دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی البرز گفت: عمق چاههای آب در کرج به ۳۵۰ متر رسیده و این به معنی کاهش شدید آب سفرههای زیرزمینی در استان است و حل معضل کم آبی نیاز به توجه ویژه مسئولان دارد.
محمدرضا فلاحی، دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی البرز در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یکی از مسائل مهم در این استان را مساله کمبود آب عنوان کرد و گفت: عمق چاههای زیرزمینی در البرز به ۳۵۰ متر رسیده است؛ یعنی برای اینکه کشاورز به آب برسد باید ۳۵۰ متر زمین را حفر کند.
فلاحی بیان کرد: زمانی که مساله غیزانیه مطرح شد، در استان البرز هم مناطق کم آب شبیه غیزانیه داشتیم که برای تأمین آب شرب مشکل داشتند.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی البرز گفت: میزان استفاده استان البرز از حقابه استان از دو سرچشمه آب مربوط به استان؛ یعنی رودخانه کرج و شاهرود، بسیار کمتر از مقداری است که باید باشد.
وی با بیان اینکه موضوع تأمین حقابه استان مربوط به سالهای گذشته است، افزود: رویکرد ما این نیست که آب استانهای تهران و قزوین تأمین نشود، اما آنچه باعث گلایه مردم استان البرز میشود، اتفاقات حاشیه این موضوع است.
فلاحی توضیح داد: تونلی از سد امیرکبیر به سمت تهران در سال ۹۱ احداث میشود، اما به بهره برداری نمیرسد، چون تصفیه خانه شماره ۶ تهران چند ماه قبل افتتاح شده است. در واقع حدود هشت سال مسئولان منتظر افتتاح این تصفیه خانه و اتصال آب از طریق این تونل به آن بوده اند. این در حالی است که تصفیه خانههای شماره یک و دو در تهران هم آب مورد نیاز خود را از شمال کرج تأمین میکنند.
وی به مساله حقابه استان البرز اشاره کرد و گفت: در این چند سال حقابه استان البرز در شرایطی که مردم با کم آبی درگیر بوده اند، محقق نمیشود درحالیکه با توجه به عدم اتصال تونل به تصفیه خانه شماره ۶ تهران، در این مدت ۸ سال مردم استان البرز از آب بیشتری بهرهمند شوند.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی البرز با بیان اینکه اتفاق مشابهی هم در سد طالقان و بهره برداری از آب این سد رخ داده، توضیح داد: نمایندگان استان پیگیری کردند و سهم استان البرز از حقابه به ۱۱۰ میلیون مترمکعب در سال رسید، اما به نظر میرسد باید هرچه سریعتر تصفیه خانه کرج راه اندازی شود.
وی بیان کرد: وقتی تصفیه خانه برای تهران اینقدر اهمیت دارد که مردم را برای بهره برداری از تونل هشت سال معطل میکنند، چرا احداث تصفیه خانه برای کرج نباید در اولویت مسئولان قرار گیرد.
فلاحی در ادامه به مساله دفع زباله در جنوب شهر کرج اشاره کرد و گفت: این موضوع قابلیت اصلاح دارد و هزینه هنگفتی هم میطلبد و نیاز دارد که با نگاهی فرااستانی برای حل آن اقدام شود.
وی با بیان اینکه سلامتی مردم در این منطقه در خطر است، گفت: این موضوع از نظر بهداشتی و زیست محیطی زندگی مردم را دچار اختلال کرده است.