محققان دانشگاه یزد، با هدف نگهداری دستگاههای صنعتی بدون توقف خط تولید و شناسایی عیوب آنها قبل از وقوع در ماشینها، موفق به ساخت دستگاه آنالایزر در پردیس فناوری و صنعتی این دانشگاه شدند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محققان دانشگاه یزد، با هدف نگهداری دستگاههای صنعتی بدون توقف خط تولید و شناسایی عیوب آنها قبل از وقوع در ماشینها، موفق به ساخت دستگاه آنالایزر ارتعاشات دوکاناله VAD ۱۰۰ در پردیس فناوری و صنعتی این دانشگاه شدند.
دکتر منصور رفیعیان عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه یزد، نگهداری و تعمیرات در صنایع را یک امر مهم و حیاتی توصیف کرد و گفت: یکی از این تکنیکهای موفق در نگهداری و تعمیر دستگاهها، آنالیز ارتعاشات است که برای کمک گرفتن از این تکنیک نیاز به دستگاهی به نام آنالایزر ارتعاشات بوده که توسط گروه پژوهشی آرمان پرداز فناور دانشگاه یزد و با همکاری این شرکت موفق به ساخت آن شده است.
وی درخصوص تواناییهای دستگاه آنالایزر ارتعاشات دوکاناله گفت: نمایشهای دامنه، زاویه فاز، شکل موج، منحنی پوش ارتعاشات، منحنی اربیت و منحنی آبشاری، طیف فرکانسی و بالانس دینامیکی تک صفحهای و دوصفحهای از قابلیتهای این دستگاه است.
دکتر رفیعیان با اشاره به اینکه این دستگاه قدرت تشخیص عیوب مکانیکی را دارد، اذعان داشت: تاکنون دسترسی اغلب صنایع به این دستگاه دشوار بوده و با اینکه نمونههای خارجی این دستگاه تولید شده است، اما دلایلی نظیر بالا بودن بیش از حد قیمت آن و مسائلی نظیر تحریمها و عدم دسترسی به خدمات پس از فروش این نوع محصولات، ما را به ساخت این دستگاه واداشت.
وی بیان داشت: در ساخت این دستگاه دکتر حمید سعیدی و دکتر علی مفتخرزاده از اعضای هیئت علمی دانشکده برق دانشگاه یزد و مهندس مصطفی رضایی از دانش آموختگان این دانشکده همکاری داشته اند.
دکتر رفیعیان از دیگر دستگاههای ساخته شده توسط این شرکت فناور در پردیس فناوری و صنعتی دانشگاه یزد را سکوی بالانس روتور (بالانس کارگاهی)، تست ارتعاشی دسته موتور VTM۲۰۰ و فن سانتریفیوژ تسمهای ۶۰.۰۰۰ متر مکعب بر ساعت نام برد و افزود: در این شرکت محصولات آموزشی نظیر ارتعاشات ماشینهای صنعتی، سیستم اندازهگیری، بالانس ماشینهای صنعتی و همراستاسازی ماشینهای صنعتی نیز به چاپ رسیده و مورد استقبال کاربران قرارگرفته است.