مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان گفت: با پلتفرم «یککلاس» مدارس و سازمانها میتوانند آموزش از راه دور را به صورت بهینهتر و یکپارچهتر انجام دهند.
علیرضا غفاری مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان «داده رایانش ابری پردیس» در مورد این شرکت گفت: ما کار خود را از سال ۸۹ شروع کردیم و از آنجایی که حوزه اصلی فعالیت ما ارائه راهکارهای مربوط به زیرساختهای ابری و مراکز داده است و قبلا نیز در زمینه ویدئو کنفرانس فعالیتهایی داشتیم، بعد از شیوع ویروس کرونا تصمیم گرفتیم که روی راهکار LMS یا سیستم مدیریت یادگیری کار کنیم. با توجه به نیاز بازار و آموزش از راه دور برای مدارس، سازمانها و حتی مراکز آموزش کارخانهها پلتفرم آموزش آنلاینی با نام «یککلاس» را ارائه کردیم.
غفاری در مورد پلتفرم یککلاس توضیح میدهد: از زمان شیوع کرونا در سال گذشته، مدارس و سازمانها برای آموزش آنلاین به ابزارهایی، چون واتسآپ و اسکایپ یا ادوب کانکت روی آوردند تا از خدمات ویدئو کنفرانس یا ابزارهای دیگر آنها استفاده کنند؛ در حالی که این ابزارها در حقیقت ابزار پیامرسان یا جلسات سازمانی بودند و یکپارچگی لازم را برای مجموعه کارهایی که مثلا قرار است در یک کلاس درس انجام شود را نداشتند. در صورتی که پلتفرم یککلاس امکاناتی را فراهم میآورد تا معلمان یا مسئولان بخش آموزشی سازمانها بتوانند به صورت یکپارچه کلاس آنلاین برگزار کنند، انواع آزمونها را اجرا کنند، تکالیف را از شاگردان تحویل بگیرند، حضور و غیاب کنند و فعالیتهای کلاسی خلاقانهای ترتیب دهند.
وی در مورد مزیت بزرگ این پلتفرم بیان کرد: به طور کلی سیستم مدیریت یادگیری پلتفرم جدیدی نیست و در تمام دنیا سالهاست که مورد استفاده قرار میگیرد، ولی مزیتی که یککلاس دارد، ابری بودن آن است. کاربر متناسب با فضا و ابزاری که نیاز دارد، هزینه میکند و در لحظه این فضا در اختیارش قرار میگیرد و نیازی به زیرساخت یا نیروی متخصص ندارد. این کار برای آموزشگاهها و سازمانها و مدارس مقرون بهصرفه است، زیرا براساس تعداد کاربر خود حجم و فضا خریداری میکنند. علاوه براین، در سیستم یککلاس هر دانشآموز یا فراگیر یک پروفایل دارد و کل فعالیتهای او از تکالیف تا آزمونهایش درون آن قرار میگیرد و از این رو کار معلمان کمتر میشود و حتی دیگر نیازی به حضور و غیاب در فضای واتسآپ ندارند.
وی افزود: این پلتفرم مبتنی بر وب است و نیازی به نرمافزار یا اپلیکیشن ندارد و برای تمامی مخاطبان از دانشآموزان دبستان گرفته تا فراگیران سازمانها بهینهسازی شده است. یککلاس هماکنون حدود ۱۵ هزار فراگیر دارد که در سامانه ثبتنام کردهاند.
غفاری در مورد چشمانداز این شرکت اظهار داشت: هدف ما این است که هر چه زودتر این پلتفرم را به صورت فراگیر معرفی کنیم تا افراد بیشتری از آن استفاده کنند و با این پلتفرم قصد داریم که سطح دسترسی به محتوای آموزشی را برای همه دانشآموزان حتی در نقاط دورافتاده افزایش دهیم و به نوعی عدالت آموزشی را برقرار کنیم.
مدیرعامل شرکت داده رایانش ابری پردیس در مورد چالشها و مشکلات سد راه شرکتش گفت: به غیر از بحث بیمه و مالیات که همه شرکتها و کسبوکارهایی مثل ما با آن گریبانگیر هستند، ما به عنوان شرکتی که در زمینه آموزش مجازی کار میکند، مشکل عمدهمان شکاف دیجیتال میان والدین و مربیان با دانشآموزان است. متاسفانه در بیشتر جاها والدین و مربیان بهروز نیستند و نمیتوانند با ابزارها کار کنند. مشکل بعدی نیز دسترسی و کیفیت اینترنت است. در مراکز استانها این چالش زیاد وجود ندارد، اما در نقاط دورافتاده واقعا کیفیت اینترنت پایین است و اگر واقعا کشور بخواهد در مقوله آموزش مجازی ورود کند، باید زیرساختهای لازم را ایجاد کنند.
وی در مورد حامیان «یککلاس» توضیح داد: یککلاس در پردیس شکل گرفت و طبیعتا پارک علم و فناوری پردیس حامی «یک کلاس» بود، لذا ترجیح دادیم به جای آنکه به دنبال حمایتهای خارج از شرکت باشیم، با داشتههای موجود در شرکت و تجربه چندین ساله خودمان شروع کنیم و به دنبال حمایت خاصی نبودیم.
غفاری به کسبوکارهای نوپا توصیه کرد: کسبوکارهای نوپا باید قبل از ورود به بازار چارچوبهای مدل یا طرح تجاری خود را بسنجند و بیگدار به آب نزنند. در واقع باید برنامه خاص از قبل تعیین شده داشته باشند تا زمانی که با چالشهای بازار مواجه میشوند، آسیب نبینند. در حال حاضر تمامی اطلاعاتی که یک کارآفرین تازهکار نیاز دارد، در اختیارش قرار دارد و باید از آنها حداکثر استفاده را بکند. در یک جمله میتوانم بگویم که کسبوکار راه انداختن فقط ثبت شرکت نیست. بلکه باید علم و دانش و احاطه به شرایط بازار کسبوکار خود را راه بیندازند و ادامه دهند.