عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی توزیع بودجه پژوهشی را متناسب با نیازها و کارکردها ندانست و گفت: پژوهش را بیشتر یک امر تشریفاتی میبینیم.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، خسرو پیری عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در برنامه رادیویی «گفتگوی علمی» درباره جایگاه پژوهش در اسناد بالادستی اظهار داشت: متأسفانه پژوهش هنوز اولویت اصلی جامعه ما نیست.
وی درباره کارکرد و اهمیت پژوهش در رشد کیفی علوم مختلف گفت: ما باید پژوهش را یک بازوی توانمند در اقتصاد مقاومتی و شرایط تحریمی در نظر بگیریم و برای آن استراتژی تعریف کنیم، اما هنوز پژوهش را بیشتر یک امر تشریفاتی میبینیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهیدبهشتی با انتقاد از وفور موازیکاری در حوزه پژوهش گفت: دانشگاهها سنگر اول پژوهش هستند، اما ۹۰ درصد بودجه دانشگاهها هم صرف مسائل جاری میشود و بودجه بسیار کمی برای پژوهش در اختیارشان قرار میگیرد. ما اسناد بسیار خوبی در حوزه پژوهش نوشته و داریم، اما تاکنون خروجی خاصی برای ما حاصل نشده است.
وی با بیان اینکه بخش خصوصی، سرمایه گذاری چندانی در حوزه پژوهش و تحقیقات علمی نکرده است، افزود: تقریبا میتوان گفت که بخش خصوصی کشور ما هنوز به حوزه پژوهش ورود نکرده و این درحالیست که بخش خصوصی در کشور کره جنوبی از ۴ درصد بودجه پژوهشی، ۲.۵ درصد را برعهده گرفته و ۱.۵ درصد را هم دولت میپردازد.
پیری با بیان اینکه تعدد مراکز در این حوزه و مشکلات ساختاری، تصمیم گیری برای تخصیص بودجه به امر پژوهش را مشکل کرده گفت: ما بودجه پژوهشی داریم، اما توزیع آن متناسب با نیازها و کارکردها نیست.