گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو - احمد رضاپور؛ وبگاه وابسته به روزنامه واشنگتن پست در گزارشی با عنوان «ترامپ فکر میکند فشار حداکثری ایران را تغییر خواهد داد. تاریخ میگوید او اشتباه میکند» نوشت: «جو بایدن» معاون سابق رئیسجمهور اعلام کرده است در صورتی که بر کرسی کاخ سفید تکیه بزند، آمریکا مجدداً به برجام خواهد پیوست. بایدن ماه گذشته میلادی در نوشتاری در CNN نوشت: «اگر ایران به تعهدات خود بازگردد، ایالات متحده به توافقنامه هستهای به عنوان نقطه شروع مذاکرات آتی جهت گسترش مفاد آن (!) میپیوندد.» معاون سابق رئیسجمهور آمریکا گفت که رویکرد وی "ممانعت از دستیابی ایران به تسلیحات هستهای"، "جلوگیری از تشدید اقدامات نظامی" و "آشتی دادن ایالات متحده با متحدان اروپاییاش انگلیس، فرانسه و آلمان (همراه با چین و روسیه در برجام باقی ماندند)" که به آنان اجازه دهد از ابزار دیپلماتیک، تحریمهای هدفمند و بازدارندگی درباره موضوعاتی نظیر حمایت ایران از تروریسم (!)، مداخلات منطقهای و حقوق بشر استفاده کنند.
رویکرد بایدن را با ترامپ مقایسه کنید که گفت "اگر ایران مرتکب اقدامی بدی علیه ما شود، کاری با شما میکنیم که قبلاً هیچکس مرتکب آن نشده است." ترامپ ترجیح میدهد با استفاده از راهبرد فشار حداکثری در قالب شعارهای جنگطلبانه، انزوای دیپلماتیک و تحریم یکجانبه «تهران» را مجبور به تغییر کند. ترامپ بر این نکته اصرار دارد که هدف وی تغییر نظام نیست و مرتباً بر این طبل میکوبد که قادر است در اولین ماه ریاست جمهوری مجدّدش با رهبران ایران معامله کند. امّا برخی از مقامات دولت فعلی آمریکا صریحاً هدف واقعیشان را ابراز کردند. مایک پامپئو، وزیر خارجه این کشور گفت که "حکومت ایران احتمالاً تغییر مسیر نمیدهد؛ مردم این کشور میتوانند حکومت را تغییر دهند و واشنگتن مایل است در این مسیر به آنان کمک کند." منطق ظاهری [مقامات واشنگتن] این است که تحریمها اقتصاد ایران را تحت فشار قرار میهد تا مردم ایران علیه حکومت برخیزند.
واشنگتن پست در ادامه نوشت: امّا رویکرد ترامپ بر پایه توهّم است. توهّمی که از میزان قابلیت تحریمهای اقتصادی، نیروی محدود جهت براندازی حکومتهای متخاصم و عدم درک درست از تاریخ ایران شکل گرفته است. تاریخ نشان میدهد که رویکرد ترامپ احتمالاً بیشتر منجر به رویارویی و بحران میشود تا تغییر حکومت در ایران. تحریمهای ایالات متحده پس از گذشت چندین سال از اعمال آن، به اهداف اعلامی دولت آمریکا حتی نزدیک هم نشده است. نه توافق هستهای جدیدی منعقد شد که جایگزین توافقی شود که ترامپ از آن خارج شد و نه حتی به موازات آن گفتگویی رخ داد. وضعیت ایران نیز تغییر نکرده است. حداقل بنابه گفته دولت ترامپ که تایید کرده "بعد از خروج از برجام، برنامه هستهای ایران درحال پیشرفت بوده است." علیرغم وقوع برخی اعتراضات، نشانهای از فروپاشی قریب الوقوع نظام نیست ـــ [اشاره به اعتراضات آبان سال گذشته است که به دلیلی بیفکری و بد سلیقگی دولت در نحوه سهمیهبندی بنزین به وقوع پیوست.]