کد خبر:۹۰۵۰۳۲
در مراسم گرامیداشت علامه مصباح؛

رجبی: آیت‌الله مصباح به کار کارشناسی در تمام امور تاکید داشت

قائم مقام موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) گفت: یکی از توصیه‌های اخلاقی آیت‌الله مصباح به همه این بود که هر کاری می‌خواهید انجام دهید، کار کارشناسی کنید و با تفکر به دنبال آن بروید.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام محمود رجبی، قائم مقام موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در مراسم گرامیداشت حکیم مجاهد علامه مصباح یزدی که توسط دانش آموختگان طرح ولایت در محل سازمان بسیج دانشجویی برگزار شد، گفت: همه ما می‌دانیم که علامه مصباح در علوم مختلف اسلامی و انسانی و از جمله در فقه، اصول، کلام، تفسیر، فلسفه و منطق صاحب نظر بودند و در علوم مختلف جدید همچون روان شناسی، جامعه شناسی، مدیریت، علوم سیاسی و علوم تربیتی هم در فلسفه‌های این علوم اندیشه‌ها و نظریات جدید داشتند و هم در مباحث این علوم ورود می‌کردند.

وی با بیان اینکه آنچه علامه مصباح را ممتاز می‌سازد فقط جامعیت شان در علوم نیست؛ بلکه ورود و خروج و پرداختن ایشان به این علوم نو و بدیع و اعجاب آمیز است، افزود: آیت الله مصباح بر اساس احساس وظیفه الهی به علوم مختلف و مهمترین مسائلی که دین خدا و فرهنگ اسلامی را تبیین و ترویج می‌کردند، ورود می‌یافت.

قائم مقام موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) گفت: آیت الله مصباح در حوزه‌های مختلف نظریه پرداز بود؛ به گونه‌ای که برخی نظریاتشان تحول شگرفی در تمام علوم ایجاد کرد. همچنین این نظرات در برنامه ریزی ها، مهندسی اجتماعی، اخلاق، عرفان اسلامی و در رهنمود‌های که برای حل معضلات فردی و اجتماعی ارائه می‌شد، نقش آفرین بود.

وی افزود: نظریه مبادی اختیار علامه مصباح در تمام علوم انسانی تحول ایجاد می‌کند و در برنامه ریزی‌ها و سیاست گذاری‌ها و راهبردنویسی‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی نقش آفرین است. ما باید این نظریات را استخراج کنیم و امتداد اجتماعی این نظریات را در سبک زندگی فردی و اجتماعی خود نشان بدهیم.

رجبی از نوآوری و خلاقیت در عرصه‌های مختلف به عنوان یکی دیگر از ویژگی‌های آیت الله مصباح نام برد و افزود: تبیین و ساماندهی نظریات گذشته یک مسئله است، اما رویکرد نقادانه آن هم با نهایت ادب، تواضع، متانت علمی و دینی از ویژگی‌های علامه مصباح بود. ایشان نه تنها نقد می‌کرد بلکه نظریات بدیع عرضه می‌کرد و در هر عرصه‌ای نواوری داشت و این ویژگی است که همه ما برای ارتقا و تحول علوم نیازمند آن هستیم.

قائم مقام موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) گفت: ویژگی دیگر آیت الله مصباح این بود که در عرصه علمی نظام ساز بود و اندیشه‌ها و تفکرات علمی را نظام مند می‌کرد.

وی با بیان اینکه مجموعه معارف آیت الله مصباح به عنوان یک مجموعه حساب شده، دقیق، برگرفته از متن دین و منطبق با اصول اساسی قرآن مجموعه بسیار بدیعی است، افزود: علامه مصباح بر اساس یک تفکر دقیق، روش‌مند و نظام‌مند مجموعه معارف قرآن را تنظیم و در این نظام‌مند سازی، جامعیت و سازماندهی بدیعی را عرضه کرد.

رجبی با اشاره به اینکه آیت الله مصباح نگاه ژرف بینانه‌ای به جامعه، نظام و جامعه اسلامی داشت، افزود: علامه مصباح یک نگرش جهانی داشت و با این نگرش خلاء‌ها را شناسایی می‌کرد. با این وجود پیشنهاد‌های علمی به ایشان می‌شد که در آن عرصه‌ها هم فعالیت‌های علمی صورت بگیرد، اما او در حوزه‌های که خلاء وجود داشت فعالیت می‌کرد.

وی با بیان اینکه نگرش بنیادی در عرصه تفکر و اندیشه ویژگی بود که در تمام فعالیت‌های علمی و فرهنگی آیت الله مصباح جایگاه ویژه‌ای داشت، تصریح کرد: تحصیل آیت الله مصباح هم ویژه بود به گونه‌ای که از وجود اساتید بزرگی در تفسیر، فلسفه، عرفان هم در جنبه علمی و عملی بهره برد.

رجبی بیان کرد: اگر در مورد تفسیر المیزان علامه طباطبائی گفته می‌شود که این اثر فقط با فکر نوشته نشده است، اندیشه‌های سترگ آیت الله مصباح هم فقط با فکر و تامل نوشته شده است. به هر روی علامه مصباح علاوه بر بهره مندی از علوم مختلف از علم نوری هم بهره مند بودد.

وی با بیان اینکه طرح ولایت حاصل ۵۰ سال تفکر علامه مصباح است، افزود: شاگردان ایشان می‌گویند آیت‌الله مصباح حق حیات بر ما دارند. او یک عالم ربانی بود، یعنی همه اشتغال وجودی او به خدا بود. او دعوت به خود نمی‌کند، بلکه دعوت به خدا می‌کند. بنده نزدیک به ۵۰ سال با ایشان آشنا بودم و فقط دعوت به خدا را از او دیدم، دعوت به خود نمی‌کرد.

قائم مقام موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) گفت: روزی آقای حدادعادل به همراه جمعی به قم آمدند و می‌خواستند درباره نوآوری‌های فلسفی آیت‌الله مصباح با ایشان گفتگو کنند و از نظرات ایشان بهره‌مند شوند؛ اما ایشان وقتی این موضوع را متوجه شد، در آن جلسه اصلا از نظرات خود نگفتند و تبلیغ از خود نکرد و جالب بود که فقط به ارائه نظرات بزرگان فلاسفه پرداخت.

آیت‌الله رجبی با بیان اینکه رهبر انقلاب در پیام تسلیت خود به زیبایی از آیت‌الله مصباح به عنوان عالم ربانی نام بردند، افزود: آیت‌الله مصباح در نماز‌های واجب و مستحبی خود اشک می‌ریخت و توجهات خاصی داشت. باور داشت که خدا همه کاره جهان است و به معنای حقیقی کلمه عالم ربانی بود.

وی خاطرنشان کرد: یکی از توصیه‌های اخلاقی آیت‌الله مصباح به همه این بود که هر کاری می‌خواهید انجام دهید، کار کارشناسی کنید و با تفکر به دنبال آن بروید. ایشان توجهی به تهمت ها، اهانت‌ها و تخریب‌ها نداشتند و کار را برای خدا انجام می‌داد. دو توصیه دیگر ایشان کار خالصانه برای خدا او توسل به اهل بیت (ع) بود. هیچ سخنرانی از ایشان نبود که با دعای امام زمان (عج) شروع نشود و همیشه به اهل بیت (ع) متوسل می‌شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار