کد خبر:۸۹۹۸۶۰
مکی در گفتگو با دانشجو تشریح کرد؛

آیا ترامپ می‌تواند حکومت نظامی برقرار کند؟ / رئیس‌جمهور آمریکا به دنبال خداحافظی ماندگار از کاخ سفید

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: ترامپ با ساز و کاری در سال ۲۰۱۶ در انتخابات پیروز شد و با همین ساز و کار در انتخابات ۲۰۲۰ شکست خورد و اینکه عنوان کرده به دنبال این است که ...

مرتضی مکی کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو در خصوص ادعای شبکه CNN مبنی براینکه ترامپ در جلسه‌ای با تعدادی از مشاوران و متحدان خود مسئله اعلام حکومت نظامی برای تغییر نتیجه انتخابات را به بحث گذاشته است و اینکه تا چه میزان براساس قانون ایالات متحده تا چه میزان یک رئیس جمهور قادر است از انتقال قدرت به رئیس جمهوری بعدی امتناع کند گفت: ساز و کار انتخابات در امریکا خاص و ویژه است , اساسا اینگونه نیست که یک رئیس جمهور از همه اختیارات ویژه برخوردار باشد که نتوان آن‌ها را مهار کرد.

وی ادامه داد: ترامپ با ساز و کاری در سال ۲۰۱۶ در انتخابات پیروز شد و با همین ساز و کار در انتخابات ۲۰۲۰ شکست خورد و اینکه عنوان کرده به دنبال این است که از حکومت نظامی برای جلوگیری از انتقال قدرت به بایدن استفاده کند و مانع این روند قانونی شود در حقیقت بیشتر یک جنجال تبلیغاتی است تا ابزار ریاست جمهوری.

مکی با تاکید براینکه بعید می‌رسد او قادر به انجام چنین کاری باشد گفت: درست است او فرمانده کل قوا در ایالات متحده است، اما این طور نیست بتواند همه نهاد‌های اطلاعاتی و امنیتی در امریکا را دور بزند و ایالات متحده را با یک چالش جدی در انتقال قدرت مواجه کند.

این کارشناس مسائل بین الملل در پاسخ به این سوال که آیا چنین اتفاقی در تاریخ ایالات متحده مسبوق به سابقه بوده است گفت: در یکی دو مورد روسای جمهور ایالات متحده حاضر به شرکت در مراسم تحلیف رئیس جمهور بعدی خود نبودند این مورد به اواسط قرن ۱۹ برمی گردد.

وی ادامه داد: اساسا ترامپ به دنبال خلق اتفاقات خاص و منحصر به فرد است و به نظر می‌رسد این بار هم می‌خواهد خداحافظی خود از کاخ سفید را به یاد ماندنی و ماندگار کند البته اعلام حکومت نظامی در امریکا کار ساده‌ای نیست، چون این کشور ۵۰ ایالت دارد که این ایالت‌ها هر کدام فرماندارانی دارند که این فرمانداران از اختیارات خاصی برخوردارند و پلیس و نهاد‌های امنیتی ایالت‌ها تحت کنترل فرماندهان کل هستند.

مکی افزود: برهمین اساس در مواردی اگر فرمانداری قادر نباشد امنیت ایالت‌ها را تامین کند از پلیس FBA کمک می‌گیرد و این طور نیست که رئیس جمهور هر چه را که تصور کند قادر به انجام آن باشد.

این کارشناس مسائل بین الملل تصریح کرد: ترامپ در مدت ۴ ساله ریاست جمهوری خود در موارد متعددی تصمیم به اتخاذ قوانینی گرفت که با قانون اساسی و قوانین امریکا مغایر بود و دادگاه‌های ایالتی در فدرال به سادگی آن قوانین خلق شده توسط ترامپ را رد کردند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: با این حساب رئیس جمهوری که تا این حد در محصوریت و محدودیت قرار دارد بعید به نظرمی رسد که بتواند به سادگی شرایط و جو ایالت متحده را به سمت امنیتی شدن سوق دهد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار