نتایج انتخابات نشان دهنده تغییر در ۶۰ درصدی کرسیها و ورود ۲۱ نماینده جدید که سابقه نمایندگی نداشتهاند به صحن مجلس کویت است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از میدل ایست نیوز کویت نتایج انتخابات سراسری مجلس این کشور را که روز گذشته برگزار شد اعلام کرد.
نتایج انتخابات نشان دهنده تغییر در ۶۰ درصدی کرسیها و ورود ۲۱ نماینده جدید که سابقه نمایندگی نداشته اند به صحن مجلس کویت است.
همچنین این نتایج نشان میدهد که نمایندگان نزدیک به دولت کویت شکست سختی در انتخابات خورده اند و ۲۲ نماینده مجلس گذشته از ورود به مجلس بازمانده اند.
«مرزوق الغانم»، رئیس مجلس سابق کویت نیز برای سومین بار در حوزه انتخاباتی دوم کویت بیشترین آرا را کسب کرد که احتمال ریاست مجدد وی بر مجلس را تقویت میکند.
پنج نماینده شیعه نیز به مجلس کویت راه یافته اند که نشان دهنده کاهش شدید کرسیهای آنان در مقایسه با دوره قبل است.
«جنبش مشروطه اسلامی» (حدس) هم که شاخه سیاسی اخوان المسلمین در کویت شمرده میشود ۳ کرسی را از آن خود کرده است، همچنان که سلفیهای کویت نیز ۴ کرسی به دست آورده اند.
غافلگیری دیگر انتخابات کویت آن بود که تنها زن عضو مجلس نیز کرسی خود را از دست داد تا برای اولین بار مجلس کویت بدون هیچ نماینده زن باشد.
در این انتخابات ۳۲۴ نفر ازجمله ۲۹ زن از ۵ حوزه انتخاباتی برای کسب ۵۰ کرسی مجلس رقابت کردند.
این دوره از انتخابات هم مانند دوره قبل که در سال ۲۰۱۶ برگزار شد، شاهد حضور پررنگ نیروهای مخالف حکومت بود، هرچند «مسلم البراک» و «جمعان الحربش» دو شخصیت بارز مخالفان حکومت پس از صدور احکام زندان برایشان، به تبعید اختیاری در ترکیه رفته اند.
طبق قانون انتخابات کویت، این کشور به ۵ حوزه انتخابی تقسیم میشود که هر حوزه ۱۰ کرسی در مجلس دارد و اعضای کابینه شامل نخست وزیر هم اعضای غیر منتخب مجلس هستند، اما نباید تعدادشان از یک سوم مجلس بیشتر شود.
کویت ۱.۴۵ میلیون نفر جمعیت دارد که از این میان ۵۶۷ هزار نفر واجد شرایط رأی دادند هستند.
مجلس کویت علاوه بر قانون گذاری مسئول نظارت بر عملکرد دولت هم هست، اما تصمیم گیری نهایی در مسائل مهم بر عهده امیر کویت است و او اختیار انحلال مجلس را هم دارد.
کویت تنها کشور در شورای همکاری است که مجلس منتخب دارد. زنان از سال ۲۰۰۹ اجازه شرکت در انتخابات چه به صورت نامزد و چه رأی دهنده را پیدا کردند.