آخرین اخبار:
کد خبر:۸۸۸۶۱۵
رضیعی در گفتگو با دانشجو:

بایدن می تواند با همراهی کشورهای اروپایی شرایط اقتصادی سخت تری را برای کشورمان رقم بزند

دبیر سیاسی اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل گفت: بایدن می‌تواند مثل اوباما خیلی راحت کشور‌های اروپایی را با سیاست‌های خود علیه ایران همراه سازد و همین اتفاق ممکن است شرایط اقتصادی سخت تر و شدیدتری را برای کشورمان زقم بزند.

معین رضیعی دبیر سیاسی اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری گفت: رهبر معظم انقلاب در سخنرانی اخیر خود بین ترامپ و بایدن فرقی قائل نشدند با این وجود رسانه باید از مشی ایشان به عنوان یک الگو استفاده می‌کردند، اما متاسفانه شاهد بودیم که رسانه‌های انقلابی و اصلاح طلب با گزارش‌های لحظه به لحظه به صورت مستقیم و غیر مستقیم به گونه‌ای وانمود کردند که این انتخابات می‌تواند در سرنوشت کشورمان تاثیرگذار باشد.

وی با بیان اینکه کاهش قیمت دلار پس از اعلام پیروزی بایدن متاثر از جو روانی و فضاسازی رسانه‌ها بود و نه اینکه واقعا با پیروزی بایدن اتفاقی افتاده باشد، افزود: مذاکره با آمریکا را محتمل است؛ چرا که شاید تنها راه حل و دستاویز دولت برای اینکه سرمایه اجتماعی از دست رفته خود را احیا کند طرح مجدد مذاکره باشد.

رضیعی با اشاره به اینکه دولت با دوگانه آمریکای خوب و آمریکای بد به زمینه سازی مذاکره خواهد پرداخت، اظهار کرد: معتقدم این دوگانه سازی می‌تواند خیلی خطرناک باشد، چون آمریکای بد با محوریت ترامپ یا امریکای خوب با محوریت اوباما و بایدن وجود ندارد و ما تنها با یک آمریکای واحد مواجه هستیم.

وی با بیان اینکه به نظر می رسد با آمدن بایدن شرایط اقتصادی نسبت به گذشته سخت‌تر شود، افزود: اگر چه بایدن برخلاف ترامپ عرف بین الملل و قواعد دیپلماتیک را رعایت می‌کند؛ اما او توانایی اغنا سازی کشور‌های اروپایی و حتی کشور‌های شرق آسیا مثل چین علیه ایران را دارد و این در حالی است که ترامپ طی این چند سال نتوانست این اغناء سازی را انجام دهد.

رضیعی بیان کرد: بایدن می‌تواند مثل اوباما خیلی راحت کشور‌های اروپایی را با سیاست‌های خود علیه ایران همراه سازد و همین اتفاق ممکن است شرایط اقتصادی سخت تر و شدیدتری را برای ما به وجود بیاورد.

دبیر سیاسی اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل گفت: اینکه آقای ظریف می‌گوید بایدن قطعاً با ترامپ تفاوت دارد و یا اینکه اصلاح طلبان در رسانه‌ها و فضای مجازی برای مذاکره زمینه سازی می‌کنند نوعی فریب مردم است چرا که اگر ما وارد مذاکره با آمریکا شویم مجبوریم امتیاز بیشتری را نسبت به سالیان گذشته بدهیم اگرچه ماندن در شرایط فعلی هم نوعی امتیاز دادن است.

وی با تاکید بر اینکه امتیاز دادن باید حد یقفی داشته باشد، ولی این حدیقف وجود ندارد، افزود: وقتی که ما در موضع ضعف قرار گرفته ایم نمی‌توانیم خوب هم مذاکره کنیم کما اینکه در ۴۰ سال گذشته شش بار با آمریکا مذاکره شده، اما بعد از یک بازه دو سه ساله که رشد اقتصادی مثبت داشته ایم این رشد متوقف و منفی شده است.

رضیعی بیان کرد: شاید با دادن امتیازات کلان در مذاکرات فضای باز اقتصادی موقت برای ما به وجود بیاید و بتوانیم نفت بفروشیم، ولی چون زیرساخت‌های اقتصادی کشور ضعیف است مشکلات اقتصادی بمانند فنری که آن را فشرده باشیم به یکباره رها می‌شود و تبعات منفی خود را به جا می‌گذارد.

وی اضافه کرد: بعد از مذاکرات هسته‌ای و نهایی شدن برجام یک فضای باز برای کشورمان ایجاد شد و ما توانستیم در یک بازه زمانی و طی سال‌های ۹۳ تا ۹۵ نفت بفروشیم با این وجود در این مدت دولت سال‌های طلایی را پیش رو داشت و می‌توانست با اتکا به توانمندی‌های داخلی پایه‌هایی را ایجاد کند که نه تحریم و نه خروج آمریکا از برجام تاثیر منفی بر اقتصاد نگذارد.

دبیر سیاسی اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل گفت: دولت و مجلس دهم این فرصت را داشتند تا با تصویب پایه‌های مالیاتی، اصلاح ساختار بودجه و اصلاح نظام بانکی مانع آسیب‌پذیری کشور در برابر تحریم‌ها و یا خروج آمریکا از برجام شوند؛ مثلاً دولت با اصلاح نظام مالیاتی می‌توانست ۱۰۰ تا ۱۳۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه را جبران کند تا این همه به فروش نفت وابسته نباشیم.

رضیعی اظهار کرد: دولت آمریکا در دوره ریاست جمهوری ترامپ از برجام خارج شد و امروز طبق قواعد بین الملل حق بازگشت به برجام را ندارد مگر اینکه ما بخواهیم منافع ملی و عزت ملی را زیر پا بگذاریم درضمن برگشت آمریکا به برجام مثل گذشته نمی‌تواند دستاورد مثبتی برای کشورمان داشته باشد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار