مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان از ارائه قطعات کاشتنی قابل جذب در بدن در کشورمان خبر داد و گفت: به دلیل تحریمها تهیه مواد اولیه بزرگترین مشکل ماست.
خسرو محمدلو، مدیرعامل شرکت دانشبنیان «ایمن ایجاز» در گفتگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو گفت: این شرکت تولید کننده کاشتنیهای تیتانیم داخل بدن شامل فک و صورت، جمجمه و ستون فقرات است که از سال ۱۳۷۴ کار خود را آغاز کرده و به طور کلی در حوزه سلامت فعالیت میکند. این شرکت هماکنون ۶۵ درصد بازار کاشتنیهای فک و صورت و ۱۰ درصد بازار کاشتنیهای ستون فقرات در ایران را تامین میکند و حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد این محصولات را به کشور آلمان نیز صادر میکند.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان ایمن ایجاز افزود: به غیر از قطعات کاشتنی در بدن، شرکت ما از همان ابتدای تاسیس روی تولید و بازسازی ابزارهای جراحی نیز کار میکند و کارخانهای در تهرانپارس داریم که فقط این نوع ابزارها را تولید میکند. با این حال عمده کار ما ساخت و تولید قطعات کاشتنی است.
وی در مورد نحوه فعالیت این شرکت گفت: تیتانیم و کلا مواد اولیه این قطعات تحت نظارت وزارت درمان و آموزش پزشکی، به صورت فلهای از کشور آلمان وارد میشود و برای تولید نیز کارخانهای در پارک علم و فناوری پردیس تاسیس شده که صفر تا صد کار از برش گرفته تا طراحی و لایهنشانی و بستهبندی در آنجا انجام میشود.
مدیرعامل شرکت ایمن ایجاز در مورد برنامههای این شرکت گفت: تمامی قطعات ما استانداردهای بینالمللی دارند و در حال گرفتن استاندارد اروپایی نشان سیای هستیم تا بتوانیم محصولاتمان را مستقیما از ایران به تمام کشورها نیز صادر کنیم. در حال حاضر محصولات شرکت به صورت فلهای به آلمان فرستاده میشود و در آنجا با برندهای مختلف به هشت کشور دیگر صادر میشود. هماکنون تمام بیمارستانهایی که در حوزه فک و صورت و جمجمه کار میکنند، از قطعات شرکت ما استفاده میکنند.
محمدلو در مورد برنامههای آینده این شرکت توضیح میدهد: پروژه جدیدی که روی آن متمرکز شدهایم، ساخت کاشتنیهای قابل جذب در داخل بدن است که سعی داریم تا سال دیگر وارد بازار ایران کنیم. به غیر از این کارهای تحقیقاتی روی قطعات سفارشی یا شخصسازی شده انجام میدهیم تا بتوانیم با اسکن جمجمه بیمار، قطعات مربوط به فک یا صورت و جمجمه را برای خود او بسازیم. در دنیا فقط یک کارخانه وجود دارد که روی این قطعات سفارشی با برند «ایمیون» به صورت مشترک برای سه کشور آمریکا، چین و فنلاند کار میکند و شرکت ما نیز میخواهد وارد این بازار جهانی شود.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان ایمن ایجاز در مورد محصولات تجاری شده این شرکت گفت: حدود ۷۵۰ نوع محصول تجاری شده و در بازار عرضه کردهایم و در دنیا جزو معدود شرکتهایی هستیم که تمامی این محصولات را تولید میکنیم.
وی مشکلات و چالشهای پیش روی این شرکت را کمبود مواد اولیه و قیمت بالای ارز دانست و گفت: مشکل اصلی ما نبود مواد اولیه است که به دلیل تحریم به دست آوردن آن کار بسیار دشواری است و در این زمینه بانک مرکزی همکاری نمیکند و با این روال اگر پیش برویم شاید تا چهار یا پنج ماه آینده کارخانههایمان بسته شوند. ما از راهی که میگویند وارد میشویم تا بتوانیم این مواد را تهیه کنیم، ولی در نهایت به ما میگویند که ارز وجود ندارد و گرفتن ارز وارد یک فرآیند بروکراسی میشود که سه تا ۶ ماه طول میکشد و در واقع این خودتحریمیها در کشور تولید محصولات به ویژه محصولات هایتک را بسیار به عقب میاندازد.
محمدلو در مورد حامیان این شرکت گفت: اداره کل تجهیزات پزشکی یکی از حامیان اصلی ماست و مرکز پارک علم و فناوری نیز همکاری بسیاری با ما داشتهاند.