، آن را حدود ۱۶ درجه سانتی‌گراد خنک‌تر از زمانی نگه می‌دارد که جسم با رنگ سیاه تجاری رنگ می‌شود و در معرض همان میزان نور خورشید قرار می‌گیرد.

محققان این رنگ را در آزمایشی دیگر تست کردند و مشخص شد که رنگ جدید با وجود قرار گرفتن در فری با دمای ۶۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۳۰ روز همچنان رنگ خود را حفظ می‌کند. از همین رو، محققان ادعا می‌کنند که این رنگ می‌تواند در صرفه‌جویی در مصرف برق و کاهش انتشار دی‌اکسید کربن کمک کند.

به گفته آن‌ها، این رنگ به ویژه در مکان‌های گرمسیری برای خنک نگه داشتن ساختمان‌ها و کاهش مصرف برق در دستگاه‌های تهویه مطبوع و همچنین برای جلوگیری از داغ شدن ماشین‌ها، اتوبوس‌ها و قطار‌ها کاربرد بیشتری دارد.

محققان قصد دارند در مرحله بعدی کارایی بیشتری به این پوشش اضافه کنند. به طور مثال، آن را به گونه‌ای بسازند که بتواند از نور مادون قرمز خورشید، انرژی ذخیره و برق تولید کند.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار