آخرین اخبار:
کد خبر:۸۹۷۵۴۱
در یک پژوهش دانش بنیان؛

پژوهشگران دانشگاه اراک آب شیرین کن‌های خورشیدی توسعه یافته را طراحی کردند

پژوهشگران دانشگاه اراک موفق به طراحی و توسعه آب شیرین کن‌های خورشیدی با قابلیت تجاری‌سازی شدند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پژوهشگران دانشگاه اراک موفق به طراحی و توسعه آب شیرین کن‌های خورشیدی شدند. این پژوهش در پژوهشگاه فناوری‌های نوین دانشگاه اراک صورت گرفت.

در این دستاورد پژوهشی، از ترکیب روش شیرین سازی Reverse Osmosis و روش Humidification-Dehumidification که به اختصار RO و HD خوانده می‌شود، استفاده شده است. این روش برای افزایش راندمان تصفیه آب سیستم و جلوگیری از هدررفت منابع آبی استفاده می‌شود.

پژوهشگران دانشگاه اراک در طراحی این آب شیرین کن یک نمونه اولیه به ظرفیت ۱۱۰۰ وات را تولید و راه اندازی کردند. پسماند سیستم RO بعنوان ورودی در اختیار سیستم HD قرار می‌گیرد و پسماند HD بعنوان پسماند نهایی دفع می‌شود. مجموعه ابزار‌های برقی این سیستم شامل شیر‌های برقی، موتور پمپ‌های الکتریکی و کمپرسور مورد استفاده در HD توسط یک آرایه از پانل‌های خورشیدی تغذیه می‌شوند. خروجی پانل‌ها بوسیله یک مبدل DC/DC و یک اینورتر تکفاز مشابه شکل زیر به برق تکفاز ولت تبدیل شده و بین مصرف کننده‌ها توزیع می‌شود.

در سیستم‌های مبتنی بر انرژی خورشیدی با توجه به ماهیت غیرخطی ولتاژ-جریان پانل ها، یک مجموعه باتری نیز برای ذخیره سازی انرژی مازاد و تزریق آن در زمان لازم به سیستم اضافه می‌شود.

این پروژه علاوه بر کاربرد پژوهشی و نوآوری‌هایی که در طراحی آن به کار گرفته شده است، قابلیت کاربردی و تجاری سازی مناسبی نیز داشته و در صورت تمایل نهاد‌های دولتی و غیر دولتی و یا کاربران شخصی، توسعه دهندگان آن می‌توانند کل مجموعه را در قالب یک محصول تولید و به کاربران آن عرضه کنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار