آخرین اخبار:
کد خبر:۸۸۲۱۷۰
خبرگزاری چینی ATF خبر داد؛

ایران و چین از جایگزینی یوآن به دلار تا کنار زدن سوئیفت! / آغازی بر پایان «آقایی دلارِ آمریکا» بعد از نیم‌قرن سلطنت در جهان

خبرگزاری ATF نوشت: تطبیق با واحد ارزی چین (یوآن) به عنوان ارز بین‌المللی آخرین اقدام جهت دور زدن تحریم‌های ایالات متحده است. یکی از خبرگزاری چینی اعلام کرد که این ممکن است تبدیل به گزینه جدیدی برای پرداخت پول حاصل از فروش نفت باشد.

ایران و چین از جایگزینی یوآن به دلار تا سویفت چینی!/ آغازی بر پایان «آقایی دلارِ آمریکا» بعد از نیم‌قرن سلطنت در جهان

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو - احمد رضاپور؛  خبرگزاری Asia Times Financial چین، در گزارشی با عنوان «ایران به‌خاطر یوآن دلار را به سطل زباله می‌اندازد» نوشت: طبق گزارشات تلویزیون دولتی چین و ایران، بانک مرکزی ایران خبر از تغییراتی بسیار نظیر ثبت یوآن به عنوان واحد ارزی بین‌المللی خود به جای دلار آمریکا داده است. این خبر سوپرایز بزرگی نیست. ایران به دلیل سیاست فشار حداکثری ایالات متحده علیه تهران طی دو سالی که دولت ترامپ از توافق چندجانبه هسته‌ای سال ۲۰۱۵ (برجام) خارج شد درپی گسترش تعاملات و همکاری خود با چین است.

این خبرگزاری چینی در ادامه نوشت: اقتصاد ایران در رکودی عمیق به سر می‌برد و صادرات نفت نیز کاهش یافته است. [از طرفی] روابط میان ایران و ایالات متحده آمریکا رو به زوال است و تنش بین این دو کشور با ترور [شهید] ژنرال «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طی یک حمله پهبادی در سوم ژانویه ۲۰۲۰ به اوج خود رسید. دو کشور در آستانه [جنگ] قرار گرفتند. گروه‌های تحت الحمایه ایران به پایگاه‌هایی که پایگاه‌های ارتش آمریکایی در عراق حمله می‌کنند. ایران متهم به حمله و مصادره کشتی‌های تجاری در منطقه خلیج(!) و نابودی زیرساخت‌های حیاتی دولت‌های سعودی و عربی این منطقه و تعرض(!) به کشتی‌های جنگی آمریکا به عنوان بخشی از سیاست مقاومت حداکثری است. 
 
اوایل سال جاری میلادی، ایران از پول دیجیتالی خود رونمایی کرد که به جهت تراکنش‌مالی مربوط به درآمد حاصل از فروش نفت و پرهیز از "نظام انتقال و پرداخت بین‌المللی پول «سوئیفت»" استفاده می‌شود.
 
واکنش رسانه‌ها در چین به این تغییرات مثبت بود. سایت چینی QQ در سرمقاله خود آورد: "این اتفاق ممکن است که تبدیل به باد شرقی یوآن و گزینه‌ای جدید برای نقل و انتقالات مالی مربوط به نفت برای کشور‌های تولیدکننده نظیر ایران شود. " شبکه PressTV مستقر در تهران از قول وزیر تجارت (!) ایران نوشت که "باوجود تحریم‌های آمریکا، تولید کشور در شش ماهه منتهی به ۲۳ سپتامبر قریب به ۱۵ درصد افزایش داشته است."
 
خبرگزاری چینی ATF ادامه داد: تولید و صادرات فرآورده‌های نفتی ایران نیز رشد قابل توجهی داشته است و ارزش کل صادرات به بیش از ۱۳.۵ میلیارد دلار رسیده است. روز ۳ اکتبر/۱۲ مهر، اقتصاددان ارشد بانک مرکزی ایران گفت که درآمد مالی کشور در نیمه اول سال جاری تا ۵.۴% افزایش داشته است.
 
در همین دوره زمانی، ایران به منظور خنثی‌سازی اثرات تحریم ایالات متحده، طرح‌های مختلفی جهت قطع وابستگی به نفت اجرایی کرد. این طرح‌ها با توجه به تعاملات مالی و صادرات نفت خام ایران با خریداران نفت این کشور، منجر به تغییر تاکتیک تهران جهت تامین منابع مالی شد. شبکه PressTV گفت: سه هفته پیش چندین بانک بزرگ ایران به پشتوانه ذخایر طلای خود، یک ارز دیجیتالی به نام پیمان را توسعه دادند و بیش از ۱۰۰۰ مجوز استخراج ارز دیجیتال را صادر کردند که می‌تواند در صنعت نفت مورد استفاده قرار بگیرد. بازرگانان داخلی از ارز رمزنگاری شده برای واردات کالا و دور زدن تحریم‌های آمریکا استفاده می‌کنند.
 
این پروژه قبلا مورد حمایت و استفاده مقامات مالزی نیز قرار گرفته بود که دارای منابع فراوان نفت است. بانک مرکزی ایران دپارتمان تحقیقاتی ارز بلاک‌چین را جهت توسعه ارز دیجیتالی وابسته به واحد پول ملّی خود تاسیس کرده است. برای این منظور، ایران دیتاسنتر عظیم ۵G را در روز اول اکتبر/۱۰ مهر افتتاح کرد تا ردّ و بدل ترافیک و داده در شبکه ملّی اطلاعات خود را بهبود بخشد. زیرا که تهران به دنبال کاهش اتّکای خود به سرور‌های جهانی برای خدمات حساس و مهم آنلاین است.
 
تیم تحلیلگر مالی وب‌سایت چینی Baijiahao به این نکته اشاره کرد که رئیس بانک مرکزی ایران در روز ۲۸ سپتامبر گفت که مطابق با دستور مقامات ایرانی راه‌های نوینی برای عبور از تحریم‌های ایالات متحده بر فروش نفت و فرآورده‌های آن پیدا کرده‌اند. بنا به گفته معاون وزیر صنعت ایران، طی ۱۲ ماه منتهی به سپتامبر/شهریور، ۶۳.۵ میلیارد دلار فرآورده‌های نفتی صادر کرده است.
 
خبرگزاری Asia Times Financial چین در پایان نوشت: در همین حال، مقامات اتاق مشترک بازرگانی ایران- سوئیس گفتند که نخستین معامله سوئیس با ایران ذیل مکانیسم تجاری SHTA (سازوکار تجارت بشردوستانه سوئیس) درحال برنامه ریزی است. این موضوع نشان‌دهنده آن است که همکاری ایران با شرکت‌های سوئیس همین حالا هم از دلار آمریکا عبور کردند. این اوّلین بار است که گزارش شده منابع مالی ایران، تحریم‌های ایالات متحده با پرداخت از سوی بانک‌های اروپایی دور زده است.
 

 *مطالب فوق لزوماً مورد تایید خبرگزاری نیست و صرفاً جهت مطالعه مخاطبان ترجمه شده است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار