به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، محمدعلی مشایخی پور، مدرس دانشگاه و پژوهشگر در برنامه «گفتگوی فرهنگی» با موضوع نقش جامعه فرهنگی در گفتمان سازی مکتب شهید قاسم سلیمانی در مروری بر یکسال مواجهه با میراث معنوی شهید سلیمانی گفت: در گذراجمالی نسبت به اتفاقات پس از شهادت سردار سلیمانی، در ابتدا میدان گستردهای از اندوه و نگرانی در خبرشهادت به وجود آمد و همانطور که در شهادت امام حسین (ع) حرارت در قلوب مومنان ایجاد شد به تعبیری در شهادت سردار سلیمانی حرارتی در وجود آزادیخواهان ایجادشد.
وی در ادامه به اتفاقات پس از شهادت اشاره کرد و گفت: اینکه برای شهیدی از مکتب سخن گفته شود بحثی نادر است پس زمانی که حرف از مکتب سلیمانی شده است چارچوب و مبانی و عناصری دارد و هدفمنداست و جامعه نخبگانی باید آن را معرفی و بررسی کند، اگر در عرصه دفاع مقدس در حوزه فرهنگی بیشتر بیان خاطرات بود. در این بخش برای تبیین مکتب سلیمانی باید نگاه علمی باشد در غیر اینصورت اگر نظاممند این مولفهها بررسی نشود همچون دیگر مکاتب در تبیین و معرفی ناشناخته خواهند ماند.
مشایخی پور با اشاره به همایش گام دوم دانشگاه امام حسین (ع) گفت: همانگونه که دانشگاهیان برای گام دوم در پی عملیاتی کردن آن بودند امسال در شاخهای به مکتب شهید سلیمانی پرداختند و همایش بین المللی با سرفصلهای بررسی زندگی شهید سلیمانی همراه با کارگاههای مختلف در نظرگرفته شده است که به نظر میرسد بتوان با این اصول؛ راهبردهای مکتب شهید را مشخص کرد.
این مدرس دانشگاه مبانی و اصول مکتب شهید سلیمانی را اینگونه عنوان کرد و گفت: در بررسی مکتب شهید سلیمانی اصول و مبانی یعنی بایدها و نبایدهایی که سردار به آنها توجه داشت بررسی میشود و موانع دخیل در این مکتب و نتایج و اهداف کوتاه مدت و طولانی مدت باید بررسی شود.
وی تاکید کرد: زمانی که مکتب و ویژگیهای آن را ندانیم تک بعدی به مساله مینگریم پس لازم است نظام مندی؛ انسجام، چارچوب و هدف یک مکتب را بشناسیم و بدانیم که مکتب الهام بخش است و حدو مرز و ضابطه دارد و براساس آن اگر بخواهیم مکتب شهیدسلیمانی را بررسی کنیم باید جامع به مساله نگریسته و غیر از ابعاد زندگی فردی و اخلاقی شهید ابعادی، چون مدیریت و راهبردهای اجتماعی هم باید بررسی شود و در این نخبگان و اندیشمندان باید مساله را بررسی و سپس تبدیل به گفتمان کنند.
مشایخی پور افزود: مکتب حاج قاسم در کنار مکتب اسلام و امام باید بررسی شود و ویژگیها برشمرده شود و نمودهای عینی آن ارائه شود و نسخه بروزشده و عینیت یافته از اسلام در مکتب شهیدسلیمانی نمود یافته است بااین بررسیها نبایداجازه دهیم شهید سلیمانی در یک مناسبت محدود شود.
وی در پایان گفت: با نظاممند کردن مکتب شهید سلیمانی اجازه انحراف در شخصیت شناسی این شهید را ندهیم و رفتارها و اندیشههای شهید سلیمانی را در قالب الگویی ریخته تا بتوان عینی شناخت و به عنوان مدل و الگو مورد استفاده قرار گیرد.