نشست رسانه ای هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت با حضور مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس، دبیر این جشنواره و دبیر اجرایی جشنواره برگزار شد.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نشست رسانهای هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت 18 آذر ماه با حضور حمید نیلی مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس و دبیر این جشنواره و توحید معصومی دبیر اجرایی جشنواره تئاتر مقاومت برگزار و جزئیات شکل برگزاری جشنواره تشریح شد.
در ابتدای این برنامه حمید نیلی ضمن اشاره به اتفاقات پیش آمده بر سر راه جشنواره گفت: جشنواره هفدهم تئاتر مقاومت از اردیبهشت ماه سال 99 آغاز به کار کرد. در این ایام سختی و مشقتهای فراوانی را پشت سر گذاشتیم که مهمترین آن شیوع ویروس کرونا بود و از این رو سعی شد با تمام قوا پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنیم و اکنون به سلامت این گردنه پر پیچ و خم را طی کردیم.
وی در ادامه ضمن اشاره به فراخوان جشنواره و گستردگی موضوعات حاضر در آن بیان کرد: با توجه به اینکه مفاهیم مقاومت، علاوه بر ایثار و دفاع مقدس، جنبههای وسیعی را دربر میگیرد، امسال موضوعاتی چون مقاومت در تاریخ معاصر ایران و جهان، تولید ملی، پرتره شهدا، مدافعان سلامت و مدافعان حرم و... به موضوعات اصلی اضافه شد و این گستردگی موضوعات فراخوان باعث شد تا آثار متنوعی در جشنواره حضور یابند که به نظرم این موضوع یکی از مزایای جشنواره هفدهم است.
وی در اربطه با بخش دانشجویی این جشنواره افزود: یکی از نکات قابل توجه حضور فعال دانشجویان در بخش دانشجویی این رویداد است. هر چه از فضای هشت سال دفاع مقدس دور میشویم جای خالی نگاههای نو به دفاع مقدس و این ژانر خیلی مشهودتر است و حضور دانشجویان در این عرصه باعث ایجاد نگاههای جدید میشوند.
تئاتر مقاومت ,
مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس همچنین اضافه کرد: ما از آغاز جشنواره سعی کردیم همه رویداد را به صورت آنلاین پیگیری کنیم و از این رو از دریافت آثار تاکنون به جز بخش داوری به صورت غیر کاغذی برگزار شد.
نیلی در ادامه مطرح کرد: یکی از برنامههای پیشرو تقدیر از دو چهره سرشناس این عرصه نصرالله قادری و کوروش زارعی است که در اختتامیه از آنها تقدیر خواهد شد.
دبیر جشنواره تئاتر مقاومت در رابطه هامیان این جشنواره اظهار کرد: همیشه جای صنعت در عرصه نمایش خالی بود و امسال حمایت دو مجموعه مس سرچشمه رفسنجان و همراه اول این پیوند را ایجاد کرده و امیدوارم پیوند صنعت و هنر نمایش ادامه پیدا کند.
مدیر عامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس تصریح کرد: قرار شد ما دو اثر برگزیده را به دو جشنواره تئاتر فجر و دانشجویی معرفی کنیم و امیدوارم بتوانیم از آثار برگزیده جشنواره هفدهم برای اجرای عمومی حمایت کنیم.
وی در رابطه با جوایز جشنواره تئاتر مقاومت بیان کرد: ما امسال جایزه ویژه سردار حاج قاسم سلیمانی را در نظر گرفتهایم که به یک کار برتر اهدا خواهد شد تا در این دوره یاد و خاطره سردار عظیم شأن را زنده نگه داریم و این رویداد مزین به نام ایشان باشد.
حمید نیلی در پایان خاطرنشان کرد: هشتاد درصد فروش بلیت نمایشها به گروه پرداخت میشود. همچنین ما بعد از جشنواره برای بخش خیابانی اجرای عموم درنظر گرفتهایم.
در ادامه این نشست توحید معصومی دبیر اجرایی هفتمین جشنواره تئاتر مقاومت گفت: خوشبختانه استقبال خوبی از این جشنواره شد. از دو منظر تصور میکردیم، استقبالی از این دوره از جشنواره صورت نگیرد؛ یکی شیوع ویروس کرونا و دیگری ما در دو بخش، شرط دست اول بودن متون نمایشی را گذاشتیم و متعجبانه با استقبال خوب هنرمندان تئاتر کشور مواجه شدیم. نزدیک 1350 اثر در شش بخش جشنواره دریافت شد.
او در ادامه عنوان کرد: طبق زمانبندی آغاز جشنواره اوایل آذرماه در نظر گرفته شده بود اما به دلیل موج سوم کرونا با دو سه هفته تاخیر این رویداد آغاز شد. در نهایت به پخش آنلاین در برگزاری جشنواره رسیدیم.
معصومی همچنین اضافه کرد: آثار نمایشی در محل تمرین و شهرهای خود ضبط شدند و کمک هزینه تمرین نیز برای اولین بار به گروهها پرداخت شد. کاروان متشکل از سه داور و چهار تصویربردار به شهرها رفتند تا با حضور گروههای نمایشی کارها را ضبط کنند. حدود بیست درصد از ضبط و داوری آثار صحنهای باقیمانده که تا پایان هفته تمام خواهد شد و ضبط و داوری نمایشهای دو بخش دانشجویی و کودک و نوجوان نیز پایان یافته است. در نظر داشتیم بخش خیابانی نیز تصویربرداری شود اما ذات اینگونه نمایشی این است که زنده و با مخاطب باشد. با توجه به باز بودن محوطه محل اجرا، تصمیم گرفتیم این بخش تنها در تهران و با حضور داوران و عوامل گروه باشد. شرکتکنندگان این بخش فقط یک روز در هتل اسکان دارند و یک یا دو نفر از عوامل برای اختتیامه حضور خواهند داشت.
تئاتر مقاومت ,
دبیر اجرایی هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت با بیان اینکه مشخصات نمایشها در سایت تیوال قابل مشاهده است، تصریح کرد: از ساعت 12 تا 24 این امکان تماشای آثار هر روز وجود دارد و مبلغ بلیت هر نمایش پنج هزار تومان است.
وی ادامه داد: دو رویداد زنده در این جشنواره وجود دارد؛ یکی کارگاههای آموزشی که تاکنون برگزاری این کارگاهها با حضور قطبالدین صادقی و ایوب آقاخانی قطعی شده است و دیگری و نقد و بررسی آثار که در پایان هر روز با مدیریت مصطفی محمودی برگزار میشود. این جشنواره یک جایزه مردمی دارد که این جایزه براساس نظرات مردمی در ذیل هر نمایش به یک کار در بخش صحنهای و یک نمایش در بخش کودک و نوجوان اهدا خواهد شد. همچنین در این دوره از جشنواره به انتخاب هیئت منتقدان به یک اثر در بخش صحنهای و دانشجویی جایزهای تعلق خواهد گرفت.
معصومی در ادامه یادآور شد: یکشنبه سی آذر ماه، بخش سمینار با معرفی یازده مقاله پذیرفته شده و رونمایی از دو کتاب برگزار خواهد شد. همچنین مجموعه نمایشنامههای این جشنواره در قالب یک کتاب رونمایی میشود.
معصومی در ادامه و در پاسخ به خبرنگاران در رابطه با بودجه جشنواره بیان کرد: بودجه اختصاص داده شده به این جشنواره دو میلیارد تومان است، برآورد ما به منظور برگزاری این جشنواره بیش از این رقم بوده و مابقی آن توسط دو اسپانسر جشنواره تامین خواهد شد و بودجچه برآورد شده و مورد نیاز این جشواره حدود چهار میلیارد و سیصد میلیون تومان بود که تأمین شده و فقط بخش کوچکی از آن باقیمانده است.
وی ادامه داد: در این دوره از جشنواره پیشنهاد ما اعطای کمک هزینه تمرین بود که فکر کنم برای اولین بار این کمک هزینه به گروهها تعلق گرفته است و به صورت میانگین حدود دو میلیون تومان به هر گروه تعلق گرفت. مابقی کمک هزینهها بر اساس آنچه در فراخوان تعهد شده به نسبت تعداد افراد گروه و هزینه کرد گروهها پرداخت خواهدشد.
در پایان این نشست از پوستر هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت اثر محمد روح الامین رونمایی شد.
تئاتر مقاومت ,
لازم به ذکر است، هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت از 25 آذر ماه تا دوم دی ماه برگزار میشود.