به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی_ معضل آلودگی هوای کلانشهر تهران، کلاف در هم تنیده و سردرگمی است که فرافکنی مسئولان تنها پاسخ آنها برای مردم صبور پایتخت، طی تمام این سالها بوده است.
روزهای خاکستری تهران در حالی سپری میشود که مسئولان به جای چاره اندیشی برای کاهش آلودگی هوا، یک روز از مردم میخواهند که دعا کنید باران بیاید و یک روز حمل و نقل عمومی شهروندان را به عنوان علت اصلی این حال ناکوک هوا معرفی میکنند.
سلامتی مردم بازیچه ندانم کاری آقایان مسئول!
قدیمی بودن تجهیزات مراکز تولید انرژی برق، گاز و آب مصرفی مردم در کلانشهری چون تهران یکی از علل تشدید آلودگی هوا محسوب میشود و از طرف دیگر نداشتن استانداردهای لازم و برخوردار نبودن از کیفیت مورد نیاز، نفس تهرانیها به ویژه سالمندان و افرادی که به بیماریهای قلبی و عروقی مبتلا هستند را به شماره انداخته است.
با عملکرد فعلی مسئولان محیط زیست در شهر تهران، ظاهراً تنها راه گذر از روزهای آلوده پایتخت، عدم حضور در سطح شهر و قرار نگرفتن در معرض هوای آلودهای است که عوارض ناشی از جبران ناپذیر و ماندگار است.
به گفته کارشناسان محیط زیست، آلودگی هوا خطرات متعددی را متوجه سلامتی مردم در گروههای سنی مختلف میکند و این معضل ظاهراً بیپایان سالانه جان هزاران نفر را میگیرد و مسئولان این حوزه هیچ پاسخ قانع کنندهای ندارند و واکنش خاصی از خود بروز نمیدهند.
از تولد نوزاد نارس تا مرگ خاموش شهروندان!
به گفته پزشکان و کارشناسان محیط زیست اثرات آلايندهها بر جنين شامل عوارضی مانند وزن پايين نوزاد در زمان تولد، تاخير رشد داخل رحمی و مرگ داخل رحمی است که آلايندههای منواکسيد کربن، دی اکسيد گوگرد و ذرات معلق، بيشترين تاثير را در اين ميان دارند.
ابتلا به بیماریهای ریوی، اعصاب و روان و همچنین انواع بیماریهای پوستی از دیگر تبعات شدت گرفتن آلودگی هوا و ناسالم بودن شرایط جوی محسوب میشود و البته خیلی از افراد نیز بدون داشتن بیماری قبلی در اثر قرار گرفتن در معرض هوای آلوده دچار بیماری شده و جان خود را از دست میدهند.
ضرورت به روز رسانی تجهیزات مراکز تولید انرژی
سمیه رفیعی نماینده مردم و رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: بررسی چرایی آلودگی هوای تهران باید به طور فراجناحی صورت بگیرد و البته با این تفاسیر که قوانین فعلی ما رفع این معضل را متوجه ۱۸ دستگاه و نهاد مختلف با ماهیتهای گوناگون برمیشمرند، نمیتوان مقصر اصلی آلودگی و عدم وجود هوای پاک در پایتخت را شناسایی و معرفی کرد.
وی همچنین اضافه کرد: سهم هر یک از منابع تولید انرژی در ایجاد آلودگی هوا متغیر است و مدیران مجموعههایی چون کارخانجات، نیرگاهها و مراکزی این چنینی باید نسبت به تعویض و به روز رسانی تجهیزات و ماشین آلات مورد استفاده خود اقدام کنند.
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مسئولان به جای چاره اندیشی برای کاهش آلودگی هوا و تلاش برای بهبود شرایط محیط زیست، فرافکنی را در پیش گرفتهاند و با قاطعیت میتوان گفت که این فرافکنی گرهای از این کلاف در هم تنیده باز نخواهد کرد.
آلودگی هوا، دستاورد سوزاندن گازوئیل غیر استاندارد
رفیعی در ادامه یادآور شد: استفاده از سوخت مازوت در برخی مراکز تولید انرژی صرفه اقتصادی است که در ظاهر برای مراکز به همراه دارد اما از طرفی هم در دراز مدت باعث کاهش عمر مفید دستگاههای مورد نظر و همچنین موجب بالا رفتن استهلاک آنها میشود و به شرط تامین گاز طبیعی، وزارت نیرو هم هیچ تمایلی به سوزاندن مازوت ندارد.
وی تاکید کرد: زردی زمین در برخی از مراکز تولید انرژی، ناشی از سولفور گازوئیل مصرفی آنها بوده و مواردی چون تغییر رنگ برگ و تنه درختان موجود در محوطه نیروگاهها و همچنین رنگ گرد و غباری که روی بدنه ماشین آلات نیروگاهها به چشم میخورد نیز از تبعات مصرف گازوئیل مصرفی غیر استاندارد است.
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: مردم برای آلودگی هوا ضرر زیادی را متحمل میشوند و آسیب فراوانی میبینند و از طرفی هزینههای رفع این معضل هم از خود مردم دریافت میشود.
کلانشهرهای کشور در محاصره آلودگی هوا!
جالب است بدانید که موضوع انتخاب یک روز در سال به نام روز ملی هوای پاک در بیست و نهم دی ماه سال ۷۴ صورت گرفته است و با یادآوری ساده سبک زندگی در آن سالها، متوجه خواهید شد که در آن زمان وضعیت آلودگی هوا در اغلب شهرها و به ویژه در کلانشهر تهران به این وخامت نبوده و بارشهای مکرر برف و باران حجم گستردهای از آلودگی را مرتفع میکرده است.
اگر بگوییم قدمت تعیین و نامگذاری روز هوای پاک در کشور ما ایران از دو کشور توسعه یافته انگلستان و فرانسه هم بیشتر است جای تعجب ندارد و این مسئله در بسیاری از کشورهای جهان مردم را با مشکل مواجه کرده است.
در حال حاضر در ايران نيز بحران آلودگی هوا در شهر تهران و شش شهر آلوده دیگر کشور شامل تبريز، مشهد، اراك، اصفهان، شيراز و اهواز معضلی جدی و حائز اهمیت است و مسئولان و متولیان حوزه محیط زیست باید برای رفع این معضل به صورت اساسی چاره اندیشی کنند.
یک روز میگویند دعا کنید باد بیاید
امروز هم میگویند آلودگی هوا به خاطر حمل و نقل عمومی ضعیف و استفاده از خودروهای شخصی هست