رئیس سازمان بازرسی کل کشور در جریان سفر به اهواز گفت: مردمی که ۸ سال دفاع مقدس پیشگام جهاد و مقاومت بودند، شایسته بهترین خدمات هستند و انتظار میرود کار اساسی برای مشکل جمع آوری آبهای سطحی و فاضلاب انجام شود.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجتالاسلام حسن درویشیان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور که با دستور ریاست قوه قضاییه به منظور بررسی مشکلات ناشی از سیل و آبگرفتگی به خوزستان سفر کرده است در جمع تعدادی از مسئولان استانی گفت: مردمی که ۸ سال دفاع مقدس پیشگام جهاد و مقاومت بودند، شایسته بهترین خدمات هستند و انتظار میرود کار اساسی برای مشکل جمع آوری آبهای سطحی و فاضلاب انجام شود.
حجت الاسلام درویشیان افزود: کار گذاشتن پمپ، علاج موقت است و باید کار به صورت ریشهای انجام شود، ما به دوستان گفته ایم کم کاریهایی که انجام شده از سوی هر نهادی که بوده مورد بررسی قرار بگیرد و اگر ترک فعلی انجام شده، سازمان بازرسی ورود کند و به شدت برخورد میکنیم.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: این حق طبیعی مردم است که هم آب شرب مناسب و هم سیستم فاضلاب درست داشته باشند. اختلاف نظرها باید در جهت خدمت به مردم کنار گذاشته شوند و یک بار برای همیشه باید تکلیف این موضوع مشخص شود و اینطور نباشد که هر سال بیاییم راجع به این مسئله بحث کنیم.
وی با اشاره به ضرورت ارائه گزارش، حسب دستور ریاست قوه به ایشان در خصوص ترک فعلهای صورت گرفته در این حوزه، ابراز کرد: اینکه بگوییم باران زیاد باریده که توجیه خوبی نیست. کما اینکه در نقاط زلزله خیز، ساختمانها را برای تحمل ۹ ریشتر هم پیش بینی میکنند و این موضوع در بحث آبگرفتگیها و فاضلاب و آبهای سطحی خوزستان باید لحاظ شود و حسب دستور ریاست قوه، گزارش مبسوط از کم و کیف اقدامات انجام شده و قصور و تقصیرهای احتمالی به ایشان ارائه خواهد شد.
اعتبار ارزی ساماندهی فاضلاب اهواز باید ۱۰۰ درصد تخصیص یابد در ادامه این سفر، حجت الاسلام درویشیان در نشست با مدیران خوزستانی در ارتباط با آبگرفتگی استان خوزستان، گفت: همه مسئولان و مدیران دستگاههای اجرایی استان باید به این مسئله واقف باشند که خوزستان استان مهمی است و باید خدمات کاملی به مردم ارائه شود؛ خوزستان همواره یکی از بسترهای فعالیتهای ضد انقلاب است و دشمنان انقلاب در مسئله بحرانهای خوزستان روی این مسئله متمرکز میشوند.
وی افزود: عواملی هم ممکن است که روی این مشکلات و بحرانها سوار شوند تا اعتراضات به حق مردمی را به سمت و سوی اهداف خود بکشانند؛ به همین دلیل انتظار میرود که مسئولان استانی از هیچ ظرفیتی برای خدمت رسانی به مردم غافل نشوند.
حجت الاسلام درویشیان عنوان کرد: در این جلسه از مدیران استانی درخواست شد که مشکلات حوزه خود را به جد پیگیر کنند و از همین امروز مشکلاتی را که در مرکز است، خودمان با فوریت دنبال میکنیم؛ مشکلاتی مثل کاهش مبلغ اعتبار ارزی اختصاص یافته به خوزستان از صندوق توسعه ملی و عوارض آلایندگی را از دستگاههای مربوطه در تهران دنبال میکنیم.
وی در خصوص مبلغ ۱۰۰ میلیون یورو اختصاص یافته به مسئله فاضلاب اهواز از محل صندوق توسعه ملی، بیان کرد: برخی مدیران استانی گله داشتند که این رقم کاهش یافته که همین جا اعلام میکنیم مبلغی که با تشخیص رهبر انقلاب اسلامی برای رفع مشکل فاضلاب اهواز اختصاص یافته، باید ۱۰۰ درصد و به قیمت روز اختصاص یابد و کسی امکان کاهش این مبلغ را ندارد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور بیان کرد: به همه مدیران استانی و شهرداریهای خوزستان اعلام میکنم تکرار معضل آبگرفتگی در خوزستان به هیچ وجه قابل قبول و پذیرش نیست و اگر در این زمینه کوتاهی شود، قطعاً برخورد متفاوتی با مقصران و مسببان صورت میگیرد.
وی در پایان تأکید کرد: خسارتهای ایجاد شده برای مردم نیز باید در سریعترین زمان ممکن و با رقم مناسب پرداخت شود تا آسیبهای وارد شده به آنها تا حدودی کاهش یابد.
گزارش آبگرفتگی خوزستان در اسرع وقت آماده میشود حجت الاسلام درویشیان در جمع خبرنگاران در اهواز در پاسخ به سوال «مشکل کار کجاست که همیشه بحرانها در خوزستان ایجاد میشود و تکرار خواهد شد»، گفت: جمع بندی که در جلسه امروز داشتیم نشان میدهد که این مشکلات برای امروز و دیروز و امسال و سال گذشته نیست و این مشکلات به زیرساختهایی که باید قبلاً پیش بینی میشد و یا دنبال میشد و یا اجرا میشد، بر میگردد.
وی بیان کرد: طرح جامع فاضلاب استان خوزستان از سال ۸۵ شروع شده، اما طبق گزارشی که دادند، تاکنون ۴۰ درصد از آن اجرا نشده و با توجه به تغییر اقلیم استان خوزستان در دو سه سال اخیر و افزایش میزان بارندگی ها، این طرح باید به روز رسانی شود. مشکل دیگر استان وجود آبهای سطحی به غیر از بحث فاضلاب است. مشکل جدی که در آبگرفتگی اخیر در خوزستان رخ داد، ناشی از همین میزان بارندگی است که آبهای سطحی را بسیار افزایش داد و وارد شبکه فرسوده فاضلاب استان و خانههای مردم شد و مردم را به زحمت زیادی انداخت که باید برای این هم فکری اساسی شود.
حجت الاسلام درویشیان اظهار کرد: در این زمینه اقدامات موقتی انجام شده و بعضی از مناطقی که سال گذشته دچار آبگرفتگی شده بودند، با اقداماتی که در چند ماه اخیر انجام شد، آن مناطق امسال دچار مشکلی نشدند، اما دو سه منطقه اهواز و بعضی از شهرهای استان مثل بندر امام دچار مشکل جدی شدند.
وی گفت: در این راستا مواردی مطرح شد و مقرر شده که بررسیهای ما در یک تا دو روز آینده تکمیل شود و به جمع بندی برسیم و آنچه در استان خوزستان امکان تصمیم گیری و اقدامش است، ما به مسئولان ذی ربط ارائه میکنیم و آنها ملزم به پیگیری این موارد هستند؛ همچنین مواردی که مرتبط با مرکز هستند مثل وزارت نیرو، وزارت کشور، وزارت سازمان مدیریت و برنامه ریزی است پیگیر خواهیم بود.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در خصوص اینکه گزارش مشکلات مربوط به آبگرفتگی استان خوزستان چه زمانی به اطلاع مردم رسانده میشود، بیان کرد: ما سعی میکنیم مشکلات و مسائل مربوط به آبگرفتگی اخیر را به سرعت بررسی و تمام زوایای آن را ارزیابی کنیم و قول میدهیم این گزارش را در اسرع وقت ارائه دهیم.