حوزه هنری انقلاب اسلامی با صندوق احیا و بهرهبرداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی طی نشستی در حوزه هنری تفاهمنامه همکاری امضا کرد.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، صبح امروز سهشنبه ۷ بهمنماه، مهندس هادی میرزائی مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره صندوق احیا و بهرهبرداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی، در نشستی که با حضور محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی و جمعی دیگر از مدیران حوزه هنری و صندوق احیای ابنیه تاریخی برگزار شد، تفاهمنامه همکاری امضا کرد.
رئیس حوزه هنری در این نشست ضمن خوشآمدگویی و ابراز خرسندی از نگاه پویای صندوق احیای ابنیه تاریخی و فرهنگی گفت: تمرکز حوزه هنری در دور جدید فعالیتهای خود روی توسعه و راهبری زیستبوم هنر و رسانه است. تلاش داریم تا این زیستبوم توسعه یابد و حوزه هنری نقش راهبردی خود را ایفا کند، به همین منظور هم به حوزه نوآوری و رشد، توجه ویژهای داریم.
دادمان افزود: احیای ابنیه تاریخی اگر منجر به تبدیل آنها به مکان رویدادهای فرهنگی و هنری و یا پاتوقهای فرهنگی و هنری شود، میتواند یکی از رئوس همکاری ما با صندوق احیا باشد.
وی ادامه داد: حوزه هنری تمرکز خاصی روی معماری دارد و در پی آن مرکز نوآوری این بخش با همکاری مؤسسه دانشبنیان برکت در حال راهاندازی است. به این ترتیب در حوزه مرمت و بازسازی و در کل معماری میتوانیم همکاری مؤثر و خوبی داشته باشیم. همچنین به دلیل قرابت ویژه ابنیه با هنرهای تجسمی از آنجایی که ما گنجینه عظیمی از هنرهای تجسمی در تهران و دیگر استانهای کشور داریم، میتوانیم همکاری خوبی داشته باشیم.
دادمان افزود: پنج هزار اثر در رشتههای خط، نقاشیخط، حجم، مجسمه و … در گنجینه حوزه هنری وجود دارد. همچنین دو هزار اثر در سازمان تبلیغات اسلامی طی چندین سال با هدف اقتصاد هنر و بازاریابی جمعآوری شده است. هزار اثر هم برآورد تقریبی ما از آثار استانی حوزه هنری است. همه این آثار قابلیت بهرهبرداری در این همکاری را به شیوههای گوناگون دارند. البته لازم به ذکر است که برخی از این آثار به دلیل اهمیت تاریخی که دارند اصلاً قابلیت فروش ندارند و به دلیل ارزش بالایی که دارند امکان قیمتگذاری وجود ندارد.
رئیس حوزه هنری در ادامه گفت: یکی از اهداف برنامهای ما با همان منطق توسعه زیستبوم این است که بتوانیم به کسب و کارهای هنرهای تجسمی کمک کنیم. به این ترتیب در این امور هم میتوانیم کار مشترک با صندوق احیا انجام دهیم.
دادمان ادامه داد: حوزه هنری در زمینه صندوقهای سرمایهگذاری برای فعالیتهای فرهنگبنیان و یا صنایع خلاق و مشخصاً صندوق پژوهش و فناوری ورود کرده و مجوزهایی کسب شده و حتی برخی از این صندوقها تشکیل و افزایش سرمایه دادند. برای همکاری با صندوق احیا نیز میتوانیم به صورت مجازی و یا واقعی صندوقهای مشترکی هم در زمینه ابنیه و هم در زمینه صنایع دستی ایجاد کنیم.
وی در مورد ابنیه تاریخی برخی دستگاههای اجرایی گفت: در این زمینه نیز ما میتوانیم به خوبی صندوق احیا را یاری کنیم. به عنوان مثال حوزه هنری تفاهم اجمالی خوبی با ستاد اجرایی دارد، تا جایی که آنها حاضرند بسیاری از بناهای تاریخی را به ما تحویل دهند.
دادمان افزود: حوزه هنری به عنوان یک نهاد عمومی غیردولتی با ساختار شرکتی خود میتواند درگیر مشارکتهایی با شما شود. البته تمامی مشارکتها باید با منطق قرارگیری ظرفیتها در اختیار بخشهای مردمی و یا به زیرساختهایی تبدیل شود که بخشهای مردمی از آن استفاده کنند؛ چرا که تصویر حوزه هنری در دور جدید فعالیتهای خود تصویر بسترسازی فرهنگی و هنری است. بستری که در آن هستههای فرهنگی و هنری رشد کند و به یک پایداری به لحاظ کسب و کار برسد.
رئیس حوزه هنری در ادامه گفت: حوزه هنری بر اساس ظرفیتهای خود و به واسطه رویدادها و تولیدات گوناگونی که دارد میتواند با بهرهمندی از ابنیههای فرهنگی و تاریخی به عنوان مکانی که در آن تولید آثار هنری و رسانهای انجام میشود، معرف آن بناها باشد. اما برای این همکاری، تعریف ساز و کاری با روندی آسان به لحاظ اداری برای هر دو طرف نیاز است.
وی در پایان گفت: باید مدلی را برای اجرای این تفاهمنامه در نظر بگیریم تا در یک فرایند کوتاه به خروجیهای اجرایی ملموس دست یابیم تا پایههای اصلی همکاریهای ما شکل بگیرد و توفیقات بیشتر و گستردهتری برای هر دو نهاد داشته باشد.
*روی کمکهای نرمافزاری حوزه هنری حساب کردهایم
هادی میرزائی، مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره صندوق احیا و بهرهبرداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی نیز در حاشیه این نشست و در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری حوزه هنری گفت: همانطور که میدانید مجموعههایی که نقش عمومی و حاکمیتی دارند، تفاهم و همافزاییشان میتواند زمینه توسعه خدمات و اجرای وظایفشان را برای مردم شیرینتر و ملموستر کند. نقش ما در حوزه توسعه صنایع دستی، فرش دستباف و احیا و بهرهبرداری اماکن تاریخی و فرهنگی، حمایت از این مواریث تاریخی و فرهنگی به عنوان بخشی از تمدن معماری ایرانی و اسلامیمان است. همانطور که مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب اشاره داشتند، ما باید زمینه تمدن اسلامیمان را به عنوان گام دوم انقلاب، ملاک عمل قرار بدهیم.
میرزائی افزود: احیای ابنیه تاریخی مقدم بر مرمت آنها است. شاید رویکردی که خیلیها دارند صرفاً به بحث مرمت و حفاظت از این ابنیه تاریخی میپردازند، در حالیکه زندهسازی و احیای هویت بناها مقدم بر هر کاری و هر اقدامی است. برای این احیای هویت، یکی از آن زمینههای بسیار خوبی که میتواند این همکاری را توسعه دهد، استفاده از ظرفیتها، دانش بومی و فنی حوزه هنری انقلاب اسلامی است.
وی در پایان گفت: امیدواریم با تبادل این تفاهمنامه، در مرحله اول ما به عنوان نماینده حاکمیت بتوانیم زمینه واگذاری ابنیه تاریخی را با رعایت اصول و چهارچوبهای هویتی، تاریخی و فرهنگی فراهم کنیم. همچنین در مرحله دوم از کمکهای نرمافزاری حوزه هنری در بهرهبرداری از ابنیه تاریخی استفاده مفیدی را داشته باشیم.