سخنگوی سازمان اورژانس درباره افزایش بیماران تنفسی در کشور گفت: نسبت به مهر سال گذشته تعداد افراد دارای مشکلات تنفسی ۱۵ درصد افزایش داشته است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مجتبی خالدی سخنگوی سازمان اورژانس کشور در برنامه تهران کلینیک رادیو تهران گفت: با توجه به برودت هوا پیش بینی میشد، تماسها افزایش پیدا کنند، اما حدود ۵۰ درصد تماس گیرندگان، بیشتر نیاز به مشاوره دارند و از این نظر کار مشاوران ما بسیار سنگین شده است.
وی افزود: خوشبختانه طبق گزارشات به دست آمده از مردم وضعیت بیماری نسبت به اسفند ماه بسیار بهتر است و طبیعتاً افزایش آگاهی مردم و رعایت پروتکلهای بهداشتی در این ماجرا بیتأثیر نبوده است. اما همچنان نگرانیهایی وجود دارد؛ زیرا همانطور که مردم در سراسر کشور به این بیماری مبتلا میشوند، همکاران ما در اورژانس نیز از این قاعده مستثنی نیستند. در اوایل اسفندماه تماسهای ۱۱۵ به قدری افزایش پیدا کرده بود که ما ناچار به بکارگیری بسیاری از نیروهای ستادی برای پاسخگویی و ارائه اطلاعات به مردم شدیم؛ اما در حال حاضر سطح آگاهی مردم بسیار بالا رفته است.
خالدی با اشاره به تعداد مبتلایان کادر اورژانس گفت: بیش ۱۵۰۰ نفر از پرسنل اورژانس علامت دار شدند و تست کرونا انجام دادند و اقدامات لازم برای آنها انجام شد. بسیاری بسیاری از پرسنل در ماموریتهای اورژانس به این بیماری مبتلا شده اند. خوشبختانه در حال حاضر شرایط اورژانس قدری بهتر است، اما همچنان احتمال میدهیم با توجه به برودت هوا، مراجعان بیماری تنفسی افزایش یابند.
وی درباره تمهیدات اندیشیده شده در حفظ سلامتی کادر اورژانس اظهار داشت: ما در حال حاضر لباسهای حفاظت انفرادی را آماده کرده ایم و به طور مداوم با اورژانسها در سطح کشور تماسهای تصویری برقرار میکنیم. آخرین دستورالعملهای بهداشتی و درمانی را برای همکاران خود ارسال میکنیم و سعی داریم تا با تمام این تلاشها بتوانیم سطح سلامتی مردم را افزایش دهیم.
خالدی درباره افزایش مراجعان به اورژانس گفت: نسبت به مهر سال گذشته تعداد افراد دارای مشکلات تنفسی ۱۵ درصد افزایش داشته است که البته این افراد بایستی به مراکز درمانی مراجعه کنند تا تشخیص کرونا برای آنها انجام شود.
وی با اشاره به اینکه ما برای تمامی مراجعین دارای مشکلات تنفسی آمبولانس میفرستیم، چون شاید برخی به لحظهها نیاز داشته باشند اظهار داشت: چهار رکن در این مسئله دخیل است که آخرین رکن آن اورژانس است. اولین رکن آن رعایت پروتکلهای بهداشتی و اعمال محدودیتها است و نکته دوم بحث قانونگذاری است باید با تجمعات و مشاغل پر خطر مقابله شود و روند استفاده از ماسک نظارت شود. نکته سوم آموزش و آگاهی رسانی و کسب اطلاعات است که به درستی توسط رسانه در حال انجام است، اما همچنان میبینیم برخی رعایت نمیکنند.
خالدی با اشاره به اینکه در مرحله آخر اورژانسها وارد عمل خواهند شد خاطر نشان کرد: در حاضر تعداد پایگاههای اورژانس از ۱۹۰۰ به ۳۳۰۰ رسیده است و برای انجام خدمات بهتر ما از تمامی موتورهای اورژانس هم استفاده میکنیم. سخنگوی سازمان اورژانس کشور با اشاره به اینکه ما در اورژانس از افراد دارای مشکلات تنفسی و علائم کرونا، تست کووید ۱۹ نمیگیریم خاطر نشان کرد: تست کرونا تنها در مراکز درمانی انجام میشود تا مشخص شود بیماری سرماخورده یا آسم دارد و یا حتی به کرونا مبتلا شده است.
سخنگوی سازمان اورژانس کشور در انتهای این گفتگو تأکید کرد: نیاز مبرم به ماشینهای آمبولانس و پایگاهها در مبلمان شهری به دلیل دسترسی راحتتر مردم حس میشود و امیدواریم این کمبودها به زودی جبران شود.