نتایج انتخابات آمریکا در حالی با رقابت تنگاتنگ دو نامزد اصلی جمهوری خواه و دموکرات پیش میرود که طرفداران براندازی و انقلابهای مخملی این روزها در آستانه آشوب داخلی به سرمی برند و هریک از آنها خود را پیروز نهایی انتخابات میداند و مقامات امنیتی آمریکا هم احتمال افزایش خشونت را در روزهای پیش رو میدهند.
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، زهرا مهران راد؛نتایج انتخابات آمریکا اگر بر همین پایه بچرخد به نظر میرسد خیابان های آمریکا طی روزهای آینده صحنه کشمکش و آشوب باشد؛از یک طرف آقای پرزیدنت که تمایلی به اثاث کشی از کاخ سفید ندارد و مرتب شعار پیروزی سرمی دهد از طرف دیگر هم نماینده دموکرات ها که البته مودب تر است؛ اما اوهم داعیه پیروزی دارد، این در حالیست که آمریکای طرفدار انقلابهای مخملی و حامی ناآرامی پساانتخاباتی در کشورهای مختلف در پس نوامبر ۲۰۲۰احتمالا مثال خیاطی باشد که به قول ما ایرانیها در کوزه افتاده باشد.
آمریکای طرفدار انقلابهای مخملی و حامی ناآرامی پساانتخاباتی در کشورهای مختلف این روزها و در پس 3نوامبر ۲۰۲۰احتمالا مثال خیاطی باشد که به قول ما ایرانیها در کوزه افتاده است.
مصداق این مدعا جو حاکم بر ایالات متحده و تنش میان دوکاندیدای اصلی ریاست جمهوری یعنی ترامپ و بایدن است. مثلا ترامپ خواهان اعلام نتایج در شامگاه سه شنبه پس از بسته شدن صندوقهای رای است و به طرفداران خود تاکید کرده برای ۴ سال دیگر رئیس جمهور باقی خواهد ماند.
از سوی دیگرجو بایدن نامزد دموکرات نیز از حمله هواداران ترامپ به یکی از اتوبوسهای تبلیغاتی وی در تگزاس انتقاد کرد و گفت : فرزند ترامپ هواداران پدرش را واداشته تا محل وی و کامالا هاریس معاونش را شناسایی کرده و رفتار وحشیانهای نشان دادند. ترامپ نیز در مقابله با این ادعا ویدئویی خشونت آمیر منتشر کردو نوشت:تگزاس را دوست دارد.
جان برینان رئیس پیشین اطلاعات آمریکا پیش بینی افزایش این خشونت ها را کرده است.
ناآرامی و خشونت تا جایی است که شب گذشته درگیری بین طرفداران ترامپ و بایدن در سیاتل بالا گرفت
صبح امروز هم بایدن ضمن اینکه خود را پیروز انتخابات دانست گفت: بایدن: ایمان داشته باشید، پیروز خواهیم شد ما از وضعیتی که داریم خوشحالیم در مسیر پیروزی قرار داریم بخاطر رای بی سابقه آرای غیرحضوری باید صبر کنیم حس خوبی داریم و از موقعیتمان راضی هستیم در آریزونا میبریم و هنوز در جورجیا نباختهایم پلسینوانیا را هم خواهیم برد مردم رییسجمهور را انتخاب خواهند کرد، نه من و نه ترامپ
ترامپ هم البته ساکت نماند و توئیت کرد: «امروز سخنرانی میکنم»دموکراتها به دنبال سرقت انتخابات هستند، اما به آنها اجازه این کار را نمیدهیم.
از طرف دیگر کامالا هریس، معاون جو بایدن ادعای توئیتری ترامپ را بدون پاسخ نگذاشت و نوشت: چیزی که ترامپ بیش از همه از آن میترسد، من و جو بایدن نیستیم. قدرت مردم است.
در ادامه این لفاظیها بایدن هم با لحنی صمیمانه نسبت به طرفدارنش نوشت: بچهها مطمئن باشید ما برنده میشویم.
البته توئیتر دسترسی ترامپ را محدود کرد آن هم به دلیل ادعای مکرر ترامپ در موضوع پیشی گرفتن از باید و بیان این که کسانی میخواهند انتخابات را «بدزدند» محدود کرد.توییتر در این خصوص نوشته که همه یا قسمتی از این توییت اشتباه است در همین راستا توئیتر امکان لایک کردن و کامنت گذاشتن برای دونالد ترامپ، کاندیدای جمهوریخواه، را نیز محدود کرد.
پیشبینی "پروژه انتخابات آمریکا" حکایت از ان دارد که۶۷ درصد واجدان شرایط در انتخابات شرکت کرده باشند امسال حدود ۲۴۰ میلیون نفر واجد شرایط رای دادن در انتخابات آمریکا بودند. این در حالیست که میزان مشارکت واجدان شرایط در دور قبل یعنی سال ۲۰۱۶، ۵۵ درصد بوده است. در حالیکه هر نامزد برای پیروزی در انتخابات به حداقل ۲۷۰ الکترال کالج نیازمند است تا این لحظه الکترال کالجها هم حکایت از پیشتازی بایدن دارد در این کارزار بایدن ۲۳۷ و ترامپ ۲۱۳ الکترال کالج را به خود اختصاص داده اند
لحظهای که مجری فاکس نیوز شبکه محبوب دونالد ترامپ، بایدن را برنده آریزونا اعلام کرد مورد اعتراض ترامپیها قرار گرفت.
این در حالیست که بن رودز مشاور سابق امنیت ملى آمریکا روزهاى آینده را براى دمکراسى آمریکا حیاتى خواند و گفت اگر آراى صندوقها شمرده شود، بایدن پیروز خواهد شد.
تنش و ناآرامی گذشته از شبکههای تلویزیونی و رسانه ها، مردم، مقامات امنیتی و خود کاندیداها البته در خارج از ایالات متحده نیز واکنشهایی را به دنبال داشت مثلا رئیس دومای روسیه ضمن نمایشی دانستن انتخابات در آمریکا گفت: انتخابات در آمریکا “یک نمایش صحنه سازی شده بین دو حزب” است که در واقع توسط نخبگان آمریکایی کارگردانی میشود، با این حساب این سیستم انتخاباتی را نمیتوان بعنوان “الگوی دموکراسی” در جهان معرفی کرد. رئیس پارلمان روسیه که شب گذشته در یک مصاحبه تلویزیونی صحبت میکرد گفت: من فکر نمیکنم که انتخابات در آمریکا، یک استاندارد باشد.
رئیس دومای روسیه ضمن نمایشی دانستن انتخابات در آمریکا گفت: انتخابات در آمریکا “یک نمایش صحنه سازی شده بین دو حزب” است
البته به نظر میرسد که رقابت در ایالتهای عرصه نبرد بسیار نزدیک است و شمارش آرای پستی نیز طولانی و مناقشهبرانگیز خواهد شد؛ بنابراین نتیجه نهایی انتخابات آمریکا و معرفی چهره پیروز آن چند روز و شاید چند هفته طول خواهد کشید.
علی رغم اینکه آرا الکترال در ایالتهای مهم و تعیین کننده هنوز قطعی نشده، اما آمار حکایت از پیشتازی بایدن رد آرامردمی دارد
بایدن: ۶۵۰۰۲۳۶۹ ترامپ: ۶۳۱۷۵۶۸۱
به هرحال آنچه با توجه به آمار و ارقام متفاوت، سخنان متناقض بایدن و ترامپ واینکه هرکدام ازآنها و طرفدارانشان مدعی پیروزی در انتخابات هستند واقعیت این است که با توجه به نتایج اولیه تا این لحظه ترامپ در مجموع وضعیت نسبتا خوبی به ویژه در ایالتهای تعیین کننده دارد، اما این را نمیتوان به معنای پیروزی قطعی وی دانست، بلکه باید تا شمارش کامل آرای پستی صبر کرد و صرفا نمیتوان به نتایج رای گیری الکترونیک و شمارش جزئی آرای پستی اکتفا کرد.
ذکر این نکته ضروری است که آرای پستی از دو جهت حائز اهمیت است، نخست با توجه به اقبال گسترده آمریکاییها در این دوره به این شیوه رایگیری و دوم این که معمولا دموکراتها اقبال بیشتری به رای دادن پستی دارند و برعکس آنها هواداران جمهوریخواه به مشارکت حضوری در روز رایگیری تمایل دارند و در این دوره از انتخابات هم ترامپ تاکید زیادی بر مشارکت حضوری و خودداری از رای دادن از طریق پست داشت.
شمارش آرای پستی اندکی زمانبر است و احتمال دارد یک تا دو روز طول بکشد. این آرا در ایالتهای سرنوشتساز بسیار حیاتی است و میتواند نتایج اولیه در این ایالتها را که فعلا به نفع ترامپ است، دستخوش تغییراتی به نفع بایدن بکند. به همین علت، این احتمال وجود دارد که نتیجه نهایی ظرف امروز و فردا مشخص نشود. باید منتظر ماند و دید چه اتفاقی خواهد افتاد؟