معاون وزیر کشور و رئیس سازمان امور اجتماعی از وجود خلاهای قانونی بر نظارت عملکرد موسسات خیریه و سازمانهای مردم نهاد در کشور خبر داد.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، تقی رستموندی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری دانشجو درباره چگونگی روند نظارت بر عملکرد سازمانهای مردم نهاد و مجموعه موسسات خیریه تصریح کرد: خدا را شکر تعداد مراکز خیریه در کشور زیاد است و مردم ایران مردمی عاطفی، نوعدوست و احساسی هستند و این از نکات مثبت فعالیت خیریهها محسوب میشود.
وی اضافه کرد: یادآوری شما درباره اینکه مراکز خیریه نیاز به نظارت دارند، یادآوری درستی است و باید عرض کنم که از آنجا که مراکز خیریه بیشتر با اقشار آسیب دیده و آسیب پذیر در ارتباط هستند و سازمام بهزیستی متولی اصلی ارائه خدمات به ابن قشر است، عمده مجوز موسسات خیریه از طرف بهزیستی صادر شده و تحت نظارتهای خاص سازمان بهزیستی هم هستند.
معاون وزیر کشور و رئیس سازمان امور اجتماعی خاطرنشان کرد: کودکان کار و خیابان، زنان در معرض خشونت و خدمات مرتبط با سایر این قبیل آسیبها از طریق مراکز زیر مجموعه سازمان بهزیستی ارائه میشود و بهزیستی بر آنها نظارت میکند.
رستم وندی تاکید کرد: علاوه بر سازمان بهزیستی در صدور مجوز برای خیریهها، همزمان وزارت کشور نیز مجوز صادر میکنند و نظارتها اغلب نظارتهای اولیه است که قبل از آغاز به کار آنها صورت میگیرد و استعلام و صلاحیت عمومی افرادی که عضو هیئت امنا و هئیت مدیره مراکز خیریه میشوند، پیش از صدور مجوز انجام میشود و صلاحیتهای عمومی از ناجا، قوه قضائیه و مراکز این چنینی اخذ میشود و پس از مثبت بودن نتایج اولیه فعالیت مراکز خیریه شروع میشود.
وی تصریح کرد: ناظرین وزارت کشور در انتخابات داخلی سالانه مراکز خیریه شرکت میکنند و بر نحوه آن نظارت دارند و در حین انجام کار مراکز خیریه هم نظارت ادامه دارد.
معاون وزیر کشور و رئیس سازمان امور اجتماعی یادآور شد: گستره وسیع خیریهها و مراکز خیریه کار نظارت را سخت کرده و نیاز به نظارت این مجموعهها همچنان جدی است و ما در این رابطه همچنان با خلا قانونی و خلا نیروی انسانی کارآمد تشکیلاتی برای نظارت مواجه هستیم.
معاون وزیر کشور و رئیس سازمان امور اجتماعی گفت: نظارت بر مراکز خیریه در ابتدای کار و قبل از آن وجود دارد و اغلب مشکلات تشکلها مربوط به امور مالی است و در حین انجام کار هم اگر انحرافات سیاسی با پوشش خیریه داشته باشند دستگاههای اطلاعاتی ورود کرده و گزارش را به شورای ملی توسعه داده و تصمیم نهایی انحلال یا توقف فعالیت خیریه در مراجع قضایی صادر میشود.
معاون وزیر کشور و رئیس سازمان امور اجتماعی اضافه کرد: طی سالهای اخیر با تحریمها را نادیده گرفت و در دهههای گذشته اقدامات خوبی انجام شد، اما متاسفانه زیرساختهای اقتصادی کشور دارای مشکل است و تورم ۲۰ درصدی سه دهه اخیر غیرقابل انکار است.
رستموندی خاطرنشان شد: بلایای طبیعی فضای اجتماعی کشور از تاثیر بلایای طبیعی دور نمیماند و امسال هم پدیده کرونا تاثیرات اجتماعی زیادی را متوجه وضعیت اجتماعی کرده استدو باید به مولفههای اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و حتی محیط زیستی را در فضای اجتماعی مدنظر قرار بدهیم.
معاون وزیر کشور و رئیس اداره امور اجتماعی درباره تأثیرات کرونا تصریح کرد: در معرفی ابعاد کرونا بسیاری از افراد از ابعاد منفی آن یاد میکنند، اما باید ابعاد مثبت آن را هم فراموش نکنیم و از جمله میتوان به نظم پذیری مردم با سیاستهای ابلاغی و تشکیل پویشهای مردمی به عنوان یکی از دستاوردهای خوب کرونا نام برد.
رستموندی افزود: بهبود و گسترش فضای معنوی در جریان شیوع بیماری کرونا از جمله نشانههای مثبت کرونا است و متاسفانه آثار منفی هم مثل کاهش روابط اجتماع،ی گسترش فردگرایی و کاهش نشاط اجتماعی این بیماری است که احتمال میدهیم استمرتر آن جامعه را با مشکلاتی روبرو کند.
وی تصریح کرد: در مطالعات جهانی انجام شده در دوران شیوع بیماری کرونا در کشور انگلستان نشان داده شده است که ۲۷.۳ علایم و نشانههای روانشناختی برخی بیماریها مانند افسردگی در این دوران افزایش داشته است.
معاون وزیر کشور و رئیس سازمان امور اجتماعی در ادامه گفت: تحقیقات اولیه در کشور ما نشان میدهد که استرس اضطراب و افسردگی در افرادی که مواجه و درگیر با کرونا بوده اند، با افزایش ۳۰ درصدی روبرو بوده است.
رستموندی خاطرنشان کرد: در دوران شیوع بیماری کرونا در کشور تغییرات حوزه سلامت روان شدید نبوده است و البته باید در خصوص موارد هشداری تمهیدات لازم را اندیشید و در این راستا برنامههای مختلفی در کشور در دست اجرا است.