عضو کمیسیون تلفیق مجلس گفت: آن چیزی که نمایندگان مجلس در کمیسیون برنامه و بودجه مطرح کرده اند این است که باید این تعدد نرخهای ارزی کنار گذاشته شود و طبعا اگر منابعی از این مسیر حاصل میشود باید صرف معیشت و سلامت مردم شود.
شمس الدین حسینی عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجو، درباره تک نرخی شدن ارز، اظهار کرد: دولت در تبصره یک لایحه بودجه ۱۴۰۰ بیان کرده است در صورت تغییر نرخ ارز ترجیحی به نرخ ETS به دولت اجازه داده شود منابع وصولی را به ردیف درآمدی واریز کند.
وی ادامه داد: از این رو دولت هم در لایحه بودجه بین نرخ ارز ترجیحی و نرخ ETS مردد است وگرنه از این جمله مجهول استفاده نمیکرد.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس با بیان اینکه دولت در لایحه بودجه پیش بینی کرده است که در صورت تغییر نرخ ترجیحی به نرخ ETS منابع صرف معیشت وسلامت شود، گفت: اما در تبصره ۴ دولت دوبار بیان کرده است که نرخ صندوق توسعه ملی با ETS صورت میگیرد.
باید تعدد نرخهای ارز در بازار کنار گذاشته شود حسینی افزود: درتبصره ۴ بنا به دلایلی حذف شده است دولت بیان کرده بود آن دو میلیارد و ۸۰۰ میلیون یورو هم با ETS تسهیل شود لذا دولت نرخهای ارزی بسیار بالایی را در لایحه پیش بینی کرده بود.
وی افزود: آن چیزی که نمایندگان مجلس در کمیسیون برنامه و بودجه مطرح کرده اند این است که باید این تعدد نرخهای ارزی کنار گذاشته شود و طبعا اگر منابعی از این مسیر حاصل میشود باید صرف معیشت و سلامت مردم شود.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس با اشاره به تعیین نرخ ارز در بعد تک نرخی شدن، بیان کرد: در واقع مجلس هیچ کفی برای نرخ ارز تعیین نکرده است و حتی در همان بندی که گفته شده است دولت مجاز به عرضه ارز به غیر از ETS نیست تاکید شده است که بانک مرکزی میتواند این کار را انجام دهد یعنی ۲ درصد ارزانتر به فروشد تا بتواند بازار را کنترل کند.
حسینی با بیان اینکه همچنین مجلس هیچ سقفی برای میزان فروش نفت تعیین نکرده است، گفت: دولت در هیج بخشی از لایحه بودجه سال آینده از ارز ۴۲۰۰ تومانی صحبتی به میان نیاورده و نگاهش در این لایحه کاملا اتخاذ سیاست چند نرخی ارزی است.
درست تخصیص نشدن ارز۴۲۰۰ تومانی باعث گلایه شده است عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه در خصوص سیاست چند نرخی ارز مشکلات متعددی در کشور به وجود آمده است، بیان کرد: بسیاری از دستگاههای تخصصی و کارشناسان دولتی نسبت به سیاست چند نرخی بودن ارز و به طور مشخص عدم دستیابی مردم از مزایای ارز ۴۲۰۰ تومانی و یارانهای گلایهمند هستند.
وی ادامه داد: به رغم اینکه طی سالیان گذشته صدها میلیارد تومان از منابع ملی و بیتالمال به صورت ارز ترجیحی و یارانهای برای تامین کالاهای اساسی تخصیص پیدا کرده، ولی در عمل نه تنها این موضوع کمکی به کنترل قیمتها و تولید نداشته حتی کالاهای ضروری هم با قیمت مناسب به دست مردم نرسیده است.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی ضمن تاکید براینکه سیاست چند نرخی ارز در کشور آکنده از رانت و فساد است و باید ما به سمت سیاست تک نرخی حرکت کنیم، گفت: دوباره تکرار می کنم ما هیچ نرخ ارزی را در کمیسیون تلفیق بودجه تصویب نکردهایم بلکه این هنر دولت خواهد بود که تلاش کند بازار ارز را تنظیم کند.
حسینی تصریح کرد: ما در کمیسیون تلفیق بودجه تنها نرخ محاسباتی که در بخشهای مختلف لایحه بودجه دولت از ۴۲۰۰ تومان تا ۱۱ هزار و پانصد تومان و ۱۷ هزار و پانصد تومان و حتی در بخشی دیگر نرخ سامانه معاملات الکترونیکی و نیما را آورده بود، اصلاح کردیم و اکنون این هنر دولت است که بتواند نرخ ارز ۲۶ هزارتومانی را کاهش دهد، البته امیدواریم که آن را افزایش ندهد.