کد خبر:۸۸۵۹۷۵
رقابتی بین‌المللی؛

ماشین‌های نانویی به دلیل شیوع کرونا، مجازی با هم مسابقه می‌دهند

امسال در دومین مسابقه بین‌المللی نانوماشین، محققان کشور‌های مختلف با هدف ارتقا سطح علم نانو بصورت مجازی با یکدیگر مسابقه می‌دهند.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو؛ محققان نانومکانیک در دانشگاه رایس و دانشگاه هوستون درحال آماده‌سازی موتور‌های خود برای دومین مسابقات بین‌المللی نانوماشین هستند. این کار توسط دو شیمیست، جیمز تور و آنتون دوبروسکی صورت می‌گیرد. آن‌ها ماشین‌ها را با چرخ‌های ترت‌بوتیل ارتقا داده و کمک می‌کنند تا مسیر را روی سطح طلا با ستون‌های متشکل از اتم‌ها پیدا کند. این نانواتومبیل‌ها دارای دو قطبی‌های دائمی هستند که سرعت و قابلیت رانندگی آن‌ها در سطح را افزایش می‌دهد.

جیمز تور از دانشگاه رایس گفت: «دوقطبی دائمی باعث می‌شود تا ماشین‌ها بیشتر تحت تاثیر شیب‌های میدان الکتریکی که برای حرکت و مانور آن‌ها استفاده می‌شود، باشند. این یک ویژگی جدید است که برای اولین بار در این رقابت آن ‌را به نمایش می‌گذاریم و مطمئن هستم که در بسیاری از آثار ورودی این عنصر طراحی پیشرفته تعبیه شده است.»

امسال نمونه‌ها سبک‌تر بوده و کمی بیشتر از ۱۰۰ اتم هستند. تور بیان کرد: «ماشینی که در مسابقه اول طراحی کردیم تنها ۵۰ اتم داشت. بنابراین، ۱۰۰ اتم یک تغییر قابل توجه در وزن مولکولی با توجه به استاندار‌های جدید است. بنظر می‌رسد مدیریت این مسابقه قصد دارد تا روند کاری ما را آهسته‌تر کند، زیرا در مرحله قبل ما مسابقه ۳۰ ساعته را تنها در ۱.۵ به پایان رساندیم.»

محققان برای ساخت ماشین‌هایی با ۱۰۰ اتم و ساده‌سازی سنتز خود از یک فرآیند مدولار برای ساخت ۵ ماشین استفاده کردند که علاوه بر داشتن چرخ‌های ترت‌بوتیلی و ادمنتیلی می‌تواند ترکیبی از این دو را نیز در چرخ‌های خود داشته باشد.
 
هدف اصلی این مسابقه پیشبرد توسعه نانوماشین‌هایی است که قادرند کار‌های واقعای انجام دهند. تور بیان کرد: «این مسابقه محدودیت‌های طراحی نانوماشین‌های مولکولی و روش‌های کنترل آن‌ها تحت فشار قرار می‌دهد؛ بنابراین طی فرآیند مسابقه، تخصص در این زمینه در سطح جهانی بالا رفته و باعث پیشرفت بیشتر نانو می‌شود.»

امسال، این مسابقه بدلیل شیوع بیماری همه‌گیر کرونا بصورت مجازی صورت خواهد گرفت و شرکت‌کنندگان ماشین‌های خود را از خانه کنترل خواهند کرد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار