چقدر باید طول بکشد تا مسئولین بفهمند آموزش و پرورش، بنگاه کاریابی نیست؟ اینکه ما این همه دانشجوی بیکار در سطح کشور داریم، نباید منجر به این بشود که بگوئیم برای رفع این معضل، آنان را وارد فضای آموزش و پرورش کنیم.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فاطمه خسروی محمد سلطان؛ * رهبر انقلاب فرموده اند که «در این عرصه جنگی برپاست، این جنگ را جدی بگیرید» جنگ! جنگی که گویا تمامی ندارد، جنگی که یک طرفش برخی مسئولین کشور است و یک طرفش دانشگاه فرهنگیان. از واگذاری دانشگاه فرهنگیان به دانشگاه پیام نور، از استخدام پیمانی دانشجومعلمان، از کاهش ظرفیت دانشگاه فرهنگیان و حال هم حذف دانشگاه فرهنگیان، به بهانه هزینه بر بودن فرآیند تربیت معلم و نیاز کشور به توسعه رشتههای علوم پایه و سپس به کارگیری فارغ التحصیلان دانشگاه ها.
گویا مسئولین این کشور اهمیت تربیت معلم را درنیافته یا خود را به نفهمیدن زده اند. فرآیند تربیت معلم چیزی نیست که در دورههای ظاهرا یکساله تکمیل شود، بدون اینکه فرد نگاهی عمیق و درست به ماموریت معلمی خویش داشته باشد، بدون گذراندن واحدهای مهم کارورزی.
بله، به دانشگاه فرهنگیان هم نقد وارد است؛ چراکه دانشگاهی نوپاست و بین وزارت علوم و وزارت آموزش و پرورش گیر کرده است. دانشگاه فرهنگیان هم تا نقطه مطلوب خود فاصله دارد، ولی این نباید باعث شود عدهای به این بهانه سعی در تضعیف و حذف آن داشته باشند؛ بالعکس باید تمام مجموعهها دست به دست هم دهند و کمر همت ببندند برای توسعه کمی و کیفی دانشگاه فرهنگیان؛ چرا که تربیت معلم یعنی سرمایه گذاری برای حداقل ۳۰سال این مملکت، سرمایه گذاری برای دانش آموزان این مرز و بوم به عنوان آینده سازان کشور.
این نگاه هزینهای به تعلیم و تربیت واقعا تعجب آور است. گویا آقایان یا به صحبتهای مقام معظم رهبری توجهی ندارند یا باغرض جدی به مقابله با آن پرداخته اند.
حضرت آقا بارها به توسعه کمّی و کیفی دانشگاه فرهنگیان تاکید نموده اند و حال میبینیم وزیر محترم علوم درخواست حذف این دانشگاه را از ایشان دارد.
چقدر باید طول بکشد تا مسئولین بفهمند آموزش و پرورش، بنگاه کاریابی نیست؟ اینکه ما این همه دانشجوی بیکار در سطح کشور داریم، نباید منجر به این بشود که بگوئیم برای رفع این معضل، آنان را وارد فضای آموزش و پرورش کنیم. معلمی شغل نیست؛ حرفه است، هنر است.
معلم باید براساس ارزشهای اسلامی رشد کند و تربیت یابد تا بتواند دانش آموزان را بر همان اساس تربیت کند و این هدف درحال حاضر جز با تربیت معلم در «دانشگاه فرهنگیان» و «تربیت دبیر شهید رجایی» محقق نمیشود.
نسل نوی معلمان که به تازگی و در طی سالیان اخیر وارد نظام آموزش و پرورش شده اند، با آن روحیه تحول خواهی، با آن نشاط و انگیزه و با آن مهارتها و دانشهای موردنیاز معلمی، به خوبی گواه حرکت روبه جلوی دانشگاه فرهنگیان و آینده روشن آن میباشند. به امید آنکه دیگر شاهد این نگاههای سطحی و هزینهای به تعلیم و تربیت کشور از طرف مسئولان کشور نباشیم.
فاطمه خسروی محمد سلطان، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.