آخرین اخبار:
کد خبر:۸۹۲۸۴۸
جمعیت فرهنگیان جوان استان البرز:

آقای غلامی؛ چرا باید هزینه‌ کم‌کاری دولت در ایجاد اشتغال را دانشگاه فرهنگیان بپردازد

جمعیت فرهنگیان جوان استان البرز طی نامه‌ای به وزیر علوم نوشتند: چرا باید هزینه‌ کم‌کاری دولت در ایجاد اشتغال برای خیل عظیم تحصیل کردگان بیکار سایر دانشگاه‌ها را نظام تعلیم و تربیت بپردازند؟! این چه نگاه سطحی و کالا انگارانه‌ای به امر حساس و تخصصی آموزش و پرورش است؟!

بسم الله الرحمن الرحیم

وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری جناب آقای غلامی

سلام علیکم؛
اخیرا نامه‌ای از جانب شما در فضای عمومی کشور خطاب به رهبر معظم انقلاب منتشر شد که حقیقتا آکنده از نگاهی غیرمسئولانه، غیرقانونی، غیرتخصصی، سطحی و حتی توهین آمیز به مسئله و نظام تعلیم و تربیت است!

از آنجایی که پیشتر از شما هم افرادی از بدنه‌ی دولت به این دانشگاه حساس، استراتژیک و بسیار مهم کشور سنگ‌اندازی کرده بودند بر خود لازم می‌دانیم نکاتی را خدمتتان عارض شویم:

در متن نامه با اشاره به ماده ۲۸ اساسنامه‌ی دانشگاه فرهنگیان و تاکید بر اجرای بیش از پیش آن که در واقع امری نادرست و غیرقانونی‌ست، راه حل خروج از بحران کمبود نیروی انسانی وزارت آموزش و پرورش را جذب تحصیل کردگان سایر دانشگاه‌ها عنوان کردید، در حالیکه با تمام کم کاری‌های ۸ سال گذشته در جبران کمبود معلم بازهم راه برای حل این بحران از طریق دانشگاه فرهنگیان و تقویت زیرساخت‌های آموزشی این دانشگاه وجود دارد.

در وهله‌ی اول لازم به ذکر است که اجرایی شدن این ماده صرفا به منظور تامین بخشی، تاکید می‌شود، بخشی از نیاز‌های خاص آموزش و پرورش در رشته‌هایی است که امکان تحصیل آن در واحد‌های این دانشگاه وجود ندارد. حال آن که اکثر رشته‌های مورد نیاز در این دانشگاه ارائه شده و قابل تحصیل است و استفاده از این ماده در حال حاضر مغایر با قانون است.

در ثانی، چرا باید هزینه‌های مادی و معنوی ضعف و کم‌کاری دولت در ایجاد اشتغال برای خیل عظیم تحصیل کردگان بیکار سایر دانشگاه‌ها را نظام تعلیم و تربیت و در نتیجه نسل آینده‌ی فرزندان این سرزمین بپردازند؟! این چه نگاه سطحی و کالا انگارانه‌ای به امر حساس و تخصصی آموزش و پرورش است؟!

همه‌ی ارگان‌ها و نهاد‌های حساس و راهبردی کشور برای تربیت نیروی انسانی کارآمد مورد نیاز خود دانشگاه‌های تخصصی دارند. از دستگاه قضایی و نهاد‌های نظامی گرفته تا وزارت‌خانه‌های امنیتی و صنعتی و حتی صدا و سیما همه و همه تربیت نیروی مورد نیاز خود را خود برعهده دارند. آن وقت چرا باید تربیت کلیدی‌ترین مهره‌ی نظام تعلیم و تربیت در سند تحول بنیادین یعنی تربیت معلم انحصار زدایی شود؟!

بخشی از قصورات به وجود آمدن بحران کمبود نیروی انسانی وزارت آموزش و پرورش طی چند سال آینده، به مسئولین این وزارت برمیگردد. اما شما که در ۱۹ اردیبشهت ۱۳۹۷ به عنوان اولین مخاطب منویات رهبر انقلاب در جهت رفع موانع و مشکلات مسیر توسعه‌ی کمّی و کیفی دانشگاه فرهنگیان قرار گرفتید، بگویید برای این دانشگاه چه کرده‌اید؟! آیا عملکرد شما به عنوان وزیر علوم، در راستای حمایت همه جانبه از این مرکز راهبردی، قابل دفاع است؟! آیا اگر از جانب شما ظرفیت مناسبی جهت جذب اعضای هیئت علمی، در نظر گرفته میشد وضعیت علمی این دانشگاه این گونه می‌بود؟! استفاده از عبارت "دانشگاه‌های معتبر" غیر از این است که در واقع عملکرد خودتان را در اعتباربخشی به دانشگاه فرهنگیان زیر سوال برده‌اید؟!

از سویی دیگر، لازم است که به بازخوانی نظرات رهبر معظم انقلاب در خصوص حمایت از دانشگاه فرهنگیان بپردازید. نامه و درخواست شما در تضاد کامل با منویات و رهنمود‌های رهبری در این مورد است. چگونه به خود اجازه می‌دهید که با وجود تصریح مکرر ایشان در برهه‌های مختلف بر توسعه‌ی کمّی و کیفی دانشگاه فرهنگیان حرف از کنار زدن این دانشگاه به زبان بیاورید؟!

آقای وزیر!
حمایت و توسعه‌ی ظرفیت‌های دانشگاه فرهنگیان نه تنها غیرکارشناسی نیست، بلکه عاقلانه‌ترین و قانونی‌ترین و منحصرترین مجرا جهت جذب و تربیت نیروی کارآمد نظام تعلیم و تربیت رسمی کشور است.

والسلام علی من اتبع الهدی
۹۹/۹/۶
جمعیت فرهنگیان جوان استان البرز

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار