
کد خبر:۸۸۸۴۱۷
نشریه وکس - vox | انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا - ۸
میراث کرونایی ترامپ برای آمریکا: بالاترین نرخ بیکاری بعد از بحران بزرگ اقتصادی در سال ۱۹۳۰
پایگاه خبری وکس نوشت: بایدن مجبور است بر پاندمی کرونا، بحران اقتصادی و اقدامات خضمانه حزب جمهوریخواه غلبه کند.
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو - احمد رضاپور؛ نشریه خبری وکس در گزارشی با عنوان «بایدن برد؛ در ادامه چه پیش میآید» نوشت: «جو بایدن» ـــ معاون ریاست جمهوری در دولت اوباما و کهنهسناتور ۳۶ ساله ایالات متحده ـــ چهل و ششمین رئیسجمهور آمریکا خواهد بود. «کاملا هریس» سناتور ایالت کالیفرنیا نیز اوّلین زن، اوّلین فرد آمریکایی - آفریقایی و اوّلین فرد هندی - آمریکایی است که به سمت معاونت ریاستجمهوری میرسد.
نامزد دموکرات برنده قطعی انتخابات ریاستجمهوری آمریکا شد. پیروزی در انتخابات از طریق یک رأیگیری کاملاً مناقشهبرانگیز که با مشارکت تاریخی همراه بود، میسر شد.
[از طرفی] سیگنالهایی از سوی ترامپ آمده که ممکن است چندان آرام نگیرد. وی مشروعیت آرای دیرهنگامی که در ایالات از طریق پست میرسید را زیر سوال برد.
پیروزی در انتخابات برای بایدن و هریس پایان کارزار انتخاباتی میباشد، ولی شروع چالشی به مراتب دلهرهآورتر است. بایدن که به عنوان یک مسئول اجرایی با تجربه و پیرترین فردی که به ریاستجمهوری رسیده، وارد کاخ سفید میشود و در میان یک بحران تاریخی کرسی خود را تحویل میگیرد. اینگونه عنوان شده است که بحران پاندمی کرونا بیش از جنگ جهانی اوّل، جنگ شبهجزیره کره و جنگ ویتنام جان آمریکاییها را گرفته و بالاترین نرخ بیکاری از زمان رکود بزرگ اقتصادی سال ۱۹۳۰ آمریکا را ایجاد کرده است.
بایدن و هریس درحالی دولت را در اختیار میگیرند که ممکن است مجلس سنا در اختیار حزب جمهوریخواه قرار بگیرد. عدم موفقیت دموکرات در کسب اکثریت کرسیهای مجلس سنا میتواند برنامههای بایدن را قبل از اینکه فرصت شکلگیری پیدا کنند، زمین بزند.
بایدن بیش از ۷۵ میلیون رای (۵۰.۲ درصد) ترامپ را با ۷۱ میلیون رای (۴۷.۷ درصد) شکست داد و به این ترتیب میزان بیشترین آرای کسبشده در تاریخ ایالات متحده به ثبت رسید. با توجه به مقیاس شیوع کرونا و آشکارشدن خسارات اقتصادی آن، کمپین بایدن عنوان کرد که این نامزد خواهان دولتی درقامت دولت «فرانکلین روزولت» میباشد.
بایدن در تبلیغات خود مطرح کرد که طرحی برای مقابله با پاندمی کرونا از طریق تست همگانی، ایجاد هماهنگی بهتر میان ایالات و سازماندهی سریع جهت تولید واکسن را دارد. بایدن همچنین برنامهای برای بحران اقتصادی ناشی از کووید - ۱۹ مطرح کرده که شامل تخصیص بودجه به ایالات و مناطق محلّی، بیمه بیکاری برای افراد و خانوادهها و اعطاء وام به کسبوکارهای خرد و کلان است. همه این موارد بهنظر میرسد کنگره تحت کنترل اکثریت دموکرات قابل انجام باشد، امّا درصورتی که کنگره در اختیار سناتور مککانل جمهوریخواه بماند، اوضاع برای دولت بایدن بسیار دشوار خواهد شد.
در سال ۲۰۰۹، مککانل تصمیم آبستراکسیون (به معنای عدم حضور عمدیِ طیفی از نمایندگان در هنگام رأیگیری، بهقصدِ از اکثریت انداختن مجلس است) گرفت تا مانع تصویب لوایح مربوط به اصلاحات اقتصادی دولت اوباما شود. در آن زمان سناتورهای جمهوریخواه در اقلیت بودند و امکان آبستراکسیون مطلق وجود نداشت. امّا این بار وضع دگرگونه است. این امکان هست که مککانل اکثریت سنا را بهدست بگیرد و همان مشی سال ۲۰۰۹ را پی بگیرد.
بدون پشتیبانی کنگره، توانایی بایدن در عملیکردن برنامههایش محدود خواهد شد. بایدن در زمینه سیاست خارجی آزادی عمل بیشتری خواهد داشت. او بدنبال لغو سیاست خارجی ترامپ در رابطه با کوبا و ایران، مذاکره بر سر توافق جدید کنترل تسلیحاتی با روسیه و پرداختن به تهدید کرهشمالی برای کرهجنوبی و ژاپن است.
بایدن همچنین باید در این رابطه تصصمیم بگیرد که چطور به میراث سلف خود رسیدگی کند: یا رویکرد "گذشتهها گذشته" همچون نگرش اوباما-بایدن به دولت جرج بوش را در پیش میگیرد و یا تعقیب قضایی و بررسی تخلفات سالهای دولت ترامپ تحت نظر دادستان کل جدید. نحوه پاسخ به همه این مسائل در انتظار نتایج مجلس سنا است. در حال حاضر، دموکراتها حداقل میتوانند پیروزی خود در انتخابات ریاستجمهوری را جشن بگیرند.
شکست ترامپ تسکینی است بر اکثریتی که چهار سال پیش علیه او بودند، کسانی که از سیاستهای او ضربه دیدند، [افراد مهاجری که] اجباراً از خانوادههای خود جدا شدند و طیف وسیعی که نگران تمایلات خودکامه و خطرناک ترامپ بودند. احساس آمریکاییهایی که بایدن را انتخاب کردند شبیه به پایان یک فصل تاریک از تاریخ ملّی و آغاز فرصتهای بزرگ است. امّا برای تحقق این امر لازم است بایدن و هریس به سرعت کار خود را شروع کنند. تا زمانی که نتایج مجلس سنا مشخص شود، نمیدانیم که آیا قادر به انجام برنامههای خود هستند یا نه؟
طرح بایدن برای مقابله با فاجعه کرونا، لایحهای تحت عنوان «Build Back Better» است که آنچه را بایدن میخواهد انجام دهد را به تصویر میکشد: طرحی برای جبران شکست دولت ترامپ در مهار شیوع کرونا که تا روز هشتم نوامبر/۱۸ آبان در آمریکا، تقریباً ۱۰ میلیون نفر را مبتلا کرده و جان بیش از ۲۳۷ هزار نفر از مردم این کشور را گرفته است. شکست دولت ترامپ در مهار کرونا منجر به افزایش فقر و بروز بالاترین نرخ بیکاری از زمان بحران بزرگ اقتصادی سال ۱۹۳۰ شده است.
همزمان با رشد افسارگسیخته پاندمی کرونا، واکنش دولت ترامپ به بدترین و تفرقهآمیزترین شکل ممکن با معترضانی که خواهان برابری نژادی بودند، مقابله کرد. بایدن-هریس متعهد شدهاند که برنامه سنگینی را صرف مهار کرونا و چالشهای نظیر مسائل اقلیمی/آبوهوایی کند. بایدن برای مقابله پاندمی کووید - ۱۹، وعده انجام تست همگانی، پرداخت مازاد به کاگران برای کار در دوران شیوع این ویروس و تولید حجم انبوهی از واکسن را داده است. در برنامه اقلیمی/آبوهوایی آن نیز ۲ تریلیون دلار سرمایه گذاری در زمینه انرژی پاک طرحریزی شده است و [دستگاههای مربوطه را] ملزم میکند که تا سال ۲۰۳۵، برای تولید برق در ایالات متحده نباید کربن تولید شود.
بایدن همچنین مجبور است با دادگاه عالی - Supreme Court مواجه شود، بهویژه الان که سنای آمریکا عضویت «امی برت» در دیوان عالی را تایید کرده است. اگر جمهوریخواهان سنا را حفظ کنند، اوضاع برای بایدن بدتر میشود. احتمالاً بسیاری از برنامههای بایدن قبل از اجرا شکست خواهد خورد. در این صورت، بایدن باید تصمیم بگیرد که چطور از اهرمهای فشاری که دارد همچون تعطیلی اجباری دولت، برای فشار بر مککانل استفاده کند.
«جو بایدن» به جایگاه ریاست جمهوری رسید، اما مشخص نیست که آیا قادر به تشکیل دولت خواهد بود؟ به این معنی که آبا میتواند آرای لازم را از قوه مقننه جهت تصویب لایحه بودجه و سایر قوانین اساسی کسب کند یا نه. وی احتمالاً در فرآیند انتخاب اعضای کلیدی کابینه هم با آبستراکسیون سنا روبرو خواهد شد. چهار سال گذشته نقشی مهم در زندگی آمریکاییها داشت. از تغییر سیاست در محدوده طبیعی اختیارات رئیسجمهور مثل انتصابات در دادگاه عالی و چرخش این نهاد نظارتی به سمت طیف جمهوریخواه تا مواردی نظیر شکست دولت در مواجهه با پاندمی کرونا و سرکوب بزرگ مهاجران قانونی در دوره ترامپ به وقوع پیوست.
طرفداران بایدن-هریس حق برگزاری جشن را دارند. آمریکاییهای آسیب دیده از دوران ریاست جمهوری ترامپ میتوانند نفسی راحت بکشند. امّا بعد از آن، وقت این است که رئیس جمهور جدید کار را شروع کند.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
میراث ترامپ هر چی باشه به اندازه میراث دولت ۱۱ و ۱۲ نیست
پاسخ