آخرین اخبار:
کد خبر:۸۹۷۰۰۲

پورابراهیمی: حدود ۳۲۰ هزار میلیارد تومان کسری در لایحه بودجه ۱۴۰۰ داریم/ نوبخت فردا میهمان کمیسیون اقتصادی مجلس است

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در لایحه بودجه حدود ۳۲۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه در سال ۱۴۰۰ داریم و سهم بودجه از منابع نفتی به دو برابر افزایش پیدا کرده است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمدرضا پورابراهیمی امشب در شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان کرمان که با حضور زینی‌وند استاندار کرمان در سالن شهید مرتضوی استانداری کرمان برگزار شد اظهار داشت: بودجه‌ای کشور وضعیت خاصی در سال ۱۴۰۰ دارد.

وی با بیان اینکه در شرایطی این بودجه تدوین می‌شود که روش بودجه نویسی شبیه سنوات گذشته بوده و اصلاح ساختار بودجه انجام نشده است گفت: سال گذشته نیز همین ساختار بودجه اعلام شد و وضعیت بودجه تغییری در ساختار نکرده است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه دولت حداقل می‌توانست در آخرین سال خود اصلاح ساختار بودجه را انجام بدهد که متاسفانه اتفاقی نیفتاده است افزود: به‌عنوان مثال در کشور سهم درآمد‌های مالیاتی در مجموع درآمد کشور قرار بود به حداکثر ممکن برسد و بیش از نیمی از مصارف کشور به درآمد‌های مالیاتی برسد، اما به کمترین میزان رسیده است.

وی با بیان اینکه در دو سال گذشته روی درآمد‌های مالیاتی کار کردیم و تصمیم میدانی در مجلس اخذ شده است گفت: قانون مالیات بر عایدی در کمیسیون اقتصادی مجلس نهایی شده و از یکشنبه در دستور کار صحن علنی مجلس قرار می‌گیرد.

پورابراهیمی با اشاره به اینکه در لایحه بودجه شاهد این تصمیمات در ساختار بودجه نیستیم و یا به مولدسازی در بودجه توجه آنچنانی نشده است ادامه داد: وضعیت بودجه‌ای ارائه شده دولت به مجلس انطباقی با شرایط جنگ اقتصادی کشور ندارد.

وی با بیان اینکه در لایحه بودجه حدود ۳۲۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه در سال ۱۴۰۰ داریم افزود: سهم بودجه از منابع نفتی قرار بود به ۲۰ درصد کاهش برسد که به حدود دو برابر در این لایحه بودجه افزایش پیدا کرده و ما همچنان اتکا به درآمد‌های نفتی را می‌بینیم.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد از میزان مصارف کشور بودجه هزینه‌ای است که افزایش پیدا کرده است گفت: در مجلس با دولت صحبت کردیم و قرار شد ساختار‌های بودجه تغییر اساسی پیدا کند و یا با دولت به توافق برسیم که منویات رهبر معظم انقلاب در بودجه محقق شود.

وی با بیان اینکه جلسه فردا کمیسیون اقتصادی مجلس با حضور آقای نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور برگزار می‌شود افزود: جلسه مجمع نمایندگان استان کرمان با حضور استاندار کرمان و رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان نیز در تهران با موضوع بودجه استان کرمان برگزار می‌شود.

پورابراهیمی با اشاره به اینکه در هشت ماهه ابتدای امسال بیش از هزار میلیارد تومان مازاد درآمد استان بوده است گفت: برش استانی بودجه ۱۴۰۰ باید برداشته شده و به نمایندگان و مدیران استان ارائه شود و مدیران باید از تمام ظرفیت‌های بودجه‌ای آگاهی داشته و اعتبارات لازم را جذب کنند.

وی با بیان اینکه مدیران استان باید پیشنهادات خود را در زمان تدوین لایحه دولت به ما بدهند تا پیگیری کنیم افزود: ۲.۸ میلیارد یورو منابع صندوق توسعه ملی به‌عنوان استقراض در اختیار دولت قرار داده شده که باید در زیرساخت‌ها هزینه شود، اما سهم استان کرمان مشخص نیست.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار