به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (پنجشنبه) به تصویب قطعنامه ضد ایرانی در مجمع عمومی سازمان ملل واکنش نشان داد.
سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه، در واکنش به تصویب قطعنامه ضد ایرانی در مجمع عمومی سازمان ملل که به روال چند سال گذشته به پیشنهاد کانادا و با حمایت کشورهای اروپایی و رژیم صهیونیستی مطرح شد، این قطعنامه را فاقد وجاهت قانونی خواند و رویکرد بانیان قطعنامه در استفاده ابزاری از نهادهای بینالمللی برای اعمال فشار علیه ایران را تقبیح کرد.
خطیب زاده با اشاره به سابقه بسیاری از بانیان اصلی قطعنامه در نقض فاحش و سیستماتیک حقوق انسانها به خصوص از طریق مداخلات نظامی در سایر کشورها و فروش تسلیحات به رژیمهای دیکتاتور و خودکامه، گفت: قطعنامهای که روز گذشته در مجمع عمومی سازمان ملل با رای کمتر از نیمی از کشورهای عضو سازمان ملل و عدم همراهی بیش از ۱۱۰ کشور تصویب شد در واقع همان متنی است که چندی قبل در کمیته سوم مجمع عمومی با آرای مشابه تصویب شده بود و طبق رویه کاری سازمان ملل در صحن مجمع عمومی تایید شد.
* توصیه به کانادا و حامیان قطعنامه: رفتار مداخله جویانه و غیراخلاقی در قبال ملتهای مستقل را متوقف کنید
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با ابراز انزجار از عمق نفاق بانیان قطعنامه که تحت تاثیر قلدرمآبی آمریکا چشمان خود را به روی تروریسم اقتصادی این کشور علیه ملت ایران بسته و به جای محکوم کردن تحریمهای غیرقانی و ضدبشری آمریکا، عملا خود را در سطح همدستان رژیم آمریکا تقلیل دادهاند، به کانادا و دیگر حامیان اصلی قطعنامه توصیه کرد رفتار مداخله جویانه و غیراخلاقی در قبال ملتهای مستقل را متوقف کنند.
سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرد: چنین اقدامات غیر سازندهای نه تنها کمکی به ارتقای وضعیت حقوق بشر در سطح جهانی نمیکند، بلکه صرفا موجب دامن زدن به کلیشه سازیهای منفی و برچسب زنی سیاسی علیه کشورهای مستقل میشود.
*اقدام دولت کانادا و دیگر بانیان این قطعنامه مصداق بارز سوءاستفاده از مفاهیم و ارزشهای متعالی حقوق بشری برای پیشبرد اغراض کوته بینانه سیاسی است
خطیب زاده افزود: اقدام دولت کانادا و دیگر بانیان این قطعنامه که مصداق بارز سوءاستفاده از مفاهیم و ارزشهای متعالی حقوق بشری برای پیشبرد اغراض کوته بینانه سیاسی است، محکوم و فاقد هرگونه وجاهت و اثر قانونی میدانیم.
این دیپلمات ارشد ایرانی با اشاره به این واقعیت که این بار نیز همانند رای گیری در کمیته سوم، از حدود ۱۹۰ کشور عضو سازمان ملل متحد، ۱۱۴ کشور از حمایت از این قطعنامه خودداری کردند، اقدام کانادا و بانیان اصلی قطعنامه را در راستای سیاست فرافکنی این کشورها در حوزه حقوق بشر توصیف و تاکید کرد که تکرار گزارش های جعلی و کذب از سوی این دسته از کشورها علیه مردم ایران صرفا باعث بی اعتباری بیشتر ادعاهای حقوق بشری آنها خواهد شد.
شایان ذکر است قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران که از چندین سال قبل در چارچوب تقسیم کار مشخص بین مجموعهای از کشورهای غربی، در نیویورک مطرح میشود روز گذشته (چهارشنبه) ۲۶ آذر ماه در مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شد. این قطعنامه قبلا در کمیته سوم مجمع عمومی به تصویب اولیه رسیده بود. کمتر از ۸۰ عضو سازمان ملل شامل رژیم صهیونیستی، آمریکا، عربستان سعودی، بحرین، امارات، آلبانی، انگلیس، کانادا، فرانسه، آلمان به این قطعنامه رای مثبت دادند. با وجود این، اکثریت اعضای سازمان ملل که تعدادشان به حدود ۱۱۵ کشور میرسد از حمایت از این قطعنامه خودداری کردند که نشانه روشنی از نارضایتی قاطبه کشورها با رویکرد متکبرانه و گزینشی بانیان قطعنامه است.
قبلا سخنگوی وزارت خارجه کشورمان با اشاره به فهرست حامیان و بانیان قطعنامههای ضد ایرانی، اقدام کانادا در گردهم آوردن «جمعی از حکومتهای بدسابقه در عرصه حقوق بشر» شامل رژیمهای آمریکا، رژیم صهیونیستی و بحرین برای آموزش حقوق بشر به مردم ایران را مایه شرمساری خوانده و از مقامات کانادا خواسته بود توجه خود را معطوف اصلاح عملکرد ضد بشری خود در داخل و خارج از این کشور کنند و ضمن توقف سیاست نظام مند این رژیم در نسل کشی بومیان کانادا، پاسخگوی همدستی در ارتکاب جنایات ضد بشری رژیم های عربستان و اسرائیل علیه مردم یمن و فلسطین باشند.
سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ۲۹ آبان ماه سال جاری در اظهاراتی طرح قطعنامه حقوق بشری در سازمان ملل متحد توسط دولت کانادا و تکرار ادعاهایی مبتنی بر «گزارشهای غیرواقعی و ساختگی» را فاقد وجاهت قانونی و غیر قابل قبول خواند و عنوان کرد: چنین اقدامات غیر سازندهای نه تنها کمکی به ارتقای وضعیت حقوق بشر و احترام به آن در سطح جهانی نمیکند، بلکه صرفا موجب دامن زدن به کلیشهسازیهای منفی و برچسبزنی سیاسی علیه کشورهای مستقل میشود.
وی به دولت کانادا توصیه کرد به جای دلسوزی منافقانه برای حقوق بشر مردم ایران از همراهی با تروریسم اقتصادی دولت آمریکا علیه ملت ایران دست برداشته و میزبانی مفسدان و سارقان ثروتهای مردم ایران که کانادا را خانه امنی برای انتقال و سرمایهگذاری اموال به یغما برده یافتهاند، متوقف کند.
براساس این گزارش، مجمع عمومی سازمان ملل چهارشنبه ۲۶ آذرماه قطعنامه پیشنهادی کانادا در خصوص وضعیت حقوق بشر در ایران را تصویب کرد. این قطعنامه با ۸۲ رای موافق در مقابل ۳۰ رای مخالف و ۶۴ رای ممتنع به تصویب رسید.