روزنامه «لسآنجلس تایمز» در یادداشتی از مقامهای آمریکایی و اروپایی خواسته با دستیابی به توافقی موسوم به «کووید» دستیابی ایران برای خرید واکسن کرونا را تسهیل کنند.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، روزنامه «لسآنجلس تایمز» در یادداشتی از مقامهای آمریکایی و اروپایی خواسته با ایران به توافقی موسوم به «کووید» دست یابند و راه را برای دستیابی جمهوری اسلامی به واکسن باز کنند.
این روزنامه آمریکایی در ابتدا جمهوری اسلامی ایران را به دشمنی با آمریکا بعد از سال ۱۹۷۹، یعنی آغاز انقلاب اسلامی متهم کرد و دوران شیوع ویروس کرونا را فرصتی برای همکاری و توافق دو کشور ارزیابی کرد.
در این یادداشت آمده است که این همهگیری جهانی فرصتی غیرمعمول را برای همکاری میان ایران و آمریکا فراهم میآورد.
لسآنجلس تایمز نوشت ایران و آمریکا اکنون در یک طرف و در حال جنگ با دشمنی هستند که جان بیش از ۳۴۷ هزار آمریکایی و بیش از ۵۵ هزار ایرانی را گرفته است.
در ادامه این یادداشت همچنین آمده است که گرچه دولت بایدن و اروپاییها میخواهند توافق هستهای برجام را احیا کنند، اما آنچه که ایران، آمریکا و اروپا به طور اضطراری نیاز دارند یک توافق «کووید» است.
این روزنامه آمریکایی مدعی شده که همهگیری کرونا ایران را با مشکلاتی مواجه کرده است.
لسآنجلس تایمز مدعی شد که توافق کووید به اعتمادسازی برای مذاکرات آینده با ایران و همچنین ارتقای روابط آمریکا با اتحادیه اروپا کمک میکند؛ روابطی که در دوران ریاستجمهوری ترامپ ضعیف شده است.
لسآنجلس تایمز در این یادداشت همچنین مدعی شده است که متوقف کردن این بیماری در ایران ضروری است تا از همسایگان جمهوری اسلامی و ۱۶ کشور همسایه آن که جمعاً ۵۰۰ میلیون جمعیت دارند محافظت شود.
در این یادداشت ادعا شده که بدون واکسن کرونا ایرانیان بیشتری جان خود را از دست خواهند داد و ویروس کرونا از ایران به دیگر کشورهای منطقه سرایت خواهد کرد.
لسآنجلس تایمز به امتناع دولت ترامپ از جدی گرفتن این ویروس اشاره کرد و مدعی شد صادرات دارو به ایران اکنون تحت تحریمها قرار نمیگیرند، اما دولت ترامپ این کار را برای ایران غیرممکن ساخته تا نتواند روند پرداخت را از طریق بانک مرکزی انجام دهد و یا وامی از صندوق بینالمللی پول دریافت کند.
در ادامه یادداشت همان ادعای همیشگی مبنی بر اینکه ایران تضمین کند که این کمکها و واکسنها به مردم کشورش میرسند، مطرح شد.
این روزنامه آمریکایی همچنین به زلزله شهر بم کرمان اشاره کرده و مدعی شد که دولت جورج بوش، رئیسجمهور سابق آمریکا با وجود تهدیدهایش، اما کمکهای درمانی را برای قربانیان این حادثه ارسال کرد.
لسآنجلس تایمز در پایان یادداشت نیز آورده است که اگر دولت بایدن به توافق کووید با ایران دست یابد میتواند در بین میلیونها نفر ایرانی محبوب شود.
این یادداشت در حالی منتشر شده که روز نهم دی ماه ایران در جهت ساخت واکسن کرونا و کوتاهتر شدن مسیر کنترل همهگیری کرونا با وارد شدن واکسن ایرانی به فاز آزمایش انسانی علیرغم فشار تحریمها گام بلندی برداشت.
محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران هم پیشتر در خصوص اقدامات غیرانسانی آمریکا در ممانعت از دسترسی ایران به امکانات پزشکی گفته بود: «ایالات متحده حتی به ما اجازه نمیدهد که از پولهای خودمان در کشورهای مختلف برای پرداخت واکسن کرونا استفاده کنیم. اگر چیزی غیر از این را بیان میکنند، دروغ میگویند.»
وی افزود: «وزارت بهداشت ما، بانک مرکزی تلاش کردند که پولی که داریم را برای خرید واکسن کرونا به سازمان جهانی بهداشت انتقال بدهند، اما موفقیت چندانی در این زمینه به دست نیاوردیم. این اقدامات تلاشهای ما برای مبارزه با این ویروس را با مانع مواجه کرده است و این اقدامات جنایت علیه بشریت است که در روزهای پایانی دولت ترامپ در حال انجام است».