آخرین اخبار:
کد خبر:۹۰۶۲۵۹
رئیس دانشگاه شیراز خبر داد

ارسال ۱۱۰۰ اثر از دانشگاه‌ها به نمایشگاه سوگواره ملی فرهنگی اباعبدالله الحسین(ع) در شیراز

رئیس دانشگاه شیراز با اشاره به برگزاری نمایشگاه سوگواره ملی فرهنگی اباعبدالله الحسین(ع) گفت: شرکت‌کنندگان در این سوگواره، بیش از ۱۱۰۰ اثر، از تمامی استان‌های کشور، به کمیته داوران ارسال کرده‌اند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آیین اختتامیه‌ اولین سوگواره‌ ملی فرهنگی-هنری اباعبدالله الحسین (ع) و ششمین یادواره‌ی بوی سیب حرم با میزبانی دانشگاه شیراز و حمایت معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، به‌صورت مجازی برگزار شد.

نادگران، رئیس دانشگاه شیراز در این مراسم، ضمن عرض تسلیت به‌ مناسبت ایام مقدس فاطمیه، گفت: رساندن پیام کربلا یادآوری ذهنی شهادت، شجاعت و صداقت بی‌بدیل اباعبدالله الحسین (ع) و یاران باوفای ایشان، علاوه ‌بر برگزاری عزاداری‌ها و سوگواری‌های محرم و اربعین حسینی، به‌خوبی می‌تواند در قالب‌های هنری و مؤلفه‌های خاص آن تجلی یابد، تبلور این موضوع در قالب‌های هنری و انتقال پیام آن با مؤلفه‌های خاص هنری، سبب پایداری و ماندگاری بیشتر موضوع در ذهن و روح مخاطب شده و تأثیرگذاری عمیق‌تری خواهد داشت؛ به‌طوری‌که می‌تواند ژرفای وجود مخاطب را از عشق و حزن و تکلیف و بالندگی سیراب کند.

وی افزود: سوگواره‌ ملی فرهنگی-هنری اباعبدالله الحسین (ع) و ششمین یادواره‌ی بوی سیب حرم، با هدف بهره‌گیری از زبان گویای هنر و تبدیل شعار‌های مذهبی به نشانه‌ها و الگو‌های هنری و بهره‌گیری از ظرفیت واقعه‌ کربلا در خلق آثار تجسمی، به‌میزبانی دانشگاه شیراز برگزار شد.
 

رئیس دانشگاه شیراز ضمن سپاس از همکاری معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت عتف، درخصوص شیوه‌ برگزای این سوگواره ادامه داد: سوگواره‌ ملی فرهنگی-هنری اباعبدالله الحسین (ع) و ششمین یادواره‌ بوی سیب حرم، در ۴ بخش اصلی هنری، ادبی، پژوهشی و فرزندان دانشگاهیان از سراسر کشور و در ۲۲ رشته، میزبان آثار بود و اینک پس از دریافت آثار و داوری آن‌ها، به مرحله‌ی اعلام برگزیدگان نهایی رسیده است.


وی بیان کرد: شرکت‌کنندگان در این سوگواره، بیش از ۱۱۰۰ اثر، از تمامی استان‌های کشور، از ۵۲ دانشگاه و مرکز آموزش عالی کشور، به کمیته‌ داوران ارسال کرده‌اند که در مقیاس درصدی، اعضای هیأت‌علمی ۱۰ درصد، دانشجویان ۷۲ درصد و کارکنان ۱۸ درصد آثار واصله به دبیرخانه را به خود اختصاص داده‌اند و در این میان، بخش عکاسی با ۳۷۰ اثر و بخش شعر با ۱۶۰ اثر، درخشش بسیارخوبی داشته است.
 
 
اختتامیه‌ نخستین سوگواره ملی فرهنگی هنری اباعبدالله الحسین (ع) در دانشگاه شیراز

در ادامه، محمدهادی عسکری، مدیر کل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت عتف در این مراسم ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت صدیقه طاهره (س) و قدردانی از اهتمام معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه شیراز برای برگزاری این سوگواره گفت: مهم‌ترین دستاورد بزرگداشت‌های مناسبتی در حوزه‌ی دین، در سه ساحت عاطفی - احساسی، شناختی و رفتاری قابل ارزیابی است.

وی خاطرنشان کرد: انسان اجتماعی نمی‌تواند نسبت به نیاز‌های عاطفی و معنوی بی‌توجه باشد و معنویت از نیاز‌های فطری انسان است و از مهم‌ترین کارکرد‌های دین تقویت پیوند و رابطه میان انسان و ارزش‌های متعالی است و این پیوند به همسویی میان فرد با ارزش‌های متعالی دینی منجر می‌شود.

مدیر کل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تأکید کرد: سوگواره‌ها و دیگر رویداد‌های مذهبی اگر بتواند رابطه‌ی انسان با ارزش‌های متعالی را به شکلی دو سویه؛ یعنی الهام گیری از دین و اخلاق درخدمت ارزش‌های دینی تقویت کنند و به تغییر و تصحیح نگرش و بهبود رفتار و کنش منجر شوند و از لایه‌ بیرونی خارج شده و به عمق‌بخشی محتوا ارتقا پیدا کنند، خدمت شایانی به عرصه‌ی دین‌باوری جوانان و دین‌پذیری جامعه می‌کنند.

عسکری تاکید کرد: نسل جوانان فرهیخته‌ دانشجو امروز باید در سه ساحت عاطفی-احساسی، شناختی و رفتاری خود را جست‌وجو کند و در دستگاه فکری و نظام اندیشه‌ای و کانون نبوغ و نوآوری عواطف و احساسات خود به بازتولید چگونگی این پیوند بپردازد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: پیوندی که در این راستا انجام می‌شود، شورآفرین است و برای دانشگاه و جامعه تولید ارزش‌های معنوی می‌کند.
 

هنرمندان دانشگاهی هم در مقابل دانشگاه و هم در برابر جامعه مسئول هستند

حجت الاسلام رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها نیز ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام فاطمیه، در این آیین گفت: حقیقت این است که غنی‌ترین معارف ارزشمند، الهی، معنوی، اخلاقی، انسانی در فرهنگ عاشورا به زیباترین شکل تدوین و نهادینه شده و هرکس با هر ابزاری به این گنجینه مراجعه کند، مثل غواصی‌ است که با تلاش و رفتن به قعر دریا، به گوهر‌ها و گنجینه‌های نایاب دست می‌یابد.

وی ادامه داد: هنرمند کسی است که می‌تواند عالی‌ترین مفاهیم الهی را با ابزار خود، که ابزاری جهانی‌ است، برای انسان‌ها ملموس و قابل درک کند؛ از همین‌رو هنرمندان دانشگاهی هم در مقابل دانشگاه و هم در برابر جامعه مسئول هستند که این مفاهیم متعالی را مظروف به ظرف هنر نزد خود کنند.


آیین‌های مذهبی جایگاه ویژه‌ای در مجموعه ‌فعالیت‌های فرهنگی دارد

غفاری، معاون فرهنگی-اجتماعی وزارت عتف نیز، ضمن قدردانی از دانشگاه شیراز برای برگزاری این رویداد ارزشمند، گفت: آیین‌های مذهبی جایگاه ویژه‌ای در مجموعه‌فعالیت‌های فرهنگی دارد، به‌ویژه در مجموعه‌ی آموزش عالی کشور باتوجه به سرمایه‌ حضور جامعه‌ی نخبگان اهمیت بیش‌تری می‌یابد.

وی افزود: وقتی از سرمایه‌ هنر برای انتقال مفاهیم متعالی استفاده شود، آن پیامد‌ها ارزش بیشتری پیدا می‌کند و انتقال واقعیت‌های مذهبی و دینی به نسل جوان و یادآوری آن به دیگر نسل‌ها از طریق برنامه‌های فرهنگی- هنری تأثیرگذارتر خواهد بود.

در پایان این مراسم از برگزیدگان اولین سوگواره‌ی ملی فرهنگی-هنری اباعبدالله الحسین (ع) و ششمین یادواره‌ی بوی سیب حرم تقدیر شد.

لازم به ذکر است، سوگواره‌ی ملی فرهنگی-هنری اباعبدالله الحسین (ع) و ششمین یادواره‌ی بوی سیب حرم، در شاخه‌های: هنر‌های تجسمی (پوستر، تایپوگرافی، عکس، نقاشی و نقاشی‌خط)، هنر‌های نمایشی (تئاتر، تعزیه‌خوانی)، هنر‌های تصویری (فیلم کوتاه، مستند، پویانمایی)، هنر‌های آوایی (نوحه‌خوانی، موسیقی آیینی، نماهنگ، پادکست)، بخش ادبی با زیرشاخه‌های: ادبیات نمایشی (فیلمنامه)، بخش شعر و نثر ادبی (بخش دلنوشته، خاطره، داستان کوتاه) و بخش پژوهشی در رشته‌های: پژوهش هنر عاشورایی و مقالات علمی هنری، به‌همت معاونت فرهنگی-اجتماعی دانشگاه شیراز برگزار شده است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار