مسئول مرکز رشد حسان بسیج دانشجویی اصفهان از ساخت پوشش نانوکامپوزیتی ضدچسبندگی رنگهای پودری و روغنی باکاربرد بر روی قطعات فلزی به همت محققان بسیجی خبر داد.
علی سهیلی، مسئول مرکز رشد حسان بسیج دانشجویی اصفهان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، از ساخت پوشش نانوکامپوزیتی ضدچسبندگی رنگهای پودری و روغنی باکاربرد بر روی قطعات فلزی به همت محققان بسیجی خبر داد و گفت: این پوشش روی قطعه اصلی رنگ پذیرهای فلزی که در خطوط رنگ کاری پودری و روغنی استفاده میشوند، قرار میگیرد.
سهیلی بیان کرد: در حال حاضر یکی از مشکلات خطوط رنگ کاری پیوسته روغنی و پودری (الکترواستاتیک) و قطعاتی که در معرض رنگ قرار دارند، چسبیدن رنگ است.
مسئول مرکز رشد حسان بسیج دانشجویی اصفهان ادامه داد: چسبیدن رنگ به شاسیها به مرور زمان باعث اختلال در فرایند رنگ پذیری قطعه اصلی متصل شده به شاسی میشود.
وی تصریح کرد: امروزه با استفاده از فناوری نانو و شناخت صحیح خواص مواد پلیمری و غیرپلیمری میتوان پوششهایی را تولید کرد که با اعمال روی زیرلایه فلزی، مانع از چسبیدن رنگها از انواع پایه آبی و پایه حلال روی شاسیها میشود و همزمان خواص حرارتی و فیزیکی بالایی دارد که در نتیجه مشکلات را به حداقل میرساند.
سهیلی بیان کرد: از جمله خواص پوششهای تولید شده فناوران مرکز رشد حسان، خاصیت ابر روغن گریزی آن است که منجر به پوسته شدن رنگ روغنی و پودری میشود.
وی با بیان اینکه این پوشش ماه میتواند زاویه تماس بالای ۱۱۰ درجه بر سطوح فلزی ایجاد کند، افزود: در این طرح، ترکیب سه جزئی از مواد پلیمری در محلولی با pH و پتانسیل زتای (جهت معلق نگه داشتن ذرات در محلول) مناسب آماده میشود و روی سطح اعمال میگردد و بعد از گذراندن سیکل حرارتی مشخص پوشش بدست میآید.
مسئول مرکز رشد حسان بسیج دانشجویی اصفهان تأکید کرد: مهمترین مولفه نوآور بودن این طرح، این است که محصول مشابه ندارد و زمان و هزینه را در فرآیند تولید کاهش میدهد.