کد خبر:۸۹۶۹۵۹
فلاحی در گفتگو با دانشجو:

شهرداری کرج در صورت قطع درختان بلوار جمهوری مرتکب جرم شده است / عجله شهرداری برای اجرای اولویت بیست و یکم طرح تفصیلی

دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کرج گفت: پروژه زیرگذر میدان جمهوری مصوبه کمیسیون ماده ۷ ندارد و به همین دلیل اگر شهرداری درختان بلوار جمهوری را قطع کند، مرتکب جرم شده است.

محمدرضا فلاحی، دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی البرز در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به اینکه مدیریت شهری کرج به دنبال انجام طرح‌هایی با اولویت چندم است، پروژه میدان جمهوری را جزو این طرح‌ها دانست و اظهار کرد: مساله میدان جمهوری کرج از چند منظر قابل بررسی است؛ به لحاظ مدیریت شهری، اقتصادی و فرهنگی این پرونده را می‌توان بررسی کرد.
 
فلاحی با بیان اینکه در حال حاضر این پروژه متوقف شده و منتظریم تا شورای اسلامی شهر کرج درباره این پروژه تصمیم بگیرد، گفت: شهرداری اعلام کرده که با وجود احترام به نظر منتقدان، پروژه را ادامه می‌دهد.
 
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی البرز با اشاره به اینکه میدان جمهوری در منطقه‌ای تجاری و مهم در کرج قرار گرفته است، افزود: مسیر اتصال بسیاری از نقاط شهری کرج در میدان جمهوری است، استانداری البرز نزدیک این میدان قرار گرفته و مجتمع‌های تجاری اطراف آن فعالیت دارند.
 
وی ادامه داد: در دی ماه سال ۹۸، شهردار کرج در شورای شهر پیشنهادی مبنی بر احداث تقاطع چند سطحی در این میدان را ارائه می‌کند. کمیته راهبردی برای تبیین ضرورت احداث زیرگذر در این میدان شکل می‌گیرد و دلیل اصلی مطرح شده هم این بوده که بار ترافیکی میدان جمهوری باعث آلودگی هوا و زمان بر بودن تردد در این نقطه از شهر می‌شود.
 

رفتارهای خودسرانه شهرداری کرج در انجام پروژه میدان جمهوری

فلاحی گفت: این کمیته راهبردی برای حل مشکل ترافیک میدان جمهوری، ۱۸ راه حل ارائه می‌کند که راه حل سوم آن احداث زیرگذر در مسیر شرق به غرب و بالعکس منتهی به این میدان، یعنی در بلوار ماهان است. کمیسیون فنی شورای شهر هم به این نتیجه رسید که احداث زیرگذر در این بلوار بهترین راه حل برای کاهش ترافیک منطقه است و در شورای اسلامی شهر کرج بودجه‌ای ۳۰ میلیارد تومانی برای آن مصوب می‌شود.
 
وی افزود: ارزش قرارداد این پروژه با پیمانکار به ۴۸ میلیارد تومان می‌رسید. دلیل آن هم تغییرات ارزی است که در هر پرژوه‌ای مبلغی اضافه برای آن درنظر می‌گیرند.
 
بیشتر بخوانید:


 
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی البرز ادامه داد: این میدان تعارض تأسیساتی دارد؛ به این معنی که مرکز جمع آوری آب‌های زیرزمینی و کریدور آب‌های سطحی کرج زیر این میدان قرار دارد. این کریدور باید انتقال یابد و به همین منظور پیمانکار حدود ۲۵ میلیارد تومان هم برای رفع این تعارضات تأسیساتی روی قرارداد خود اضافه کرده است.
 
وی به اظهارات یکی از اعضای شورای اسلامی شهر کرج مبنی بر کمبود نقدینگی در شورا و شهرداری اشاره می‌کند و می‌گوید: یکی از روش‌های غلط شهرداری ها، تهاتر زمین‌های اطراف پروژه‌ها است. یکی از اعضای شورای اسلامی شهر کرج اعلام کرده بود که ممکن است برای این پروژه به ۱۲۰ میلیارد تومان بودجه نیاز باشد. هرچند ممکن است این مبلغ هم کم باشد، اما شورای شهر برای تأمین همین ۱۲۰ میلیارد تومان هم نیاز به نقدینگی دارد و بنابراین شهرداری تصمیم گرفت که برای تأمین بودجه احداث زیرگذر میدان جمهوری، برای احداث یک پروژه برخلاف ضوابط شهری، تهاتر کند.
 
فلاحی به روند تغییر تصمیم احداث زیرگذر از شرق به غرب، به شمال به جنوب اشاره کرد و گفت: شهرداری کرج معتقد است که مصوبه‌ای که براساس آن درحال احداث زیرگذر از شمال به جنوب است، همان مصوبه شورای شهر است و نیاز به مصوبه جدیدی نیست.
 
وی اشاره کرد: به نظر می‌رسد تغییر تصمیم شهرداری در مسیر احداث زیرگذر، به موضوع تهاتر شهرداری با برج‌های اطراف میدان جمهوری ارتباط دارد.
 

بی توجهی شهرداری کرج به دغدغه های فرهنگی مردم

دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی البرز با بیان اینکه جریان انقلابی کرج مساله نداشتن پیوست فرهنگی این پروژه را مطرح کرده است، گفت: میدان جمهوری، محل اصلی تجمعات شهری و راهپیمایی‌های کرج بوده است و این دغدغه قابل احترامی است.
 
وی با بیان اینکه نبود پیوست فرهنگی برای این پروژه اهمیت زیادی دارد، افزود: وقتی نگاه ما به شهر، نگاهی ماشینی است، یعنی فقط می‌خواهیم روگذر و زیرگذر احداث کنیم، به زندگی انسان‌ها در شهر توجه نمی‌کنیم و در نهایت همین اتفاقات می‌افتد.
 

پیوست زیست محیطی پرشائبه 

فلاحی با بیان اینکه این پروژه پیوست محیط زیستی هم ندارد، گفت: ابتدا که پروژه ارائه شد، پیوست محیط زیستی برای آن درنظر گرفته نشده بود، تا اینکه مطالبه صورت گرفت. در نتیجه شهرداری حدود ۲۰۰ برگ به پرونده این پروژه اضافه کردند که به عنوان پیوست محیط زیستی آن مطرح شد.
 
وی با تأکید بر اینکه جریان دانشجویی و مطالبه گر کرج با این نگاه به پروژه‌های شهری مخالف است، گفت: وقتی قرار است پروژه‌ای انجام شود همه جوانب آن را باید بسنجند. مسئولان چرا بدون نگاه تخصصی در همه حوزه‌ها کار می‌کنند و پس از بسته شدن پروژه، یادشان می‌آید که پروژه پیوست زیست محیطی ندارد. ۳۶۰ اصله درخت در مسیر آن است، کریدور آب‌های سطحی هم در اینجاست. مسیر راهپیمایی بوده و مسائل زیادی درباره پروژه مطرح است. این موضوعات از نگاه ضعیف مدیریت شهری به پروژه‌ها حاصل می‌شود.
 
مصاحبه ۷ صبح//// شهرداری کرج در صورت قطع درختان بلوار جمهوری مرتکب جرم شده است / عجله شهرداری برای اجرای اولویت بیست و یکم طرح تفصیلی
 
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی البرز با بیان اینکه پیوست محیط زیستی الحاق شده به پروژه زیرگذر میدان جمهوری، فاقد صلاحیت علمی است، گفت: شرکتی که این پیوست را نوشته، شرکت مهندسین مشاور است. این شرکت از نظر سازمان برنامه و بودجه کشور، درجه تخصصی زیست محیطی ندارد. به همین دلیل آنچه شهرداری به عنوان پیوست زیست محیطی این پروژه مطرح می‌کند، مورد تأیید ما نیست.
 
وی ادامه داد: مساله دیگر، قطع ۳۶۰ اصله درخت است که تعدادی از آن‌ها بیشتر از ۵۰ سال عمر دارند. ما می‌گوییم نباید به این درختان آسیبی وارد شود. برخی از آن‌ها از نظر ژنتیکی اگر جابه جا شوند، خشک می‌شوند. هیچ راه حلی هم برای جابه جایی آن‌ها وجود ندارد. برای بقیه درختان هم نیاز به دستگاه‌های خاصی است که معلوم نیست شهرداری کرج این دستگاه‌ها را در اختیار دارد یا نه؛ بنابراین به نظر می‌رسد در صورت انتقال این ۳۶۰ اصله درخت، آن‌ها خشک خواهند شد.
 
فلاحی بیان کرد: از طرف دیگر، الان اصلا فصل جابه جایی درختان نیست. جابه جایی درختان باید اوایل پاییز اتفاق بیفتد. از طرف دیگر این پروژه مصوبه کمیسیون ماده ۷ ندارد، بنابراین اگر شهرداری به درختان این منطقه دست بزند، مرتکب جرم شده است.
 
وی تأکید کرد: یک نفر برای احداث یک خانه اگر بخواهد یک درخت را قطع کند، فرایند زیادی را باید طی کند تا پس از پرداخت جریمه‌های سنگین بتواند درخت را قطع کرده و خانه اش را بسازد. حالا چه اتفاقی افتاده که شهرداری کرج ۳۶۰ اصله درخت را می‌خواهد قطع کند!
 

اولویت بیست و یکم! 

دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی البرز گفت: مساله دیگر این است که طبق طرح جامع ترافیک کرج و طرح جامع اطلاعاتی شهر، پروژه زیرگذر آن هم به صورت غیر به شرق، اولویت بیست و یکم مدیریت شهری است.
 
وی تصریح کرد: اگر نگاه شهرداری کرج واقعا حل مشکل ترافیک و آلودگی هوا بود، می‌توانست با هزینه همین ۸۰ میلیارد بودجه میدان جمهوری، یارانه کاتالیست خودرو‌ها را به راننده‌های تاکسی می‌داد و اثرگذاری آن را می‌دید.

فلاحی به وضعیت کنونی میدان جمهوری اشاره کرد و گفت: اگر با احداث زیرگذر میدان جمهوری به صورت شمالی جنوبی، حتی اگر بار ترافیکی این محدوده کاسته شود، در واقع شهرداری بار ترافیکی را به دو نقطه مجاور این میدان منتقل کرده و آن نقاط هم پرترافیک می‌شوند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳ آذر ۱۳۹۹ - ۱۸:۲۳
دمشون گرم.
جلوی این طرح های بدون اصول می ایستن،جدا از این مواردی که اعلام کردن این موضوع هم داره شبیه میشه ب بزرگراه دوطبقه صدر تهران که الان شهردار تهران برای اون مشگلات عدیده ای رو بیان میکنه و بار اضافه مالی و بهداشتی روانی ،روی دوش مردم داره.
از اون منطقه و بلوار زمانی رو بیاد میارم که یک خونه در میان میدان بود. و وسط و اطراف میدان درخت های فراوان وجود داشت.
خواهشا کرج رو باهویت طبیعی که داشته حفظ کنید.
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار