آخرین اخبار:
کد خبر:۹۱۰۵۵۴
مکی در گفتگو با دانشجو تشریح کرد؛

اضافه شدن اسرائیل و عربستان، بنیان برجام را بهم خواهد ریخت / آمریکا فرانسه جلو انداخته است

یک کارشناس مسائل اروپا گفت: رئیس جمهور فرانسه به دنبال آن است که نقش ترامپ را به شکلی دیگر در قبال برجام ایفا کند و فشار حداکثری علیه ایران را به شکل جدیدی و این بار در بعد دیپلماسی به مرحله اجرا درآورد.

مرتضی مکی، کارشناس مسائل اروپا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص اظهارات اخیر امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه مبنی بر اینکه در مذاکرات جدید با موضوع برجام باید عربستان سعودی و اسرائیل نیز حضور داشته باشند تا این مذاکرات از ۱+۵ تبدیل به ۳+۵ شود، گفت: به نظر می‌رسد مکرون به دنبال ایفای نقش متفاوتی در برجام است و با توجه به کنار رفتن ترامپ از قدرت که با بازگشت دموکرات‌ها به کاخ سفید رئیس جمهور فرانسه به دنبال آن است که نقش ترامپ را به شکلی دیگر در قبال برجام ایفا کند و فشار حداکثری علیه ایران را به شکل جدیدی و این بار در بعد دیپلماسی به مرحله اجرا درآورد. به همین دلیل شاهد آن هستیم که از حضور عربستان و رژیم صهیونیستی برای حضور در برجام سخن می‌گوید.

وی ادامه داد: این درخواست موضوعی است که صراحتا و به درستی از سوی دولت جمهوری اسلامی رد شده و طرف ایرانی اعلام کرده برجام طبق قطعنامه ۲۲۳۱ یک توافق نهایی شده است و هیچ کشور دیگری نمی‌تواند به آن اضافه یا کم شود.

مکی تصریح کرد: گذشته از همه این‌ها اگر رژیم صهیونیستی و عربستان بخواهند به این توافق نامه اضافه شوند بنیان برجام از هم پاشیده خواهد شد، چون این دو کشور کینه و دشمنی شدیدی با جمهوری اسلامی دارند و از همان ابتدا نیز مخالف انعقاد برجام بودند و تلاش‌های زیادی برای به نتیجه نرسیدن برجام در سال ۲۰۱۵ انجام دادند، اما تلاش‌های آن‌ها در عدم تصویب برجام به نتیجه نرسید.

این کارشناس مسائل اروپا تصریح کرد: خواسته‌های حداکثری امانوئل برجام نه براساس منطق سیاسی است و نه براساس جایگاه فرانسه در اروپا و خاورمیانه است و به نظر نمی‌رسد اثر مثبتی در این بین برای احیای برجام، رفع تحریم‌ها و بازگشت آمریکا به این تعهدنامه داشته باشد.

وی با تاکید بر تلاش بایدن در خصوص احیای برجام با هماهنگی کشور‌های اروپایی گفت: البته رئیس جمهور فرانسه نه در کشور خود و نه در اتحادیه اروپا و نه حتی در خاورمیانه موقعیتی ندارد که بخواهد نقش متفاوتی در احیای مذاکرات برجام ایفا کند.

مکی افزود: در واقع آن خلائی که پس از کنار رفتن ترامپ از قدرت به وجود آمد و لابی صهیونیستی و عربستان دیگر توانایی آن را ندارند که در داخل آمریکا از احیای برجام جلوگیری کنند لذا به فرانسه روی آوردند که شاید مکرون بتواند احیای مجدد برجام را با چالش جدی مواجه کند.

این کارشناس مسائل اروپا تصریح کرد: این در حالی است که ترامپ با آن همه قدرت سیاسی و نظامی که در جهان دارد نتوانست سیاست فشار حداکثری را به ایران تحمیل کند و در این خصوص با ناکامی مواجه شد قطعا مکرون نیز که به لحاظ جایگاه و موقعیت فاصله زیادی با ترامپ دارد نخواهد توانست نقشی در جهت احیای برجام ایفا کند و خلا ترامپ را پر کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: واقعیت منطقه و مواضع ایران نشان می‌دهد که رویکرد فرانسه به نتیجه نخواهد رسید.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار