انصاری گفت:هفته آینده همه ادارات تعطیل هستند به جز افرادی که حضورشان با تشخیص بالاترین مقام دستگاه ضروری تشخیص داده شود.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، انصاری رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور رییس سازمان اداری و استخدامی کشور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری امشب ۶ آذرماه با اشاره به اینکه هفته بعد همه ادارات تعطیل هستند گفت: این مسئله تصمیمی است که در جلسه دیروز دولت رئیسجمهور ابلاغ کردند لذا از همه همکارانم در دولت و دستگاههای اجرایی میخواهم تا این دستور رئیس جمهور را به صورت جدی عمل کنند.
او با اشاره به اینکه از مردم درخواست میکنم تا یک یا دو هفته کارشان را به عقب بیندازند ادامه داد: ادارات به موقع خدمات لازم را به مردم ارائه خواهند کرد، به خاطر کمک به قطع زنجیره شیوع کرونا بهتر است، مردم از مراجعه به ادارات خودداری کنند.
انصاری تصریح کرد: بخشی از شهرداری صدور پروانه ساختمانی و نظارت بر ساختمان را برعهده دارد لذا این بخش میتواند کلا تعطیل شود، اما آن بخشی که مربوط به خدمات شهری و ارائه خدمات به مردم است باید برای حفظ بهداشت عمومی به کار خود ادامه دهد. شرایط هر دستگاه متفاوت است مثلا در شرکت گاز حتماً باید بخش سوانح دایر باشد و قسمت اداری نیازی نیست که کارکنان در محل کار حضور داشته باشند بنابراین تشخیص این موضوع با بالاترین مقام دستگاه است.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور اظهار کرد: هفته آینده همه ادارات تعطیل هستند به جز عدهای که حضورشان با تشخیص بالاترین مقام دستگاه ضروری تشخیص داده شود.
او با بیان اینکه روال بر این است هر هفته دوشنبه وزارت بهداشت و درمان متناسب با نسبت مبتلایان به صد هزار نفر وضعیت هر شهر را مشخص میکند گفت: شنبه برای ادامه محدودیتها تصمیمگیری میشود.
انصاری با اشاره به اینکه سازمانها برای دورکاری نباید فرقی بین نیروهای رسمی و شرکتی بگذارند اظهار کرد: بنابر این است تا تردد در سطح شهر کم و ادارات از نظر حضور نیروی انسانی سبک شوند.
او با اشاره به اینکه تمام کسانی که زیرساختهای لازم در ادارات برای آنها مستقر شده، میتوانند کار خود را از راه دور انجام دهند گفت: شرایط پیچیده شده است و آمار مبتلایان و فوتیها بالا رفته است لذا برای اینکه زنجیره گسترش ویروس را قطع کنیم این تصمیم را گرفتیم تا صرف نظر از کسانی که میتوانند کارشان را از راه دور انجام دهند، خدمات ضروری را جدا کنیم و سایر بخشهایی که ضروری نیستند ارائه خدمات را به عقب بیندازند.
رئیس سازمان اداری استخدامی کشور خاطرنشان کرد: دستگاههایی که خدمات ضروری دارند، نمیشود خدمت را به مردم تعطیل کنند و دستگاههایی که ماموریتهای اساسی مانند استانداری و فرمانداری دارند بنابراین بود تا در شرایط قرمز تا یکسوم کارکنان در ادارات حضور داشته باشد و مدیران میتوانستند کمتر از یک سوم کارکنان خود را سازماندهی کنند.
انصاری با اشاره به شاغلین دستگاههای دولتی گفت: کارکنان دستگاههای دولتی به صورت رسمی، پیمانی و قراردادی هستند و برخی از کارکنان آنها در قالب قرارداد دستگاه با شرکت هستند که باید اقدام به کاهش نیروی خود در تمام عرصهها کنند لذا تمامی دستگاهها موظف هستند تا نیروی کار خود را کاهش دهند و فرقی بین کارکنان شاغل در ادارات با کارکنان شاغل طرف کار ادارات نیست.
او خاطرنشان کرد: ما به دنبال این موضوع هستیم تا در سطح شهر تردد کاهش پیدا کند و ادارات به لحاظ نیروی انسانی باید سبک شوند و برای ما فرقی نمیکند که نیرو به صورت رسمی است یا پیمانی و یا قراردادی.
رئیس سازمان اداری استخدامی کشور تصریح کرد: متناسب با وضعیت شهرها محدودیتها ادامه خواهد داشت تا از وضعیت قرمز به وضعیت سفید برسیم، وقتی وضعیت به حالت سفید رسید میتوان اعلام کرد که به شرایط عادی رسیدیم و فعالیت و کسب و کارهای مردم به حالت عادی و روال معمول خود برمیگردد.
انصاری افزود: هفته آینده محدودیتهای شدید علاوه بر مصوبات ستاد اعمال میشود لذا وضعیت در جلسه مسئولان کمیته تخصصی مطرح و در نهایت در ستاد تصمیمگیری میشود. اصناف همکاری خوبی در محدودیتهای کرونایی داشتهاند/ برخورد جدی با متخلفان
مجتبی صفایی سخنگو و نایب رئیس اتاق اصناف ایران در ادامه برنامه با اشاره به اینکه در بیشتر شهرهای کشور اکثر حوزهها تعطیل هستند و اصناف همکاری لازم را داشتند گفت: آن دسته از کسانی که فعالیت دارند، نگذاشتند تا به عنوان آخرین حلقه از زنجیره ارزش و تامین کمبودی ایجاد شود، در این مرحله اصناف در حد اعلا کمک کردند تا این خستگی و غبار خستگی از کادر سلامت کشور زدوده شود.
او ادامه داد: گشتهای مشترکی به همراه نماینده دادستانهای سراسر کشور داریم، هر واحد صنفی که مشمول گروههای قرمز است بایستی تعطیل باشد و لذا با متخلفین بدون تعارف برخورد میکنیم، الان در سراسر کشور این برخوردها هم زمان با بضاعت بازرسان و نیروهای ما صورت میگیرد.
صفایی تصریح کرد: طبق شیوه نامههای الحاقی، شیرینی فروشها و آجیل فروشان جزو گروه دو محسوب میشوند و تحت هیچ شرایطی نباید اقدام به بازگشایی واحد صنفی خود کنند، مردم میتوانند با سامانه ۱۲۴ و ۱۹۰ وزارت بهداشت و صنعت موارد تخلف را اعلام کنند.