معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه خوارزمی درباره پیشبینی تسهیلات ویژه روزهای کرونایی برای دانشجویان و همچنین ارتقای زیرساختهای آموزش مجازی دانشگاه خبر داد.
عبداللهی، معاون آموزشی دانشگاه خوارزمی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، درباره آموزشهای مجازی در دوران کرونا گفت: پس از شیوع کرونا دانشگاه خوارزمی بهتدریج خود را با شرایط تطبیق داد و دورههای مجازیاش را برای ارائه اکثریت دروس در آن فضا، تقویت کرد.
معاون آموزشی دانشگاه خوارزمی ادامه داد: در ابتدا زیرساخت ارائه آموزشهای الکترونیکی در دانشگاه تکمیل نبود و از طرف دیگر آشنایی دانشجویان و اساتید با آموزشهای مجازی زمانبر بود لذا در اواسط فروردین ماه امسال توانستیم زیرساختهای خود را ارتقا داده و ضمن آشنایی اساتید و دانشجویان با آموزشهای الکترونیکی شرایط فراهم شد تا ارائه کلاسهای مجازی به صورت همزمان برای همگان ممکن شود.
ترم گذشته ۹۹ درصد دروس نظری مجازی ارائه شد
وی بیان کرد: اردیبهشت ماه امسال تقریبا ۹۹ درصد دروس نظری را با امکانات خود توانستیم به صورت مجازی پوشش دهیم و امتحانات پایان ترم دانشجویان را هم به صورت مجازی برگزار کردیم.
عبداللهی درباره برگزاری کلاسهای آنلاین در ترم تحصیلی جاری عنوان کرد: به جرات میتوان گفت که ترم جاری را با ظرفیت بالا شروع کردیم و برای آموزش مجازی تا سقف ۲۰ هزار نفر به صورت همزمان امکانات لازم فراهم شده است. آخرین نسخههای نرمافزارهای موجود مورد استفاده قرار میگیرد و درعین حال استودیوی ضبط مجازی دانشگاه راه اندازی شده که در حال ارائه خدمت است.
آموزشهای مجازی ویژگیها و مزیتهای خاص خود را دارد
معاون آموزشی دانشگاه خوارزمی در پاسخ به این سوال که آموزشهای مجازی تا چه اندازه کیفیت دارند، گفت: هرچند که حضور دانشجویان در کلاسهای درس و آموزش و انتقال اطلاعات به صورت چهره به چهره مسئلهای مهم در یادگیری و کیفیت ارائه دروس است، اما حال که شرایط حضور نیست سعی داریم در سامانههای خود قابلیتهایی را تعریف کنیم که مشکلات و چالشهای این حوزه تا حدزیادی مرتفع شود.
وی افزود: در کنار تمام مزایا و ویژگیهای برجسته کلاسهای حضوری از مزایای کلاسهای مجازی هم نباید غافل شد در کلاسهای آنلاین دانشجویان میتوانند درس و کلاس خود را ضبط کرده و به کرات گوش دهند یا امکان برگزاری سمینارها و بهرهگیری از اساتید مختلف برای راهنمایی پایاننامهها گاه به دلیل دوری راه رفتوآمدی ممکن نبود، اما فضای مجازی این امکان را در اختیار گذاشت.
به گفته عبداللهی، به حداقل رسیدن کلاسهای آفلاین و ضروری شدن کلاسهای آنلاین یکی از درخواستهای دانشجویان بود که در شورای دانشگاه به تصویب رسید و از اساتید خواسته شد با حرکت بدین سمت شرایط را تسهیل کنند.
ثبت نمرات پایانترم دانشجویان دکتری در بازه زمانی ۴۰ روز انجام شد
معاون آموزشی دانشگاه خوارزمی درباره برگزاری کلاسهای آنلاین در ساعات مشخص مطابق برنامهریزیهای تقویم آموزشی اظهار داشت: طی یک مصوبه به تمامی اساتید اعلام کردیم که بصرفا از سامانههای تعریف شده دانشگاه برای کلاسهای مجازی استفاده کنند همچنین در مقطع دکتری اساتید ملزم بودند حداکثر تا ۴۰ روز (یعنی تا ۱۵ شهریورماه) نمرات آزمون دانشجویان را ثبت کنند. خوشبختانه جز موارد نادر (به دلیل یکسری دلایل خاص) تمامی نمرات در زمان مقرر ثبت شدند.
ارائه کلاسهای آموزشی در ساعات از پیش تعیین شده و مقرر مصوبه دانشگاه است
وی تصریح کرد: اینکه کلاسهای آموزشی در ساعتهای از پیش تعیین شده برنامهها باشد یکی از مصوبات شورای آموزشی دانشگاه است که تمامی اساتید مطابق آن ملزم به برگزاری کلاس هستند مگر در برخی موارد خاص (مثل زمانهای غیرقابل پیشبینی که طبق دستور ستاد کرونا کلاسی به تعویق افتاده یا تعطیل میشود) یا کلاسهای جبرانی؛ بنابراین تلاش میکنیم برنامههای تمام دانشکدههای دانشگاه به صورت هماهنگ باشد تا موجب نارضایتی و نگرانی دانشجویان نشود.
تسهیلات روزهای کرونایی دانشگاه خوارزمی با ترم گذشته تفاوت دارد
عبداللهی درباره تسهیلات و شرایط خاصی که برای ترم تحصیلی جاری دانشجویان خوارزمی درنظرگرفته شده است، بیان کرد: شرایط ناگهانی پیش آمده برای دانشگاه به دلیل حضور کرونا در کشور باعث شد جهت افزایش کیفیت و مسئولیتپذیری در قبال دانشجویان، تمهیداتی از جمله حذف ترم یا حذف تعدادی از واحدهای درسی اندیشیده شود، اما برای ترم جاری تمامی دروس با جدیت بیشتری از هفته دوم آغاز به صورت مجازی ارائه میشوند و دیگر دانشگاه و دانشجویان برای این موضوع آمادگی دارند که در شرایط اعمال محدودیتها چگونه آموزشها را با کیفیت به سرانجام برساند لذا به صورت پیش فرض تمهیداتی را ضمن همکاری و مشاوره با دانشکدهها در نظر گرفتهایم تا در این شرایط کرونایی اگر دانشحویان با مشکلی مواجه شدند بتوانیم مساعدت کنیم.
معاون آموزشی دانشگاه خوارزمی ادامه داد: سه فرزندم در مقاطع مختلف دانشجو هستند لذا تمامی دانشجویان را مانند فرزندان خود میبینم و تلاش داریم دانشجویان در صورت لزوم بتوانند از تسهیلات و شرایط خاص برای رفع مشکلاتشان بهرهمند شوند، اما مسلما تسهیلات ترم جاری با ترم گذشته متفاوت است.
نحوه برگزاری کلاسهای نوورودها به تصمیم ستاد کرونا وابسته است
وی در پاسخ به این سوال که ارائه کلاسهای آموزشی و برنامه استقبال از ورودیهای جدید برای امسال چگونه خواهد بود، عنوان کرد: برنامههای دانشگاه منوط به تصمیمگیریهای ابلاغی ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا است، اما به طور کلی اگر محدودیت زیادی داشته باشیم بون شک کلاسها و جشن استقبال از ورودیهای جدید را هم به صورت مجازی برگزار خواهیم کرد.
خبرخوش دانشگاه برای روزهای کرونایی دانشجویان دکتری بومی و غیربومی
عبداللهی خبر خوشی به دانشجویان مقاطع مختلف این دانشگاه داد و گفت: تعریف خبر خوش نسبی است و شاید هیچ خبری خوشتر از نابودی ویروس کرونا در دنیا نباشد، اما اینکه دانشگاه توانسته حداکثر ظرفیت خود را در اختیار بهرهگیری دانشجویان از کلاسهای آموزش مجازی (چه در حوزه سختافزاری و چه نرمافزاری) گذارد خبری خوش است تا دانشجویان در شرایط مناسبتری بتواند اهداف خود را دنبال کنند.
معاون آموزشی دانشگاه خوارزمی ادامه داد: از طرف دیگر با توجه به فرصتی که کرونا فراهم کرد به موضوع عملیاتی کردن مراحل فارغالتحصیلی به صورت الکترونیکی پرداختیم و درحال حاضر برنامههای مناسب را طراحی میکنیم. همچنین در ابلاغیهای به دانشکدهها و اساتید اعلام کردیم برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی که گاهی نیاز به حضورشان در دانشگاه است شرایط فراهم شود که غیربومیها به صورت مجازی و بومیها به صورت حضوری کار خود را دنبال کنند.