معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه شیراز گفت: در این معاونت تلاش کردیم که فعالیتهای پژوهشی دانشگاه به سمت پژوهشهای کاربردی بنیادی سوق داده شوند.
سیدمجتبی زبرجد، معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه شیراز در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: حوزه معاونت پژوهشی دانشگاه شیراز تلاش کرده فعالیتهای پژوهشی در این دانشگاه، بهسمت پژوهشهای کاربردی بنیادی سوق پیدا کند؛ بدینمنظور اولین گام برای مشخصکردن پژوهشهای کاربردی، این بود که اولویتهای پژوهشی دانشگاه شیراز که باید با اولویتهای پژوهشی استان و کشور منطبق باشد، مشخص شود.
زبرجد مطرح کرد: شش اولویت پژوهشی برای دانشگاه شیراز در حوزه معاونت پژوهشی تدوین شده است که اولین اولویت، با توجه به شرایط اقلیمی استان و بهویژه شهر شیراز، «آب» در نظر گرفته شد.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه شیراز ادامه داد: دیگر اولویتهای پژوهشی دانشگاه در زمینه «سلامت، محیط زیست و امنیت»، «انرژی و صنایع پایین دستی»، «هوا و فضا» و «فناوری اطلاعات علوم مرتبط با رایانه» و «آسیبهای اجتماعی، فرهنگی و رفتاری و اقتصادی» در حوزه علوم انسانی بوده است.
وی در ادامه با اشاره به فرایند اجراییکردن این اولویتها مطرح کرد: برای اجراییکردن اولویتهای پژوهشی نخست از تمام اعضای هیئتعلمی دانشگاه شیراز خواسته شد تا برنامهی جهتدار پنجساله خود را منطبق بر این اولویتهای شش گانه ارائه دهند و پس از دریافت برنامههای اعضای هیئتعلمی، این موضوع در بخشها و دانشکدهها نیز دنبال شد که اینها همه اولین گام بود تا بتوانیم فعالیتهای پژوهشی کاربردی داشته باشیم.
زبرجد خاطرنشان کرد: گام بعدی، مهیاکردن زیرساخت سختافزاری برای انجام این فعالیتهای پژوهشی بود که مهمترین این زیرساختها امکانات آزمایشگاهی بود. در چندسال اخیر تجهیز آزمایشگاههای قدیمی و بهروزرسانی آنها در دستور کار قرارگرفت و تجهیزات آزمایشگاهی برای آزمایشگاهها بهویژه آزمایشگاه مرکزی خریداری شد، همچنین با حضور و همراهی اعضای هیئت علمی جوان، تعدادی آزمایشگاه جدید نیز تأسیس شد که برای انجام فعالیتهای پژوهشی این افراد در سطح استان و کشور مؤثر بوده است.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه شیراز در ادامه با اشاره به رویکردهای جدید فعالیتهای دانشگاهی نیز، اظهار داشت: حرکت برای رسیدن به دانشگاههای نسل سوم و چهارم که با دیدگاه نوآوری، کارآفرینی و جامعهمحوری به فعالیتهای دانشگاه نگاه میکند نیز، ازجمله برنامههای دانشگاه شیراز است که از چندین سال قبل برای نیل به این هدف، برنامهریزی شده و دانشگاه فعالیتهای خود را در این زمینه آغاز کرده است.
وی با اشاره به تأسیس پردیس فناوری در محیط دانشگاه بیان کرد: درحال حاضر شرکتهای دانشبنیان در آن مستقر هستند، و همینطور دو شتابدهنده مستقر در دانشگاه که بهمنظور آموزش و سرمایهگذاری روی تیمهای دانشجویی تشکیل شده است.
زبرجد با اشاره به شیوع بیماری کرونا در کشور از سال گذشته نیز تأکید کرد: در حال حاضر هیچگونه فعالیت پژوهشی بهدلیل شرایط بیماری کرونا مختل نشده است؛ بلکه نکته شایان توجه این است که بیماری کرونا ابتدا بهشکل یک تهدید وارد شد؛ اما ما از این تهدید بهشکل یک فرصت استفاده کردیم و این موضوع باعث شد انبوهی از موضوعات پژوهشی مرتبط با کرونا در حوزه های تشخیص، درمان و پیشگیری توسط اعضای هیئتعلمی دانشگاه شیراز که عموماً مشترک بود با دانشگاه علوم پزشکی شیراز جمعآوری شود و اینک تعدادی از این طرحها مورد حمایت قرار گرفته و در حال انجام است.