۳۸ کشور تاکنون نماینده سینمایی خود را برای حضور در بخش بینالمللی اسکار ۲۰۲۱ معرفی کردهاند.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، آکادمی اسکار هر سال فیلمسازهای کشورهای مختلف را دعوت میکند تا در بخش جایزه آکادمی بهترین فیلم بین المللی شرکت کنند. اولین باری که جوایز اسکار در سال ۱۹۲۹ اهدا شد، بخشی به فیلمهای خارجی زبان اختصاص نداشت و نهایتاً از سال ۱۹۵۶ این جایزه اهدا شد.
در ابتدا بخشی که اسکار به فیلم کشورهای دیگر اخصاص داده بود، جایزه آکادمی بهترین فیلم خارجی زبان یا غیر انگلیسی نام داشت. این عنوان تا اسکار سال ۲۰۱۹ باقی مانده بود. تا اینکه سال گذشته برای نخستین بار از نام جایزه بهترین فیلم بین المللی استفاده شد.
در جوایز امسال اسکار به دلیل شرایط خاصی که ویروس کرونا به وجود آورد، فیلمهایی که از تاریخ ۱ اکتبر تا ۳۱ دسامبر اکران شده اند میتوانند در بخش بین المللی اسکار ثبت شوند.
در این گزارش قصد داریم کارنامه کشورهایی را که تاکنون برای اسکار ۲۰۲۱ فیلم ارسال کرده اند، بررسی کنیم تا ببینیم رقبای «خورشید» مجیدی برای این جایزه چه کشورهایی هستند.
تا کنون ۳۸ کشور فیلمهای خود را معرفی کرده اند و البته کشورهای مدعی مثل ایتالیا هنوز باقی مانده اند. ایتالیا با ۱۴ جایزه (با احتساب جوایز افتخاری) پر افتخارترین کشور این بخش است که ۲۸ نامزدی نیز کسب کرده است. کشور فرانسه نیز با بیشترین نامزدی (۳۷ بار که ۱۲ مورد از آنها را پیروز شده) در این جوایز رکورد زده است. سال گذشته نیز فیلم «انگل» از کره جنوبی با کسب نامزدی و برنده شدن جایزه بهترین فیلم در اسکار تاریخ ساز شد.
آلبانی: این کشور نخستین نماینده خود را در سال ۱۹۹۶ به اسکار ارسال کرد، اما ارسال فیلم آنها به صورت سالانه از سال ۲۰۰۸ آغاز شد. این کشور تا کنون ۱۳ فیلم را به آکادمی اسکار معرفی کرده که هیچکدام موفق نامزدی هم نشدند.
الجزایر: اولین نماینده این کشور در سال ۱۹۶۹ ثبت شده و در همان سال توانست تنها جایزه خود را در این بخش دریافت کند. این کشور سه بار دیگر موفق به کسب نامزدی شده، اما دیگر هیچگاه جایزه را دریافت نکرد.
اتریش: این کشور سال ۱۹۵۶ نخستین نماینده خود را به اسکار ارسال کرد. اتریش تا کنون ۴ بار در اسکار حضور داشته که دوبار از آنها دست پر بیرون آمد. گفتنی است نماینده سال گذشته این کشور رد صلاحیت شد.
بوتان: کشور بوتان با احتساب امسال تنها دوبار به آکادمی فیلم ارسال کرده است. اولین نماینده این کشور که به سال ۱۹۹۹ باز میگردد نیز نامزد نشده است.
بوسنی و هرزگوین: این کشور تاکنون ۲۰ نماینده به اسکار ارسال کرده که یک بار موفق به کسب جایزه شده و یک بار هم به لیست ۱۰ فیلم اولیه راه پیدا کرده است.
بلغارستان: بلغارستان تا امسال ۲۷ فیلم در اسکار ثبت کرده که هیچگاه نتوانسته شانس حضور در این جوایز را کسب کند و تنها یک بار توانسته در جمع ده فیلم اولیه قرار بگیرد.
کانادا: تا سال ۲۰۲۰ این کشور نمایندگان زیادی در اسکار به ثبت رسانده و ۷ فیلم از این کشور نامزد اسکار شده اند؛ اما تنها یک بار توانسته آن را کسب کند. آثار این کشور سه بار نیز در لیست اولیه و ده تایی اسکار قرار گرفته اند.
کاستا ریکا: این کشور تاکنون ۹ فیلم را برای اسکار ارسال کرده و تاکنون شایسته حضور در این رویداد نبوده است.
کرواسی: این کشور از ۱۹۹۲ به طور مرتب و سالانه به اسکار نماینده ارسال کرده که البته هیچگاه موفق به نامزدی نشده است.
جمهوری چک: از میان نمایندگانی که این کشور از سال ۱۹۹۴ ارسال کرده، سه فیلم نامزد شده اند و یک بار هم مجسمه طلایی اسکار را دریافت کرده است.
اکوادور: تا سال ۲۰۲۰، ۹ فیلم را به اسکار فرستاده و هیچکدام هم در کسب نامزدی اسکار موفق نبوده اند.
استونی: در میان انبوه نمایندگانی که این کشور ارسال کرده، تنها یک بار در اسکار حاضر شده که آن یک بار هم دست خالی مراسم را ترک کرده است.
گرجستان: کشور گرجستان تنها یک بار با اولین نماینده ارسالی خود توانست نامزد اسکار شود و بعد از سال ۱۹۹۶ تا کنون در حسرت اتفاق مجدد آن است.
آلمان: با احتساب نمایندگان آلمان غربی و آلمان شرقی این کشور چندین بار شایسته نامزدی در بخش بین الملل اسکار شده. سه جایزه نیز دستاورد کشور آلمان در این جایزه معتبر است.
یونان: تا سال ۲۰۲۰، نمایندگان این کشور ۵ بار توانسته اند به بخش نامزدهای نهایی برسند، اما هیچگاه این جایزه را به خانه نبردند.
گواتمالا: این کشور تنها سه نماینده ارسالی داشته است و هیچکدام مورد قبول آکادمی قرار نگرفتند.
ایران: ایران نیز سه بار موفق به نامزدی در این جوایز و ۲ بار هم موفق به کسب آن شده است.
ساحل عاج: ساحل عاج با احتساب نماینده امسالش تنها سه فیلم به اسکار ارسال کرده، اما اولین فیلم نماینده این کشور موفق به برنده شدن جایزه شده است.
ژاپن: بدون حساب کردن جوایز افتخاری این کشور (سه جایزه)، ژاپن ۱۳ بار نامزد اسکار شده و یک بار هم موفق به دریافت آن شده است.
کوزوو: این کشور از سال ۲۰۱۴ مرتبا به اسکار نماینده ارسال کرده، اما هیچگاه نامزد اسکار نشده است.
لوکزامبورگ: این کشور با وجود نمایندگان متعددی که ارسال کرده، نتوانسته نامزد دریافت جایزه شود.
مالزی: ۶ نماینده از این کشور تا کنون به اسکار ارسال نشده و هیچگاه نامزدی کسب نکرده است.
هلند: نمایندگان کشور هلند ۷ بار نامزد اسکار شده اند، ۳ جایزه اسکار هم حاصل حضور آنها بوده است.
فلسطین: از سیزده نمایندهای که این کشور به آکادمی ارسال کرده، ۲ مورد از آنها نامزد شده اند.
پاناما: تا سال ۲۰۲۰ نمایندگانی که تاکنون این کشور ارسال کرده به عدد ۷ میرسد که هیچکدام موفق به نامزدی نشده اند.
پرو: این کشور تنها یک بار در سال ۲۰۰۹ نامزد اسکار شده و با ۱۵ نمایندهای که پس از آن ارسال کرده دیگر هیچگاه نامزد نشد.
لهستان: ۱۲ فیلم از نمایندگان این کشور به جمع نامزدهای اسکار ادوار مختلف راه یافته اند، اما تنها یک نماینده از این کشور موفق به کسب جایزه شده است.
رومانی: تنها افتخاری که این کشور با وجود نمایندگان زیادی که فرستاده، توانسته کسب کند یک بار حضور در بین ده لیست اولیه است.
سنگاپور: نمایندگانی که این کشور نیز ارسال کرده است تاکنون هچ نامزدی را دریافت نکرده اند.
اسلواکی: این کشور به طور مرتب و گاهی یک در میان به اسکار نماینده ارسال کرده، اما آکادمی تاکنون هیچکدام از آنها را قبول نکرده است.
اسلوونی: این کشور هم با وجود نمایندههای زیاد هیچگاه شایسته نامزدی در آکادمی نبوده است.
کره جنوبی: از کره جنوبی هم تا سال گذشته میتوانستیم به عنوان کشور ناکام در اسکار نام ببریم که حتی یک بار هم نامزد نشده است، اما سال گذشته فیلم «انگل» توانست با دریافت چهار جایزه تاریخ ساز جوایز شود.
اسپانیا: از بین کشورهایی که تاکنون نماینده هایشان مشخص شده، اسپانیا پرافتخارترین آن هاست. ۱۹ نامزدی حاصل کار این کشور است که توانسته ۴ جایزه را نیز به خانه ببرد.
سوئد: سوئد هم میتواند رقیب جدی باشد. ۱۶ نامزدی و ۳ جایزه حاصل حضور این کشور در اسکار است. نمایندگان سوئد سه بار هم در لیست ابتدایی نامزدها قرار گرفتند.
سوئیس: نمایندههای سوئیس ۵ بار در اسکار حضور داشته اند. دو جایزه نیز سهم این کشور از اسکار بوده است. البته چند حضور در بین لیست اولیه نیز در کارنامه این کشور دیده میشود.
تایوان: تایوان سه بار به آکادمی اسکار راه پیدا کرده و یک بار هم دست پر از این رویداد بازگشته است.
اوکراین: کشور اوکراین هیچ افتخاری را در اسکار ثبت نکرده است.
ونزوئلا: تنها افتخاری که این کشور توانسته کسب کند به سال ۲۰۱۴ و حضور در لیست اولیه منتخبها باز میگردد.