به گزارش خبرنگار جامعه گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی_ کودکان کار نان آوران کوچکی هستند که به دلایل مختلفی چون فقر و تنگدستی خانواده و همچنین اعتیاد پدر یا مادر خود و یا هر دوی آنها از نعمت تحصیل و زندگی مثل سایر کودکان محروم هستند.
گاهی بار سنگین همه مشکلات بر دوش خسته و شانههای نحیف کودکان کار است و این کوچک قامتان با دلی بزرگ و صبور، در بیخبری مسئولان و متولیان رسیدگی به امورات این کودکان، برای گذران زندگی تلاش میکنند.
کودکان کار کودکانی هستند که چیزی از زندگی و بازیهای شاد کودکانه درک نمیکنند و مثل آدم بزرگها درگیر مشکلاتی بی پایانی شده که قواره آن از جسم کوچکشان بزرگتر است و روح زلالشان در انبوه مشکلات و معضلات زندگی آرام و بیصدا شب را به صبح و صبح را به شب میرساند.
با شیوع بیماری کرونا در کشور اوضاع زندگی برای اقشار محروم و کم درآمد سختتر از قبل شده و زندگی کودکان کار نیز سختتر از شرایطی که قبلا داشتند، سپری میشود.
عدهای از خیران و افراد نیکوکار در شرایط فعلی با دست یاری خود دست سرد محرومان و نیازمندان را به گرمای مهربانی فشرده و آنها را تحت حمایت قرار دادهاند.
محترم تخجم یکی از خیران خوش فکر و خوش اخلاق شهر تهران است که مهر خود و یاران مهربان همراه خود را به کودکان کار و فرزندان خانوادههای کم برخوردار اختصاص داده و با تاسیس مدرسهای در قالب خیریه، کودکان بازمانده از تحصیل و سوادآموزی را مورد لطف قرار داده و در این گزارش با خبرنگار خبرگزاری دانشجو به گفتگو نشسته است.
تخجم تصریح کرد: در راه اندازی و پرداخت اجاره این مدرسه که در طبقه دوم یکی از مساجد محله شوش در حال فعالیت است سازمان رفاه، خدمات و مشارکت اجتماعی و سازمان نوسازی شهرداری تهران تیم ما را به خوبی همراهی کردهاند و تا کنون اجاره یک سال این مدرسه را که ماهی 2 میلیون تومان است را پرداخت کردهاند و از این بابت از آنها تشکر میکنم.
به گفته این بانوی خیر ایده تاسیس و راه اندازی «مدرسه عشق» که اغلب دانش آموزان آن را کودکان کار شامل میشوند از آنجا آمده است که وی تصمیم به سوادآموزی این قشر فراموش شده در کرونا گرفته است.
تصمیمی زیبا و خیرخواهانه که پاهای کوچک کودکان کار را هر چند برای ساعتی کم از کوچه و خیابانهای شهر کوتاه کرده و لذت سواد آموزی و پشت نیمکت نشستن را برای آنها به ارمغان آورده است.
تخجم همچنین گفت: شیوع بیماری کرونا وضعیت نابسامانی را برای کودکان کار و زندگی آنها ایجاد کرده است و از طرفی دیگر برخی از کودکان خانوادههای کم برخوردار هم که اغلب کودک کار هستند، به دلیل نداشتن شرایط مساعد مالی و فراهم نبودن ابزار آموزش آنلاین از تحصیل باز مانده بودند.
وی تصریح کرد: تصمیم گرفتم به همراه دوستان دواطلبم که سابقه تدریس و کار با بچهها را دارا هستند، روی بحث سوادآموزی کودکان کار که بسیاری از آنها از داشتن اوراق هویتی مثل شناسنامه محرومند کار کنیم و طعم شیرین سواد آموزی را به آنها بچشانیم.
به گفته این بانوی خیر نام این مدرسه تازه تاسیس که اغلب دانش آموزانش را کودکان کار شامل میشوند، «مدرسه عشق» است و معلمان داوطلب در کنار وی با عشق و محبتی بی بدیل و مثال زدنی کار آموزش و سوادآموزی کودکان کار را انجام میدهند.
تخجم در ادامه گفت: مدرسه عشق فعالیت خود را از ابتدای مهرماه سال جاری آغاز کرده است و در حال حاضر ۴۸ دانش آموز در پایههای مختلف، آموزشهای مورد نیاز در درسها را فرا میگیرند و مدرسه هم اکنون ۳ روز در هفته فعال بوده و خدمات تحصیلی و آموزشی را به دانش آموزان خود ارائه میدهد.
وی خاطرنشان کرد: دانش آموزان مدرسه عشق از ۶ ساله برای پیش دبستانی تا ۱۴ ساله برای پایه نهم هستند و تنها ۱۸ نفر از ۴۸ دانش آموز فوق بیرون از اینجا در مدارس عادی پایتخت ثبت نام کرده و البته بخاطر نداشتن ابزار آموزش آنلاین تنها در این مدرسه مورد آموزش قرار میگیرند.
مدیر مدرسه عشق تاکید کرد: ۶ نفر از دانش آموزان این مدرسه را دانش آموزان اتباع شامل شده و ۱۰ معلم به صورت ثابت ۳ روز در هفته را در کنار کودکان و نوجوانانی سپری میکنند که اغلبشان فرزندان خانوادههای آسیب دیده و در معرض آسیب محسوب میشوند.
تخجم همچنین اضافه کرد: همه معلمهای مدرسه عشق به صورت داوطلب و با مهربانی و محبت خاص در مدرسه کار آموزش و سوادآموزی دانش آموزان را بر عهده گرفتهاند و هر کدام با وجود شرایط خاصی که محله پر آسیب شوش دارد با عشق و علاقهای خاص سر کلاس درس حاضر شده و این را هم بگویم که همه معلمها و مربیهای این مدرسه جوان و با انگیزه هستند.
وی یادآور شد: کودکان کار تشنه محبت و مهربانی هستند و بیشتر بچههای مدرسه من را مامان صدا میزنند و رابطه عاطفی خوبی با من و سایر معلمها برقرار کردهاند و آنها هم با عشق و علاقه پا به این مدرسه میگذارند.
بانوی خیر تهرانی تاکید کرد: داشتن سواد و افزایش علم و آگاهی کودکانی که در محلاتی چون شوش در معرض انواع آسیبهای اجتماعی قرار دارند، میتواند تا حدود زیادی از آسیب دیدن آنها جلوگیری کرده و آموزش در امان ماندن از آسیب به این گروه از کودکان و تمرین و ممارست برای به موقع نه گفتن به آنها از ضروریات زندگی چنین کودکانی محسوب میشود.
تخجم اضافه کرد: کودکان با حضور در مدرسه عشق از حمایتهای مختلف مثل دریافت تغذیه و میان وعده سالم در زمانهای بین کلاسی برخوردار میشوند و والدین آنها نیز در صورت نیاز و تمایل میتوانند از حضور مشاور و روانشناس بهرهمند شده و مشکلات خود را جهت دریافت راهنماییها و مشاورههای لازم با آنها در میان بگذارند.
وی یادآور شد: رایزنی با وزارت آموزش و پرورش را برای دریافت مجوزهای لازم جهت برگزاری آزمون و دریافت مدرک برای دانشآموزانی که به مدرسههای تحت نظارت این وزارتخانه نمیروند را آغاز کردهایم و امیدواریم بتوانیم در جهت احقاق حق کودکان بازمانده از تحصیل مدرسه عشق قدمهای خوب و مثبتی برداریم.
مدیر مدرسه عشق خاطرنشان کرد: تیم آموزشی مدرسه عشق تمام تلاش خود را به کار میبندند تا همه دانش آموزان این مدرسه و همچنین سایر کودکان بازمانده از تحصیل در محدوده محله شوش را تحت حمایت خود قرار دهند و از آسیب دیدن هر چه بیشتر این کودکان جلوگیری کنند.
تخجم تصریح کرد: از نهادها و مجموعههای مسئول در حوزه کودکان کار میخواهیم نقش تسهیل گر خود را به خوبی در محلات پر آسیب مثل محلاتی چون محله شوش به خوبی ایفا کنند و بدانند که بی اهمیتی و غفلت از این کودکان زمینه بروز جرائم و بزهکاریهای متعدد را افزایش خواهد داد.
دنیا با حضور افراد مهربان و خیرخواه جای خوبی برای زندگی شده و دل دادن به حل مشکلات دیگران، در بسیاری از مواقع گره گشای مشکلات خود ما هم میشود.
سرمایه گذاری روی کودکان و نوجوانان محلات پر آسیبی چون شوش در واقع قدم گذاشتن در راهی روشن برای بهبود اوضاع این محلات به شمار میرود.
خدا خیرشون بده