سخنگوی «فرماندهی عملیات مشترک عراق» از روند تامین امنیت ۶۱۰ کیلومتر مرز با سوریه با مشارکت نیروهای سازمان «الحشد الشعبی» خبر داد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از رسانههای عراقی، سرلشکر «تحسین الخفاجی» سخنگوی فرماندهی عملیات مشترک این کشور امروز (سه شنبه) در کنفرانس مطبوعاتی گفت: «مصطفی الکاظمی» نخستوزیر عراق به نیروهای مسلح دستور داده که مرزهای مشترک با سوریه به طور کامل کنترل شود.
وی افزود: طول مرز عراق و سوریه ۶۱۰ کیلومتر است و اکثر مرز امن است و وزارتخانههای دفاع و کشور و سازمان الحشد الشعبی تلاش زیادی برای تامین امنیت منطقه میکنند و علاوه بر این، وزارت منابع آبی عراق نیز تجهیزات کاملی برای احداث خاکریز و حفر خندق به نیروهای مسلح ارایه کرده که کار حفر خندق در مراحل پایانی خود قرار دارد و همچنین مانعگذاری درحال انجام است.
الخفاجی با اشاره به احداث برجهای مراقبت با تجهیزات مدرن در مرز مشترک سوریه و عراق گفت که با این برجها میتوانیم به میزان زیادی اقدامات تروریست را رصد و شناسایی کنیم.
وی افزود که هماهنگی بالایی با نیروهای «پیشمرگه» کرد از طریق مراکز هماهنگی مشترک بین بغداد و اربیل برای رصد نفوذ بقایای گروه تروریستی «داعش» وجود دارد و ما تاکنون توانستهایم در بسیاری مناطق، نفوذ تروریستها را سد کنیم و منابع مالی تروریسم را بخشکانیم.
عراق چند سال است که برای تامین مرز خود با سوریه فعالیت میکند، زیرا برخی بقایای گروه تروریستی داعش در تلاش برای تردد در مرز هستند.
در همین راستا، سفیر سوریه و مشاور امنیت ملی عراق دیروز درباره تامین امنیت مرزها، مبارزه با تروریسم و موضوع اردوگاه «الهول» در نزدیک مرز دو کشور بحث و تبادل نظر کردند.
در این دیدار پرونده اردوگاه مرزی الهول و اهمیت تبادل اطلاعات امنیتی و دادههای اطلاعاتی و پیگرد بقایای گروه تروریستی داعش بررسی شد.
اردوگاه الهول که در استان «حسکه» در شمال سوریه قرار دارد، آوارگان و خانوادهها و بستگان عناصر داعش را در خود جای داده و بزرگترین اردوگاه خانوادههای داعشیها محسوب میشود که تحت کنترل گروه موسوم به «نیروهای دمکراتیک سوریه» (قسد) است که مورد حمایت آمریکا قرار دارند.
آزاد کردن گروه دیگری از خانوادههای عناصر گروه تروریستی داعش از اردوگاه الهول توسط «قسد» (کردهای سوریه)، اخیرا نگرانیها را درباره تحرکات دوباره تروریستها در مرزهای غربی و شمالی عراق با سوریه ایجاد کرده است و برخی کارشناسان امنیتی از پتانسیل موجود در این اردوگاه برای گسترش دوباره تروریسم صحبت میکنند.
عراق و سوریه درحال حاضر در چارچوب کمیته چهارجانبه تبادل اطلاعات بین بغداد، تهران، مسکو و دمشق برای مبارزه با تروریسم همکاری میکنند.
کمیته چهار جانبه تبادل اطلاعات و همکاریهای امنیتی با ایران، روسیه و سوریه، با هدف همکاری و تبادل اطلاعاتی برای مبارزه با تروریسم از سال ۱۳۹۴ با عضویت وابستگان نظامی این کشورها و نماینده عراق در بغداد راهاندازی شده است.
تبادل اطلاعات به ویژه تغذیه اطلاعاتی نیروهای عراقی و سوری در شناسایی و هدف گرفتن مواضع مهم و حساس گروه تروریستی داعش و تکفیریها در عراق و مواردی نیز در سوریه یکی از مهمترین و موفقترین کارکردهای این مرکز بوده است.