
کد خبر:۸۹۴۰۴۵
جوابیه جمعی از دانشآموختگان دکتری در واکنش به اظهار نظر حاجیزاده / گذشتن دو برابر مدت فرصت مطالعاتی چه دردی از کشور دوا میکند؟
جمعی از دانشآموختگان و دانشجویان دکترا در واکنش به اظهارنظر اخیر حاجی زاده در خصوص فرصت مطالعاتی جوابیهای صادر کردند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جمعی از دانش آموختگان دکتری نسبت به اقدام سازمان امور دانشجویان برای صدورمدرک تحصیلی اعتراض کردند و با ارسال نامه ای به وزیر علوم خواستار رسیدگی به این مشکل شدند که حاجی زاده ، مدیرکل بورس و اعزام دانشجویان سازمان امور دانشجویان در پاسخ به این اعتراض اعلام کرد که این مشکل در حال بررسی است و باید دانشجویان صبر داشته باشند.
بیشتر بخوانید
پس از این اظهار نظر حاجی زاده، جمعی از دانش آموختگان و دانشجویان دکترا در واکنش به آن در خصوص فرصت مطالعاتی جوابیه ای را صادر کردند که متن آن به شرح زیر است:
آقای دکتر حاجی زاده
مدیر کل محترم بورس و اعزام دانشجویان سازمان امور دانشجویان
با سلام و احترام
طبق اظهار نظر حضرتعالی که "سازمان نمیتواند خلاف قوانین عمل کند و فارغ التحصیلان باید علاوه بر نامه عدم کاریابی، دو برابر مدت زمان فرصت مطالعاتی را بگذرانند تا بتوانند مدرک خود را بگیرند یا معادل ریالی آن را به نرخ روز پرداخت نمایند"، چند سوال ذهن ما را مشغول نموده است. بدیهی است پاسخ به این سوالات ابهامات را خواهد زدود و فاصله ایجاد شده بین مسئولین و جامعه علمی را کاهش خواهد داد.
۱. آیا تصمیم اخیر سازمان در اخذ این هزینه یا طی شدن این دوره فرصت مطالعاتی که بر اساس گفته شما قانونی است، از گذشته بوده یا اکنون وضع شده است؟
اگر از قبل بوده چرا در گذشته اجرا نشده که این خود خلاف قانون است، و با پایبندی بر مرّ قانون در تضاد است. چرا که بسیاری از تعهدهای خدمت در گذشته با نامه عدم کاریابی لغو شده است؛ و اگر مربوط به حال است که مطابق اصل ۱۶۹ قانون اساسی و ماده ۴ قانون مدنی، هیچ قانون و دستورالعملی به جهت وجود حقوق مکتسب افراد عطف به ماسبق نمی شود و نمی تواند حقوق مکتسبه را به موجب قوانین سابق از آنها ضایع کند؛ بنابراین شامل دانشجویان و دانش آموختگانی که قبل از این اصلاحیه از آن استفاده نمودند، نمیشود. بدیهی است که اجرای آن برای این دانشجویان نیز خلاف قانون است. در هر دو صورت، قانون نقض شده و نیازمند پیگیری است نه آنکه ساده از کنار آن عبور نمایید.
۲. اگر این دو برابر مدت زمان فرصت مطالعاتی جدا از بحث آموزش رایگان است، چرا در مدرک موقت ارائه شده دکترا به ازای شش ماه فرصت مطالعاتی یک سال و نیم به مدت تعهد اضافه شده است؟ و همچنین هیچ تفکیکی بین تعهد آموزش رایگان و تعهد فرصت مطالعاتی صورت نگرفته است؟ آیا بیان این سوال روا نیست که اگر هدف خدمت به کشور است چه تفاوتی بین تعهد خدمت آموزش رایگان و یا تعهد خدمت فرصت مطالعاتی است؟! به نظر میرسد بهای سنگین آزادسازی این تعهد موجب بروز و شیوع این تفاوت در برخورد باشد. مطمئن باشید اگر مطالبی که امروز با قاطعیت بیان کردید به صورت شفاف و مکتوب به سمع و نظر دانشجویان می رسید، عطای فرصت مطالعاتی را به لقایش می بخشیدند. زیرا توان پرداخت آن را پس از فارغ التحصیلی نخواهند داشت. چرا که تعهد حضور تمام وقت در دانشگاه را داشته و پس اندازی هم نداشتند.
۳. این نکته قابل توجه است که اگر واقعاً کاری متناسب با سطح علمی فارغ التحصیلان دانشگاه دولتی، که تمام وقت خود را صرف ارتقای علمی کشور عزیزمان ایران کرده اند، وجود ندارد (که اگر هست کافی است بیان نموده تا همه فارغ التحصیلان با اشتیاق کامل جذب آن شوند)، پس ارائه نامه عدم کاریابی چه ارزشی خواهد داشت؟
از نظر جنابعالی تنها گذشتن دو برابر مدت فرصت مطالعاتی چه دردی از کشور دوا میکند؟ اگر کاری هست نیازی به تفکیک تعهد فرصت مطالعاتی از تعهد آموزش رایگان نیست (که چه بسا در مدرک موقت دو تعهد در هم ادغام شده اند)، زیرا همه تمایل به انجام کار خواهند داشت و موارد بالا اتفاق نمیافتد. ولی اگر کاری مناسب نیست، از این تفکیک نتیجهای درخور و شایسته شأن فارغ التحصیل دکترا نمیتوان گرفت که این خود درد را عمیقتر خواهد کرد.
۴. به خبری که اخیراً توسط خبرگزاری دانشجو انتشار یافته دقت کرده اید؟!
"پیشتازی ایران در دیپلماسی علمی دنیا"
آیا جز این است که سهم قابل توجهی از این پیشتازی مربوط به فعالیت خالصانه دانش آموختگان و دانشجویانی است که با فرصت مطالعاتی جایگاه علمی کشور عزیزمان ایران را بالا برده و به ارزش و اعتبار آن افزودند؟!
خالی از لطف نیست که متذکر شویم در اکثر کشورها دانشجویان بابت پژوهشی که انجام می دهند از دانشگاه مربوطه حقوق دریافت می کنند، ولی در کشور ما نه تنها دانشجو حقوقی دریافت نمی کند پس از فارغ التحصیلی باید تا سالها کار کند وام های دریافتی را تسویه نماید. جهت یادآوری ذکر می کنیم که در خصوص فرصت مطالعاتی هم ۳۵ درصد این کمک هزینه توسط خود دانشجو پرداخت شده است. آیا پژوهش های صورت گرفته که بعضا کاربردهای صنعتی داخلی هم دارد، وارد کردن دانش از کشورهای دیگر به ایران به همراه مقالاتی که در ژورنال هایی با ضریب تاثیر بالا چاپ شده اند، هیچ سودی برای تراز علمی کشور نداشته است؟ آیا روا است که این موفقیتها را نادیده گرفته و تنها به دید مهاجرت به درخواست قانونی ما بی توجهی شود؟!
آیا تنها دلیل گرفتن دانشنامه مهاجرت است؟ بدون شک پاسخ این سوال" خیر" خواهد بود. یکی از مثالهایی که میتوان زد این است که هدف میتواند بستن قرارداد یک، دو و یا چند ساله با مراکز و موسسات علمی باشد و پس از اتمام، ارزآوری و ورود سرمایه به کشور را منجر شود. وزارت علوم نیز با علم و آگاهی از افزایش و ترویج روابط بین المللی این فرصت را ایجاد کرده است. مطمئناً نتیجه این اعتماد، عنوان خبری است که این خبرگزاری منتشر نموده است؛ و سوالاتی دیگر که ذهن همه ما را پس از این مصاحبه به خود مشغول کرده است.
جناب دکتر حاجی زاده
استاد محترم؛ این همه سال درس خواندیم که به مملکت خود خدمت کنیم و ارزش و اعتباری در این کشور پیدا کنیم. ما حسن نیت خود را در اعتلای کشور عزیزمان انجام دادیم و لحظهای هم از این کوشش دست نکشیدیم و نمی کشیم. ولی دلمان حسابی پس از این همه سال پژوهش خون است. وقتی به چشم یک مهاجر به ما نگاه می شود.
اینجانبان بر اساس قانون، دستورالعمل ها وآیین نامه های خود سازمان درخواست لغو تعهد کرده ایم. دریافت دانشنامه مطابق با قوانین و آیین نامه ها حق مسلم دانش آموخته هایی است که نامه عدم کاریابی خود را ارائه نموده اند. اما حضرتعالی اینگونه پاسخ میدهید که " اکثر این دانشجویان میخواهند از کشور مهاجرت کنند". خواهشمندیم حضرتعالی بفرمایید بر اساس چه شواهد و مدارکی به قصد مهاجرت اشاره نموده اید؟ که این چنین به همه مشمولین حکم کلی نسبت میدهید؟ آیا با این سخن ناصواب، در حق کسانی که هدفشان بعد از دوره پست داک، برگشت و خدمت به کشور است و خود را متعهد به این امر میدانند، اجحاف نکرده اید؟
وقتی دانشگاه های دولتی برای جذب هیات علمی روی دانش آموختگانی که دوره پست داک را در کشورهای خارجی و دانشگاههای مطرح دنیا گذرانده اند، حساب ویژه ای باز می کنند، آیا این حق را به دانش آموختگان نمی دهید که برای دریافت موقعیت پست داک اقدام نمایند؟
اگر این چنین است که وای بر این همه سال تلاش خالصانهای که انجام داده ایم. گویا هر چه محاسبه میکنید تنها چارهای که به ذهن جنابعالی و سایر مسئولین میرسد، مهاجرت ما است.ای کاش میدانستید که اگر قصد ما مهاجرت بود، زودتر از اینها مهاجرت میکردیم. نه اینکه این همه سال تلاش کنیم و نتیجه اش ارتقا سطح علمی کشور عزیزمان باشد. این سوال در ذهن همه دانشجویان و دانش آموختگان شکل میگیرد که " سالها است وزارت علوم در تمامی مقاطع تحصیلی دانشنامه صادر میکند، چرا فقط برای صدور دانشنامه این افراد به بحث مهاجرت اشاره میشود؟ ".
شایان ذکر است که مسئولین امر بدانند بخشی از دانش آموختگان به جهت عدم اعتمادی که در سالهای اخیر به دلیل بعضی از تصمیمات سازمان بوجود آمده است قصد گرفتن دانشنامه خود را دارند. آیا درصدی احتمال نمی-دهید ادامه این روند موجب گسترش یاس و ناامیدی در میان دانشجویان و ضربه زدن به پیکره پژوهش و تحقیق می شود.
گسترش همکاری و تعامل فعال، سازنده و الهام بخش در حوزه علم و فناوری با سایر کشورها از جمله سیاستهای کلی علم و فناوری ابلاغی توسط مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) است. از این رو شایسته نیست هیچ مسئولی فراتر از سیاستهای ابلاغی ایشان، بر حسب سلایق شخصی عمل کند.
فلذا در پایان توجه و نظر همه را به فرازی از بیانات مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) در خصوص مساله مهم پژوهش و تحقیق جلب می نماییم.
"آن کسانی که دانشگاهها، مراکز تحقیقی، مرکز علمی را میخواهند از علم و از تحقیق و پژوهش دور کنند، برای دشمن کار میکنند". ۱۳ خرداد ۱۳۸۵
والسلام علی من اتبع الهدی
جمعی از دانش آموختگان و دانشجویان دکترا
لینک کپی شد
گزارش خطا
۱
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
ما دانشجوهای دکترایی که اقدام به گرفتن دکترا از داخل کشور کردیم، علاوه بر اینکه شرایط سختی برای دفاع کردن داریم و بعضا مقالاتمون بخاطر مسائل سیاسی یا خیلی طول میکشه که داوری بشن یا به راحتی ریجکت میشن، شرایط مالی خیلی سختی هم داریم. حالا این روزنه امیدی که داریم و میتونیم بریم پستداک و با یه سرمایه اولیه زندگی بعد دکترامون رو شروع کنیم رو لطفا ازمون نگیرید. این کاری که دارید میکنید و میخواید فارغ التحصیلها نرن خارج و ماندگار بشن، راهش این نیست. اینجوری تر و خشک با هم میسوزن. تازه کسایی که میخان برن خارج و ماندگار هم بشن که بخاطر همین سختیا دارن خانوادشون رو ول میکنن و میرن خارج. پس بجای درست کردن ابرو، چشمو کور نکنید لطفا.
امید است که حرف ما به گوش مسئولین برسد...
در این نامه دانش آموخته کاملا منطقی و با ارجاع به موارد قانونی جواب تهمت و نقض رو داده و در آخر متذکر میشه عدم اعتمادی که در سالهای اخیر توسط سازمان در ذهن این دانش آموخته ها ایجاد شده رو با نقض قانون بیشتر و بیشتر نکنید.
مسئولی که رفتی پای ویترین و از جلوگیری از مهاجرت صحبت می کنی اگر هدفت تشویق این دانش آموخته به موندن در کشور هست با این برخورد غیرقانونی کاری رو که درست نکردی هیچی باعث شدی به رفتن فکر کنه. شما سعی کن با انجام بجا و درست وظایف خودت فضا رو سالم و علمی نگه داری که دانش آموخته خودش تصمیم بگیره بمونه با زیر پا گذاشتن قانون راه به جایی نمیره.
امیدوارم دیوان عدالت اداری پاسخی به نام قانون و به حرمت خون های ریخته شده برای وطن در جواب به عملکرد غیرقانونی سازمان امور دانشجویان بدهد که معنی مقدس تعهدنامه را اینچنین تحریف می کند.
شما مستحضر هستید که در صورت وجود کار ما حتما انجام میدیم و نیازی به این همه دردسرها نیست.
وقتی کار نیست مجبوریم با عدم کاریابی آزاد کنیم.
با تشکر
اگر نیت جلوگیری از مهاجرت قشر تحصیلکرده می باشد با اجرای قانون این قشر اهل استدلال را به کشور دلگرم کنید.
واقعا سوالات زیادی ذهن من رو درگیر کرده.
1.منظور شما از هزینه هایی که برای ما کرده اید چیست؟
2. زمانیکه ما در دوره ی فرصت مطالعاتی مقالات مختلف در مجلات معتبر چاپ کردیم و باعث افزایش سطح علمی دانشگاه هایمان شدیم آیا امتیازی برای ما قائل شدید؟
3. چند درصد از دانشجویان فارغ التحصیلی که فرصت مطالعاتی رفته اند الان شاغل هستند؟
.
.
.
درخواست دریافت دانشنامه آن هم در شرایطی که به تمام تعهدها عمل کردیم، خواستهای کاملا قانونی است.
نه اینکه تو همون سازمان خودت طبقه دوم، دانشجویان جهان سومی بیان و ذوق کنی همکاری راه انداختی
افرادی که شرایط سخت ریسرچ در کشور را به جان خریده اند و با وجود نبود امکانات مالی و تجهیزات علمی پا به دوره طاقت فرسای دکتری گذاشته اند، قطعا لایق احترام و ارزش والایی می باشند...
اینجانبان بر طبق رفتار سازمان در مورد تعهد فرصت که تا به ماه های گذشته مشابه تعهد آموزش رایگان بوده است، تصمیم به رفتن به فرصت گرفته ایم...لذا هرگونه ابلاغیه جدید بدون ارتباط با ما می باشد و عطف به ما سبق آن خلاف قانون است.
ای کاش بجای "الزام" به ماندن،با فراهم کردن شرایط اشتغال، "تشویق" به ماندن میکردید..
آن را هم باز پس میگیرید و چطور؟ اصلاً به چه توجیهی دادید؟
پاسخش را من میدهم:
از خبرگزاری ها و بازرسان غیر دولتی خواهش میکنم پیگیری کنند فرزندان مسئولان سازمان بورس و سایر وزرا و حتی فرزندان همین آقای حاجی زاده، آیا داخل کشور هستند و یا خارج کشور (مهاجرت کرده اند)؟؟؟