آخرین اخبار:
کد خبر:۹۰۸۶۴۱
جعفری در گفتگو با دانشجو:

بررسی اپیدمیولوژیک دیابت نوع دو در اولویت کاری دانشجویان دانشکده پرستاری ملایر قرار گرفت

مسئول کمیته پژوهش گروه پیشگیری جهادی شهید سیاهکالی گفت: کار ما ارائه یک راهکار علمی برای غربالگری بیماری‌های مربوط به دیابت است تا با همکاری کمیته سلامت گام مهمی در جهت پیشگیری سطح دوم برداشته شود.

/

مسعود جعفری حقگو، مسئول کمیته پژوهش گروه پیشگیری جهادی شهید سیاهکالی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو گفت: کمیته پژوهش گروه پیشگیری جهادی شهید سیاهکالی از دی‌ماه سال گذشته فعالیت خود را آغاز کرده و با استفاده از تحقیقات گسترده روی بیماری‌ها، درصدد اجرای سطح دوم پیشگیری و بهبود سلامت مردم است. وجود یک روش حساب شده و علمی به جهت تاثیرگذاری بیشتر، امری مهم و ضروری است که این رسالت توسط کمیته پژوهش میسر انجام می‌شود.

جعفری اظهار کرد: درسنوات گذشته به دلایل مختلفی از جمله تغییر سبک زندگی و الگوی تغذیه‌ای مردم، شاهد رشد فزاینده بیماری‌هایی، چون فشارخون و دیابت و... بودیم که خود زمینه‌ساز عوارضی دیگر همچون بیماری‌های قلبی عروقی و ... هستند. اینجا است که اهمیت پیشگیری بیش از پیش مشخص می‌شود.

مسئول کمیته پژوهش گروه پیشگیری جهادی شهید سیاهکالی ادامه داد: کار ما در این کمیته ارائه یک راهکار علمی جهت غربالگری این دست از بیماری‌ها است تا با همکاری کمیته سلامت گام مهمی در جهت پیشگیری سطح دوم برداشته شود؛ لذا برنامه پیش روی این کمیته بررسی اپیدمیولوژیک دیابت نوع ۲ در شهرستان ملایر در سال ۱۴۰۰ است. این مطالعه یک پژوهش مقطعی خواهد بود که در مناطق شهری شهرستان ملایر به غربالگری دیابت نوع دو با شیوه‌ای نوین اجرا خواهد شد که در اطلاع رسانی‌های بعدی به جزییات این روش، بیشتر می‌پردازیم.

وی تاکید کرد: دیابت نه تنها به عنوان یک بیماری شایع بلکه یک مشکل بزرگ بهداشتی است که در دنیای معاصر پراکندگی گسترده‌ای پیدا کرده و به شدت درحال افزایش است. طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت تعداد مبتلایان به این بیماری درسال ۲۰۳۵ به ۶۴۰میلیون نفر درجهان می‌رسد که بیشترین شیوع درکشور‌های درحال توسعه از جمله منطقه خاورمیانه است.

جعفری گفت: براساس گزارش دیگری از دفتر پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت در سال ۹۸، حدود ۲۵ درصد افراد از بیماری خود بی اطلاع هستند، همچنین ۷۷ درصد از مرگ و میر‌های کرونایی مربوط به افرادی است که سابقه بیماری زمینه‌ای دارند که دیابت نقش مهمی دراین آمار داشته است؛ لذا اقدام برای شناسایی افرادی که از بیماری خود اطلاع ندارند بسیار حائز اهمیت بوده و امیدواریم نتایج این مطالعه بتواند نقشی در پیشگیری کلان این بیماری داشته باشد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار