«چراغ مطالعه» امشب و در چهارمین قسمت از فصل جدید که اختصاص به روایتِ جنگ دارد به سراغ مفهومی به نام ادبیات پایداری رفته است.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در این برنامه کتاب «پویه پایداری» با حضور نویسنده آن علیرضا کمری مورد نقد و بررسی قرار خواهد گرفت.
ادبیات پایداری به معنایی که ما در ایران میشناسیم، شامل ادبیات انقلاب، ادبیات جنگ تحمیلی و ادبیات مقاومت در کشورهای دیگر است که تا زمانی به رسمیت شناخته نمیشد و نهادهای مرجع آکادمیک آن را جدی نمیگرفتند. اما اکنون و پس از گذشت قریب به سه دهه که نه تنها کمیت که کیفیت متنهایی که ذیل این عنوان نوشته میشوند از حد گذشته و وجود این گونه از ادبیات را انکارناپذیر کرده است، وقت آن است که کسانی بکوشند چهارچوبها و تعریفهای این گونه از ادبیات -ادبیات پایداری- را بیابند و روشن کنند.
علیرضا کمری متولد سال ۱۳۳۹ و فارغالتحصیل زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه تهران است. او مدیریت واحد پژوهش دفتر ادبیات و هنر مقاومت، و مشاورهی پایاننامههای دانشگاهی و پروژههای مطالعاتی دربارهی دفاع مقدس را به عهده داشته و بارها از او بابت فعالیتهایش در زمینهی ادبیات جنگ تجلیل شده است.
کتاب او شامل چهل یادداشت گزیده از سه نفر از کسانی است که به تصدیق اغلب فعالان این حوزه دقیقترین، پرکارترین و صاحبنظرترین افراد این بخش هستند. یادداشتهایی که سعی دارند تطور و شکلگیری مفهوم ادبیات پایداری را به ما نشان دهند و مسائل این حوزه را پیش چشم محققان بگذارند. چهل یادداشت از هدایتالله بهبودی، مرتضی سرهنگی و علیرضا کمری.
امشب (شنبه، ۱۹ اردیبهشت ۹۹) ساعت ۲۱، چراغ مطالعه با اجرای کورش علیانی مهمان نگاههای شما خواهد بود و بر قاب شبکه چهار سیما خواهد نشست.